Kynnet kuntoon

Ystäväni ehdotti minulle muutama päivä sitten, josko voisin tehdä postausta kynsien hoidosta. Taka-ajatuksena hänellä oli saada vihdoin omat kynnet takaisin kuntoon rakennekynsien jäljiltä. Jotkut teistä ehkä tietävätkin, että rakastan kynsien laittamista ja olen hyvin tarkka niiden hoidosta, joten otin toiveen innolla vastaan!

Ranskalainen manikyyri on tavaramerkkini ja muistan ryhtyneeni jo ala-asteella harjoittelemaan lakkauksen tekemistä itselleni. Teko-ohjeet löytyvät vuoden takaisesta postauksesta täältä! Sittemmin kynsien laittaminen on jäänyt tavaksi, enkä juurikaan osaa olla ilman manikyyrejä. Muutama vuosi sitten rupesin kiinnittämään enemmän huomiota kynsieni kuntoon, sillä ne liuskottuivat ahkeraan tahtiin, eivätkä millään tahtoneet kasvaa pitkiksi ja vahvoiksi. Tänä päivänä tilanne onkin jo toinen, eivätkä kynteni ole koskaan olleet näin hyvässä kunnossa! Mitäs kikkakolmosia minulla sitten olisi jaettavana? Tässä seitsemän vinkkiä, jotka olen omien kokemuksieni mukaan todennut toimiviksi. 

<

1. Panosta kynsiä vahvistavaan hoitolakkaan.
Uskon kiitoksen kynsieni vahvistumisesta kuuluvan osittain käyttämälleni hoitolakalle. OPIn Nail Envy on niittänyt paljon kehuja, joiden perusteella itsekin aikoinaan päätin tätä kokeilla ja sille tielleni jäin. Lakka lupaa vahvistaa kynsiä ja estää niiden liuskottumista. Tästä löytyy montaa eri variaatiota, mm. kuiville ja hauraille kynsille, mutta itse olen kokenut tämän Originalin ajavan parhaiten asiansa. Käytän tätä aina aluslakan tapaan ennen värilakan levittämistä, noin kerran viikossa kaksi kerrosta ja muuten yhden kerroksen. Suomessa pullon hinta on varsin suolainen 30:n euron paikkeilla, mutta Lookfantasticilta tätä saa huokempaan hintaan.

2. Lasiviila
Muutama vuosi sitten vaihdoin tavallisen viilan lasiviilaan, joka on hellävaraisempi kynsille. Se ei aiheuta kynsien liuskottumista, vaikka viilaisikin edestakaisin, mitä ei tavallisella viilalla saisi tehdä. Sen käyttöön tottuminen voi kestää hetken, mutta se on sen arvoista! Lasiviila myös kestää vuosia, omanikin on jo useamman vuoden vanha ja kovassa käytössä viikottain. Lasiviiloja saa muun muassa niin Trindiltä, OPIlta kuin nopean googlettelun mukaan apteekistakin.

3. Kynsilakka
Minulla on kynsissäni aina lakkaa ja paitsi että huolitellut kynnet ovat kauniit ja tuovat viimeistellyn kuvan, lakka myös omien kokemuksieni mukaan suojaa kynsiä. Vaikkapa jonkin helpon nudesävyn levittäminen silloin tällöin ei vie kauaa aikaa, eikä lakkaa tarvitse olla joka päivä korjailemassa, sillä vaaleassa värissä kulumat eivät juurikaan näy.

4. Kynsinauhaöljy
Kynsinauhaöljyn käyttämisessä tunnustan olevani välillä aika laiska. Toisinaan käytän sitä kuitenkin tehohoitona, paitsi kynsinauhoille, niin myös itse kynsiä vahvistamaan. Tiesittekö, että öljyä kannattaa sivellä myös sormenpäähän kynnen alle, jolloin vahvistava vaikutus on tehokkaampi? Öljyjä löytyy niin tällaisessa näppärässä tuubissa kuin perinteisessä pullossakin.

5. Käsien rasvaus
Käsien kunnosta kannattaa muutenkin huolehtia ja rasvata niitä muutaman kerran päivässä, etenkin näin talvisaikaan. Kannan lähes aina mukanani pientä käsirasvatuubia, yöksi taas laitan hieman tuhdimpaa rasvaa, suosikkiani The Body Shopin hamppukäsirasvaa. 

+6. Asetoniton kynsilakanpoistoaine
Ekstrana vielä yksi tärkeä vinkki, nimittäin poistoaineen vaihtaminen asetonittomaan. Itse olen käyttänyt pitkään Kicksistä saatavaa Dependin sinistä poistoainetta, joka on hellävaraisempi kynsille eikä kuivata niitä, vaikka käytän sitä joskus useamman kerran viikossakin.

+7. Vitamiinit 
Lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että elimistö saa tarpeeksi vitamiineja. Itse en aina taida juoda ihan suositusten mukaan maitoa päivässä, joten huolehdin kalsiumin riittävästä saamisesta popsimalla kalkkitabletteja. Myös D- ja A- vitamiini auttavat pitämään kynnet vahvoina.

Siinäpä muutama intohimoisen kynsienlaittajan vinkki! Toivottavasti tästä oli hyötyä paitsi toiveen esittäneelle ystävälleni, niin myös muille ;) Laittakaa ihmeessä jakoon kommenttiboksissa omat apukeinonne kynsien vahvistamiseen, mikäli teiltä sellaisia löytyy!

34 thoughts on “Kynnet kuntoon

 1. Minä olen kausi-ihminen kynsien lakkauksen suhteen. Välillä jaksan väkertaa ties mitä ja sitten on kausia, kun otan vaan lakat pois ja en tee mitään niille. Olen yhtä laiska käsien hoidossa, mutta koetan kerran viikossa tehdä kuorinnan käsille ja tehokosteutuksen siinä samalla. Kuorin ihan tavallisella vartalon kuorinnalla ja laitan kunnolla käsirasvaa käsiin (tässä kohdassa panostin, Elisabeth Arden on hintansa väärti käsivoiteena). Sitten vaan puuvillahanskat käsiin ja nukkumaan. Yön aikana kiskon hanskat jossain vaiheessa pois käsistä, mutta aamulla ne ovat kyllä ihanan pehmoiset silti.

  Siinä se minun vinkkini, jolla näitä tassuja hoidetaan. Aina en tee edes kuorintaa vaan rasva vaan ja hanskat käteen ja unten maille. Laiskuuttahan tuo on, mutta edes jotain teen näille. Innostuin kyllä kaivamaan lakat esille kun tätä postausta katselin :)

 2. Hyviä vinkkejä! Toi lasiviila pitäis iteki hankkia, normiviilat kestää niin vähän aikaa :/ Oon kuullut että myös raudanpuute tekee kynsistä sellaiset, että ne lähtee taipumaan ylöspäin, itselläni tämä ongelma :/ Tarvii varmaan hakea rautatabletteja. Itse käytän joitakin luontaistuotteita ja kuulemma myös sinkki vahvistaa kynsiä, hiuksia, ihoa jne .:)

 3. Loistava postaus, kiitos vinkeistä! :) Täällä ollaan vannottu myös vuosikymmenen verran ranskalaisten nimeen. Tuo kynsien liuskoittuminen vaan vaivaa minuakin, joten täytyy heti rientää ostamaan tuota Opin Nail Envyä!

 4. Voi vitsi, kuinka yhtäkkiä tuliki kauhee innostus ruveta laittaan kynsiään! ;) Mun kynnet kans liuskottuu ja halkeilee ihan uskomattoman nopeesti ja tähän mennessä en ainakaa vielä oo löytäny mitään keinoa, mikä siihen auttais. Kesällä tosin huomasin, että ku söin säännöllisesti, niin kynnetki oli paremmassa kunnossa! Tällä hetkellä syön biotiinitabletteja, joten katotaan, josko se auttais edes vähäsen :)

 5. Nämä vinkit tulivat todellakin tarpeeseen! Minulla on ollut pahana tapana pureskella kynsiä (varsinkin tenttiviikoilla…), mutta nyt vuoden alussa päätin lopettaa pureskelun kokonaan ja kasvattaa vahvat kynnet. Näillä vinkeillä pääsen varmasti eteenpäin ;) Tuo kynsilakanpoistoaine löytyikin jo ostoslistalta, mutta nyt rupesin haaveilemaan lasiviilastakin… Koetko tuon asetonittoman kynsilakanpoistoaineen muuten jotenkin vähemmän “tehokkaaksi” kuin asetonia sisältävän? Eli lähteekö sillä lakat yhtä näppärästi?

 6. Olipa kiva postaus! Olenkin monesti ihastellut kynsiäsi ja kävinkin heti nyt ostamassa Opin nail envya, jospa se toimisi omien nysä-kynsieni pelastajana! Blogisi on aivan ihana :)

 7. Kiitos hyvistä vinkeistä. Olisi vielä mukava lukea mielipiteitä hyvistä ja kestävistä lakoista. Itse olen melko laiska lakkaaja, joten haluan panostaa laatuun ja lakan pysyvyyteen.

 8. Minä taas olen vähän turhankin neuroottinen kynsien lakkaamisen suhteen, en rehellisesti sanottuna muista koska olisin viimeksi ollut ilman lakkoja :D Se on vaan jotenkin niin pinttynyt tapa!

  En olekaan koskaan kokeillut käsien kuorimista, vaikka aina välillä olen tutkaillut siihen tarkoitettuja voiteita. Kiitos vinkistä, täytyy testata vartalokuorinnalla :) Puuvillahanskoja käytän minäkin, rasva pääsee oikein kunnolla sitten imeytymään käsiin! Kiva kun jaoit omat hoitokikkasi :)

 9. Se kannattaa kyllä hankkia, oma viilani on kestänyt jo ikuisuuden. Tuosta raudan vaikutuksesta itse asiassa luinkin tietoa etsiessäni netistä, mutta jossain myös sanottiin ettei rautakuuria kannattaisi kuitenkaan omin päin ottaa, ellei sen tarvetta ole ihan todettu. En tiedä sitten sen tarkemmin :) Googletin nyt myös sinkin ja tosiaan, senkin mainitaan vaikuttavan kynsien kuntoon, kiitos vinkistä! :)

 10. Mahtava kuulla, että tästä oli apua! :) Nyt kipin kapin ostamaan Nail Envyä, vannon sen nimeen koko sydämestäni ;)

 11. Hih, kiva jos innostus tarttui ;) Suosittelen kyllä kokeilemaan tuota Nail Envyä, sillä se tosiaankin auttoi omien kynsieni liuskottumiseen. Nykyään ihmettelen, kun kynsi ei katkea vaikka sen kolauttaisi mihin! :D Biotiinin hyödyistä olen minäkin joskus lueskellut ja minua kiinnostaisi kokeilla, miten se vaikuttaa hiusten ja ripsien vahvuuteen :)

 12. Tosi kiva kuulla, että nämä tulivat tarpeeseen! Nyt hampaat kuriin ja kynsiä kasvattelemaan ;) Unohdinkin mainita, että juuri tuo Dependin asetoniton kynsilakanpoistoaine on yllättävän tehokas, vaikka voisikin luulla että sen kanssa joutuu hinkkaamaan kynsiä reippaasti pidempään. Ainakaan itse en ole kokenut sitä mitenkään vaivalloiseksi :)

 13. Kiva jos näistä oli apua :) Ehdoton suosikkini on Chanel, vaikka pullon hinta hipookin aika hurjaa lukua (Suomessa vajaa 30e), niin minulla mitkään muut lakat eivät ole kestäneet yhtä hyvin. Lakka on helppo levittää ja se on peittävää, pullo myös säilyy pitkään paakkuuntumatta, en ole kertaakaan joutunut ohentamaan niitä. Ihan koko arsenaalia en siis Chanelia hintansa vuoksi hankkisi, mutta olen panostanut pariin klassikkoon kuten nudeen ja punaiseen sävyyn, yksi ihana keväinen pinkkikin sieltä löytyy!

  Lisäksi pidän kyllä OPIn lakoista, joskin ne tuppaavat juuri paksuuntumaan oltuaan pidempään auki. Hintalaatusuhteeltaan loistavia ovat IsaDoran lakat, niissä on tosi näppärät sudit ja kestävyyskin minusta hyvä :)

 14. Hyvä tietää, kiitos vinkistä :) Nuo Trind ja OPI olivat ainoita varsinaisia merkkejä, joilta tiesin saatavan lasiviiloja, joten siksi mainitsin ne.

 15. Ne marketin viilat ovat mielestäni paljon huonompia. Hinta on tietysti halvempi, mutte ne ''kuluvat'' huonoksi käytössä todella nopeasti. Itse ainakin suosittelen Trindin viiloja :)

 16. Ihanaa, tää tuli niin tarpeeseen, kiitos! Tykkään sun blogista tosi paljon (ja sun tyylistä), vaikka oonkin jo 38 vee :)

 17. Mahtavia vinkkejä, kiitos niistä. Tuo vitamiinipuoli on mulla niiiin retuperällä, että ihan hävettää. :/ Täytyypä kokeilla näitä, jos pääsisi tästä kynsien liuskottumisesta eroon.

 18. Sulla osuu aina nämä postaukset aihemaailmoiltaan mulle kuin tilauksesta! Eilen illalla näpertelin lakkoja kynsiin ja mietin, et mitä ihmettä teen näille lohkeileville ja liuskoittuville kynsilleni… Tässähän näitä vastauksia sitten tulikin. Jospa löytäisin itsellenikin tästä toimivia vinkkejä! :) Lasiviilan oon joskus vuosia sitten hankkinut sokokselta ja vieläkin se on käytössä, sitä suosittelen kyllä ehdottomasti! Asiasta toiseen; piditkö vai palautitko sen punaisen “mummo”bleiserin? Sorruin itse nimittäin melkein samanlaiseen… Nyt sitten pähkäilen miten sitä asuissa yhdistelisin, täytynee piipahtaa mummolassa katselemassa tyylivinkkejä ;) -Marjukka

 19. Mahtava juttu, että tästä oli apua! Voi kiitos kivoista sanoistasi, mukava kuulla että tykkäät :) Minusta on ihanaa, kun teitä on siellä ruudun takana niin laidasta laitaan!

 20. Kiva jos näistä oli apua! :) Mullakin menee tuo vitamiinien popsiminen välillä vähän kausittain, mutta viime aikoina olen taas yrittänyt petrata niiden muistamisessa. Toivottavasti vinkit tepsisivät, mutta kärsivällisyyttä sitten tulosten kanssa, hih ;)

 21. Voi onpa kiva kuulla, että osui noinkin hyvään saumaan! Toivottavasti näistä olisi jotain apua kynsiprojektiin :)

  Kyllä vaan, täällä “mummolassa” odotetaan kovasti jo aurinkoisia kesäkelejä, että saisin bleiskan käyttöön! ;D Keväämmällä ajattelin yhdistää sen tummansinisiin skinnyfarkkuihin ja korollisiin nilkkureihin, niin ei tule sitten niitä granny-viboja ;)

 22. Voi toki olla, että näissä hinta ja laatu korreloivat jonkin verran. Ei tosin minusta noiden “laadukkaampien” viilojen hinnat mitään mahdottomiakaan olleet, olisikohan ehkä jossain 25:n euron paikkeilla? Ja tosiaan kun ne kestävät vuooosia! :)

 23. Kiitos paljon vastauksesta. Olen samaa mieltä, että muutamalla lakalla pärjää ja laatuun kannattaa satsata. Suuntaankin heti huomenna ostoksille. Josko munkin laiskuus väistyisi tämän avulla. Mukavaa viikonloppua!

 24. Kiitos näistä, tässä tuli monta hyvää vinkkiä, joissa pitää skarpata. Esim. olen sortunut taas käyttämään tavallista viilaa lasiviilan sijaan, se on jotenkin helpompi ja nopeampi viilata tavan kynsiviilalla, mutta tosiaan tuhoaa kynsiä.

  Käytin vuosia Trindin kynnenvahvistajaa, mutta sitten rupesi tuntumaan, että ihan kuin sen teho olisi hiipunut, joten päätin kokeilla välillä muuta. Nyt käytössä on ollut Sally Hansenin kynnenvahvistaja ja se on suoraan sanottuna ihan paska. No nyt se saa lähteä roskiin, sillä ostin tax freesta tuota Nail Envyn originalia. :)

 25. Heippa! Lookfantasticilla pystyy maksamaan nopean vilkaisun mukaan mm. luottokortilla ja Paypalilla, myös Visa Electronilla on aina onnistunut :)

 26. Eipä mitään, kiva vaan jos näistä oli apua :) Kuten sanottua, lasiviilan tottumiseen voi mennä tovi, mutta se on sitten sen arvoista! Joten nyt vaan se tavallinen viila hyllylle, lasiviila esiin ja hellimään kynsiä Nail Envyllä ;)

 27. Hyviä vinkkejä! Noiden lisäksi yks tekijä, minkä oon itellä huomannu, on liikunta! Kynnet on aina paremmassa kunnossa, jos on jaksanut jumpata säännöllisesti. En tiedä mistä toi johtuu. Veri kiertää paremmin sinne sormenpäihin? :D

 28. Kiva jos tykkäsit :) No eihän sitä ikinä tiedä, liikunta edistää hyvinvointia niin monin eri tavoin, että ehkä sillä on jokin yhteys sinnekin suuntaan! :D

 29. Hei ihana kuulla, että tästä oli kenties hyötyä :) Nyt vaan kynsiä kasvattelemaan, tsmeppiä projektiin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *