Wanha vuosimallia 2010

Jokin aika sitten lukijani lähestyi minua toivoen kommentissaan, josko voisin tehdä juttua vanhojenpäivätansseistani. Tanssiaskelien harjoittelut ja viime hetken mietinnät pukujen ja kampausten kanssa ovat varmasti juuri nyt kiihkeimmillään, joten ryhdyin innoissani kaivelemaan kuvakätköjä ja muistelemaan omaa prinsessapäivääni!

Tanssin vanhat vuonna 2010 (voiko siitä tosiaan olla jo kolme vuotta?) ja päivä oli ehdottomasti yksi lukioajan kohokohtia. Sitä jännitettiin pitkään, mekon etsintä aloitettiin jo hyvissä ajoin ja koulukavereiden kanssa suunniteltiin tuota ikimuistoista päivää. Maailman surkeimman rytmitajun omaavana olin myös aivan kauhusta jäykkänä, kuinka ikinä opin tanssahtelemaan ja valssailemaan kahden vasemman jalkani kanssa. Hyvin ne askelkuviot kuitenkin loppujen lopuksi sitten luontuivatkin ;)

Mekkoni oli tummansininen, kauniilla hopeisella kirjailulla koristeltu. Takana oli samaa kirjailua nyöreineen ja helmaa oli nostettu pienin pistoin pöyheäksi. Mekko oli juuri eikä melkein minun näköiseni ja tiesin pukuliikkeessä heti tahtovani sen! Ja niin, en muuten ollut ainoa siihen ihastunut, sillä sama mekko löytyi parilta muultakin tytöltä koulustamme (onneksi eri väreissä, phuh!). Se ei kuitenkaan menoa haitannut, sattuuhan sitä :) Kampaus taas oli toivomani “söherönuttura”, jonka sivuun laitettiin vielä hopeinen, strasseilla koristeltu kammalla kiinnitettävä hiuskoriste.

Tanssiparinani minulla oli pitkänhuiskea, komea ystäväni! Oli myös aivan ihanaa nähdä juhlasalin katsomossa poikaystäväni, sillä hän oli tuolloin armeijassa ja jännitimme, pääseekö hän ollenkaan katsomaan tansseja. Muruseni oli kuin olikin onnistunut saamaan armeijasta vapaapäivän erikoisluvalla ja voi sitä riemua, kun hän pääsi minua tanssittamaankin!

Ja vielä yksi värikuva, niin näette mekon sävynkin. Kaiken kaikkiaan vanhojen päivä oli todella ikimuistoinen ja tansseista siirryttiin vielä ravintola Loisteeseen illalliselle. Seuraavan päivänä esiinnyimme koululle, minkä jälkeen pääsimme porukalla vielä juhlimaan jatkoja. Parasta päivässä oli mielestäni kaiken sen krumeluurin ohella yhteisöllisyyden tunne, joka koko vuosiluokassamme tuolloin vallitsi!

Kovin montaa kuvaa en viitsinyt koulukavereiden nassujen vuoksi laittaa, mutta siinäpä vähän fiilistelyä päivästä :) Onko jollakulla siellä ruudun takana kenties tanssit edessä?

45 thoughts on “Wanha vuosimallia 2010

 1. Jonna, mua melkein naurattaa jättää tämä kommentti, mutta mulla oli siis prikulleen samanlainen mekko :)))!!Kivikoristeet menivät ihan hiukan eritavalla, mutta muutoin aivan samanlainen ja samantyyppinen kampauskin, samalla hiusvärillä ;). Aivan ihana mekko kyllä ja itselleni se kelpasi myös kauppakorkeakoulun vuosijuhliin, kun olin avomieheni avecina. Kyseinen puku on mielestäni kuitenkin sopivan hillitty, jotta kelpaa myöhempäänkin käyttöön.

  Olet kyllä ollut jo silloin todellinen kaunotar!

 2. Joo täällä wanha vuosimallia 2007, en edes halua ajatella kuinka monta vuotta siitä on!! :D Kaunis mekko ollut sinulla, sopii kuin nenä päähän! :)

 3. Ihana mekko, meillä oli viime vuonna kans muutama tollainen mekko! On se kylläniin kaunis, ettei ihmekään :-) Kaverilla oli just toi sama värikin!

 4. Voisitko tehdä postauksen myös yo juhlistasi tai mekosta + kampauksesta? :) en löytänyt sellaista postausta mutta jos en huomannut niin linkkaa ihmeessä vain :)

 5. Ihan hillittömän upean sävyinen tuo pukusi! Vanhojen päivä oli kyllä mahtava kokemus ja se päivä on edelleen kirkkaana mielessä näin vuosien (en edes kehtaa kertoa kuinka monen!) jälkeenkin. :)

 6. Aivan upea mekko! Ja oot muutenkin ollut todella kauniina :) Itse tanssin vasta ensi vuonna mutta kriisi parin suhteen alkaa jo olemaan melkoinen, niitä kun on varailtu jo viime syksystä asti :S

 7. Eikä! Muistan kun sovitin tuota samaa pukua vihreänä! :D Tosin päädyin lopulta ihan eri pukuun, viininpunaiseen :)

 8. Kaunis mekko ! Itse olen wanhojen vuosimallia 2012 joten tuoreessa muistissa tuo päivä, mutta aivan kauheeta ajatella että muutaman päivän päästä minulla on jo penkkarit ja tuosta päivästä on jo tosiaan se vuosi ! Kiva postaus muutenkin, kun tosiaan nyt tätä aikaa eletään!

 9. Et viitsisi paljastaa mistä kyseinen mekko on löytynyt, sillä tanssin ensi vuonna ja voisin enemmän kuin mielelläni tuollaisen kotouttaa… :)

 10. Olet jälleen ollut mielettömän kauniina!:) Postaustoiveita esittäisin, yo-päivän pukua/kampaustasi ja penkkareita olisi kiva jos raottaisit hieman :) !

 11. Itse tanssin vanhat vasta ensi vuonna, mutta tottakai mekkosuunnittelut ovat jo hyvässä vauhdissa :D Kiitos kuvista, sainkin ideaa, kuinka voisin koristella hyvinkin simppeliä tummansinistä mekkoani :) Mekkosi on kyllä ollut upea vau! :)

 12. Voi että,ihana mekko! Heh jos jatketaan toiveiden parissa,olisiko mahdollista kuulla jokin siirappia pursuava rakkaustarina sinusta ja poikaystävästäsi? (: Et ehkä halua puhua yksityisasioista täällä ja ymmärrän sen kyllä hyvin.

 13. Onpa nätti mekko ja ihana kokonaisuus! Olisi kiva saada myös postauksen muodossa vinkkejä yo-juhla mekkoon, kun kohta olisi oman mekon metsästys aika ajankohtaista:)

 14. Hih, hauska sattuma! :) Ja kiva kuulla, että mekolle on löytynyt käyttöä uudemmankin kerran. Itse nimittäin juuri mietin pitäisikö se tulevaisuudessa myydä, vai voisiko sitä käyttää juuri jossain koulun vuosijuhlissa. Taidan siis säästää sen, sillä mekko miellyttää kuitenkin yhä silmääni ;)

  Kiitos kauniista sanoistasi ja mukavaa uutta viikkoa!

 15. Sellaista postausta ei tosiaan täältä löydykään, jossain on vain ohimennen vilahtanut yksi kuva minusta mekossani. Hieman lähempänä kevättä voisin ehdottomasti tehdä juhlista asuineen postausta, kiitos kovasti toiveestasi! :)

 16. Kiiitos kovasti! Sininen on kyllä sellainen sävy, jossa tunnen oloni enemmän kuin kotoisaksi :) Hih, muutama vuosi sinne tai tänne! ;) Onneksi on valokuvat, joiden avulla voi tuota päivää muistella.

 17. Kiitos kovasti Pinja :) Varmasti pari vielä löytyy, joskin meilläkin kävi kyllä tuolloin kova kuhina niitä etukäteen varaillessa :D Ihana että sinulla on tanssit vielä edessä!

 18. Hassua että se on tosiaan noin suosittu malli, et ole ainoa saman bongannut näissä kommenteissa :D Oi, viininpunainen mekko kuulostaa upealta!

 19. Kiitokset :) Voi että, penkkarit oli kyllä toinen ikimuistoinen päivä lukioajoilta. Fiilis siellä rekassa oli vaan jotain sanoinkuvaamatonta! Nauti päivästä, superhauskoja penkkareita! :)

 20. Tottahan toki, mekon metsästys oli sellainen prosessi että mielelläni olen avuksi jos vaan voin :) Mekko on ostettu Lavem-nimisestä liikkeestä Mannerheimintieltä, sieltä Kisahallin lähettyviltä.

 21. Voi kiitokset :) Eräs toinenkin toivoi ylempänä postausta yo-päivästäni ja sen ajattelin kyllä hieman keväämmällä toteuttaa! Kiva kun esitit toiveita, niitä on aina mukava kuulla :)

 22. Ootpa ollut kauniina! Tunnen olono jotenkin vanhaksi – teemaan sopivasti. ;) Noista juhlista on kohdallani aikaa jo kymmenen vuotta! Jaiks! :)

 23. Hih, hyvähän se on aloittaa puuhat hyvissä ajoin ;) Vau, ilmeisesti teet itse tai teetätät mekkosi? Ihana että siitä saa sitten juuri sellaisen, kuin itse haluaa! Kiitos kaunis :)

 24. Kiitos, mekko oli kyllä kovasti mieleeni :) Kylläpä tänään sateli toiveita, mutta niitä onkin hurjan kiva aina kuulla! Joskin lovestoryamme tuskin tulen täällä jakamaan, sillä haluan pitää tietyn rajan henkilökohtaisissa asioissani :) Kiitos ymmärryksestäsi!

 25. Kiitos Pirita! :) Ja kiva idea, täytyypä ryhtyä tutkimaan yo-mekkovalikoimia ja valikoida jotain parhaita bongauksia tänne sitten postauksen muodossa :) Rutkasti tsemppiä kirjoituksiin!

 26. Voi kiitos Kata! Heh ja minä olin jo kauhuissani kolmesta vuodesta ;) Niin se aika vaan menee hurjaa vauhtia :)

 27. Voi kuinka kaunis oletkaan! =) itselläni on torstaina wanhat edessä, cant wait! :D tätä prinsessa päivää kun on suurin piirtein eskarista saakka odotettu! ps. blogisi on aivan ihana ja jotenkin raikas! keep going =)

 28. Ounou, mullakin tulee ihan vanha olo, sillä omista tansseistani alkaa myös olla se kymmenisen vuotta… ;D Tällaisten erilaisten kohokohtien muistelu on silti tosi virkistävää aina aika ajoin. Todella kaunis mekko sulla on kyllä ollut! Ei mikään ihme, jos on noin suosittu :)

 29. Vautsi, oot niin upean näköinen! :) Mulla on tanssit torstaina, hui! Poikaystäväni on parini, joten päivä jää varmasti vielä paremmin mulle mieleen :) Ja voi sitä mekon metsästystä.. Olin aina suunnitellut että haluan turkoosin mekon ja lähdin kaupasta kirkkaan pinkin kanssa.. :D

 30. Kiitos kauniista sanoistasi, Hansu! :) Voi vitsit, tuo odotuksen tunne oli jotain niin ihanaa ja jännittävää! Nauti prinsessapäivästäsi täysin rinnoin :)

 31. Hih, muutama vuosi sinne tai tänne ;D Näin on, muistelu kyllä virkistää ja onneksi on valokuvia päivästä! Kiitos kaunis, mekko oli kyllä tosi paljon mieleeni :)

 32. Voi suurkiitos :) Huijui, jännäilen teidän puolesta täällä tansseja! Oi miten kivaa, että pääset viettämään ikimuistoista päivää poikaystäväsi kanssa. Heh, niin ne ajatukset voivat matkan varrella muuttua, pinkkikin kuulostaa ihanan keväiseltä väriltä :) Nauti prinsessapäivästä!

 33. Puhuttiin Wanhoista eilen työkaverin kanssa lounaalla. Me olemme tanssineet ne aikoja sitten (1999) ja edelleen niiden muistelu sai kummankin liikutuksen valtaan. Ihanat, onnistuneet ja kauniit tanssiaiset molemmille. Lukion kolmanneksi paras päivä kummankin mielestä. Penkkarit ja lakitus ajoivat ohitse :D

 34. Ihana että päivän muistelu saa liikuttumaan noinkin monen vuoden jälkeen :) Ehdottomasti kuuluu kyllä top kolmoseen lukion kohokohdissa, ylioppilaspäivä vie minullakin kaikista pisimmän korren ;)

 35. Hyvähän se on olla ajoissa ;) Helsingin keskustassa Mannerheimintiellä, siinä Kisahallia vastapäätä on sellainen liike kuin Lavem!

 36. Olin viime viikolla katsomassa serkkuni tansseja ja siellä yhdellä tytöllä oli myös sama mekko kuin sulla :) Näyttää olevan kysyntää, mutta ei ihme, koska mekko todellakin on kaunis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *