Vaatekaapin kevätsiivous

Vaatekaapin siivoaminen ja sen läpikäyminen kuuluu ehdottomasti inhokkilistani kärkipäähän. Voi sitä ahdistuksen määrää, kun näen pursuilevat pinot ja kauhean epäjärjestyksen! Näin kevään lähestyessä otin kuitenkin itseäni niskasta kiinni (inspiraatio iski eräänä iltana inhimilliseen aikaan klo 23), otin jätesäkit esiin ja ryhdyin projektini pariin! Ja työsarkaa muuten riitti, en edes muista koska olisin viimeksi heittänyt vaatteita ankaralla kädellä pois…

Tunnustan nimittäin olevani myös maailman huonoin luopumaan asioista. Kaapissani oli vaatteita, joita olen viimeksi käyttänyt rehellisesti useita vuosia sitten. Jos kuitenkin pitäisin tätä vielä… Pidin käsissäni jopa kauhtunutta vanhaa trikootoppia, joita on parempikuntoisina kaappi täynnä, ja pohdin tosissani raaskinko heittää sitä pois! Nyt kuitenkin olin kerrankin realistinen ja pistin tylysti eteenpäin kaiken, mitä ei ole tullut aikoihin pidettyä. Pari säkkiä lähti suoraan roskiin, useampi pussillinen UFFiin ja muutamia säästin blogikirppistä varten.

Niin paljon vastenmielisyyttä kuin tunnenkin kyseistä puuhaa kohtaan, niin voi tätä autuutta, kun pinot ovat siistejä ja suoria, osa vaatteista jopa värijärjestykseen aseteltuina! Tietysti on myös ihanaa, kun kaapissa on pitkästä aikaa edes vähän ylimääräistä tilaa. Olen ihan ylpeä itsestäni, kuinka hyvin selätin tämän luopumisen tuskan ;) Myönnän kyllä, että yhden trikootopin noukin pussista takaisin kaappiin…

Jäljellä olisi tosiaan pieni pino vaatteita ja muutamia asusteita myytäväksi täällä blogikirppiksen muodossa, palataan siihen sitten ehdittyäni kuvata ne :) Nyt siirryn keittiön puolelle pyöräyttämään sämpylät viikonlopun kunniaksi, mitä mahtavinta lauantaita kaikille!

30 thoughts on “Vaatekaapin kevätsiivous

 1. Ai että, ihanaa!! Minulla on ollut tarkoituksena tehdä sama homma, mutta aina tulee jotain parempaa tekemistä! Vaikka kuinka tiedän, että sen jälkeen kaapit ovat ihanan väljät ja hyvä mieli! Nooooh, jospa tässä kohta… :) Ihanaa viikonloppua!
  xx J

 2. Vaatteiden karsiminen osaa olla ikävää puuhaa, mutta jälkikäteen tulee ihana puhdistunut olo! Haluaisitko esitellä vaate- ja asustesäilytysjärjestelmäsi, nyt kun kerran kaappikin on vasta siivottu? :)

 3. Voi, sä oletollut ahkera! Mulla on vähän sitä vikaa, että laitan joskus liiankin nopeasti kiertoon kun kyllästyn. Pitäis olla vähän ekologisempi..
  Ihanan raikkaat nuo valkoiset henkarit!

 4. Heheh, minullakin iski inspis yllättäen vasta nyt tässä lukujen lomassa, kun jopa vaatekaapin siivoaminen tuntui paremmalta tekemiseltä.. ;D Niin tylsää puuhaa kuin se onkin, niin lopputulos antaa paljon :) Ihanaa viikonloppua sinnekin!

 5. No sanos muuta :) Minulla on valitettavasti hyvin rajoitetusti tilaa ja oikeastaan vaatesäilytysjärjestelmäni selviää pitkälti näistä ylläolevista kuvista.. :D Laukuistakin suurin osa lojuu missä sattuu, voi kun niille olisikin ihkaomat hyllyt! Mutta hmm, katsotaan josko jotain pientä postauksen tynkää saisin aikaiseksi, kiitos ideasta! :)

 6. Heh, kerrankos sitä on ahkera ;D Sinä oletkin sitten toinen ääripää, meidän piirteet yhdistämällä saisi aika hyvän kultaisen keskitien aikaan ;) Pidän itsekin valkoisista henkareista kovasti, täytyisikin taas poiketa Ikeaan ostamaan niitä muutama lisää!

 7. Heei Jonna!

  Sori nyt tulee vähän kysymyksiä! :D
  Minkä pituisena pidät sun pochetten hihnaa? Siis metallisoljesta metallisolkeen? :) Oon tilaamassa Helsingin LV:ltä hihnaa pochetteeni ja mietin että oisko toi säädettävä se oikea vaihtoehto vai sitten se ei säädettävä hihna eli 120cm pitkä sittenkin hyvä mulle :) Niin ja onko sulla tuo se 1,5 vai 1,2cm leveä hihna?

  Toivottavasti osaat auttaa :D En kehtaa kysellä kauheena ku teen sitä tilausta:D Haluan vaan sanoa minkä tilaan ja that's it, etten vaikuta ihan pöljältä…

 8. Mä tein ton ihan saman homman eilen. :) Mulla ei kyllä yleensäkään oo mitään ongelmaa vaatekaapin siivoomisen kanssa, kotikotona asuessa tein sitä aika useinki just niin, että heitin kaiken ylimääräsen pois!

 9. Mulla tuo tulee varmasti tehtyä muuton yhteydessä! Tunnistan itseni niin tuosta “mitä jos sittenkin käyttäisin tätä”-ajattelusta. :D Eikös se totuus ole, että jollei vaatetta ole käyttänyt viimeiseen vuoteen, ei sitä tule käytettyä jatkossakaan? Tuo ohjenuora täytynee pitää mielessä vaatteita lajitellessa.

 10. Voi ei,mulla olis tuo sama homma edessä, ei vaan yhtään kiinnostaisi :D Onneksi muutto on kohta,joten pakkauksen yhteydessä saa tehtyä tuon;)

 11. Munkin inhokkeihin kuuluu vaatekaapin siivous :D
  Mutta on se sitten palkitseva tunne kun on siistit vaatepinot hyllyillä järjestyksessä.

 12. Heippa Ninnis! Eipä mitään, kysymykset ovat aina tervetulleita ja autan mielelläni jos voin :)

  Mittailin tuossa ja pidän hihnaa 95 senttisenä, eli lyhimmillään mitä pystyy. Olen itse sen verran pätkä, 160cm, että minulle tuo säädeltävä on juuri passeli! Enpä tiennyt että niitä on erilevyisiäkin, mutta omani on kuitenkin 1,2cm.

  Toivottavasti tästä oli edes jotain apua! :)

 13. Voih, jakaisitko osan innostuksestasi tai asenteestasi minullekin ;) En voi sietää tuota puuhaa! Vielä olisi edessä muiden kaappien ja laatikoiden siistiminen, joissa on kaiken maailman papereita varmaan vuodelta yks ja kaks.. :D

 14. Vaatekaapin siivous kuuluu myös täällä inhokkeihin :D Voisitko tehdä postauksen pukeutumisesta talven juhliin. Itselläni on tulossa useammat juhlat nyt talvella ja pukeutuminen talvenjuhliin tuottaa hieman päänvaivaa.. kuinka sinä pukeutuisit talvella juhliin, mekkoon, hameeseen, bleiseriiin? Entäpäs kengät ja sukkikset? :) Olisi ihanaa saada sinulta insipiraatiota vaikka oman vaatekaappisi jutuista tai vaikkapa nettikaupan antimista. :) Kaunis kiitos jo etukäteen, jos tämmöisen toiveen ehtisit kiireiltäsi väsäämään!

 15. No niinpä! Tuo “en ole käyttänyt viimeiseen vuoteen”-logiikka olisi juuri kätevä, mutta myönnän että jätin kyllä kaappiini niitäkin yksilöitä.. :D Miten luopuminen onkin niin vaikeaa!

 16. Köh, minäkin suunnittelin jos jättäisin räjähdystilassa olevien kaappien ja laatikoiden siivoamisen muuttoon, eli siis tuonne ensi syksyyn :DD Miten niin saamaton! Mutta kun se kävisi sillon niin kivuttomasti ;) Ihana kun pääsette muuttamaan!

 17. Hyvä etten ole ainoa, joka pitää tätä maailman inhottavimpana puuhana ;) Mutta tosiaan, kyllähän se sitten palkitsee.

 18. Hah. Tämä kevään kaipuuko se syynä lie tähän kaikkien vaatekaappien järjestelyyn… Itsekin nimittäin sain tänä aamuna heti aamukahvin parissa idean käydä varailemassa kirppispöytä ja tässä sitä nyt ollaan-> vaatehuone on räjäytetty laatikoihin ja pussukoihin ja vaatteita hinnoiteltu ihan pilkkahintaan kohti kirpparia… Nyt lähtee mullakin ihan pelottavan rankalla kädellä tavaraa kiertoon; paremmat kirpparille taskurahan toivossa ja käyttökelpoiset uffille…. Niin ja se roskasäkki vielä suoraan kaatopaikalle kaikkine kulahtaneine trikootoppeineen. Voi apua tätä rojun määrää… :D tän projektin jälkeen lupaan satsata vaateostoksissa vähän enemmän laatuun kuin määrään… -Jutta

 19. Lohduttavaa, etten ole ainoa tätä mieltä ;) Kiitos toiveesta, voisin ehdottomasti väkerrellä jotain aiheeseen liittyvää postausta! Omissa asuissa ei juurikaan ole tällä hetkellä esiteltävää, joten inspisasujen tekeminen olisi tosi kiva idea :) Yritän palailla tämän kanssa heti kun kerkiän! Mukavaa viikonlopun jatkoa sinne :)

 20. Heheh, ehkäpä juuri se.. ;) Näin kevään kynnyksellä on kiva tehdä tilaa uuden kauden vaatteille. Huh, sinä olet vielä piirun verran ahkerampi kun meinaat mennä ihan kirppikselle asti :) On kyllä uskomatonta, millainen määrä turhaa vaatetta tuolla kaapissa (kaikkien näiden vuosien saatossa) olikaan. Laatuun panostaminen kuulostaa hyvältä ja olisi myös hyvä idea rustata itselleen ostoslista vaatteiden suhteen tulevalle vuodelle. Ei tulisi sitten tehtyä niitä heräteostoksia kun on tarkasti mielessä, mitä oikeasti tarvitsee!

 21. Noniinpä! :D Ehkä se on sellainen puuha, ainakin minulle, jota välttelee viimeiseen asti ja jossain vaiheessa se inspis sitten iskee. Hyvä homma, että sielläkin on saatu urakka pois alta ;)

 22. Oisko sulla heittää sämpyläohjetta millä teit? :) jäi meinaan traumat kun viimeksi tehdessäni mun sämpylät epäonnistui aika pahasti, en tiedä oliko syy sitten kokin vai reseptin.. :D

 23. Hei! Kiitos infosta, taidan siis hankkia sen säädettävän sillä olen sinuakin lyhempi; 157cm :D Huh, onneksi en kerennyt ostaa sitä 120cm ei säädettävää versiota, ois voinu vähän alkaa ärsyttää:D

 24. Heh, täältä tunnustautuu myös yksi joka saa aina innostuksen vaatekaapin siivoukseen juurikin myöhään illalla tai lähes yöllä. Ja hommahan on pakko silloin myös suorittaa loppuun saakka, koska varmasti innostus on aamuun mennessä hävinnyt. :D Ja samalla tavalla en myöskään osaa helposti luopua vaatteista joita ei olisi tosiaankaan pitkään aikaan käyttänyt, “mutta jos niitä nyt sitten alkaisi käyttämään”, eikä niin ikinä käy. :D Pitäisi itsekin saada aikaseksi siivota vaateaappi ja tosiaan rankalla kädellä heittää sieltä niitä vaatteita pois. Blogikirppistäsi jään odottamaan! :)

  Mukavaa alkavaa viikkoa ja tsemppiä lukemiseesi! :)

  -Jatta

 25. heips sina kaunokainen.olen totaalisesti nalkissa sun ihanaan blogiin.jep.siis mikaan ei ole niin inhottavaa puuhaa,kuin vaatekaapin siivous ja silitaminen.siis voi yok,sanon.sit,kun olen tays perfektionisti.esim.paitapuserosta,pitaa silittaa,joka ikinen sauma tarkasti.jatka samaa rataa.olet ihana.t.muotisuunnittelija sirpa

 26. hei. en tieda,etta miksi askeinen mun texti ei nakyny,mut sanoin,vaan etta silittaminen ja vaatekaapin siivous on niita mun inhokkeja.sit kun joka sauma pitaa,olla tip,top.johtuu varmaan ammatista.sul ihana blogi.olet luonnollinen ja jarkevan oloinen nuori nainen.olen koukussa sun blogiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *