Arvonnan voittajat ja valkoinen uutuus

Noniin, nyt on arvonta suoritettu! Vielä kerran tahdon kiittää kaikkia osallistuneita, ihania kommenttejanne, ajatuksianne ja postaustoiveitanne oli ilo lukea :) Jaossa oli tosiaan kaksi 50:n euron lahjakorttia kamerakauppa Top Shotiin ja arpaonni, tarkemmin sanottuna Random.org, suosi nimimerkkejä Nanna ja Dahlia! Onnitteluhalaus! Voittajiin on otettu yhteyttä henkilökohtaisesti, niin saadaan lahjakortit teille matkaan. Hih, ihan jännitti arpoa näitä, en nimittäin itse voita ikinä mitään, joten myötäelin tätä :D

Ja kun nyt päästiin vauhtiin, niin jatketaan kamera-aiheisilla asioilla. Sain pari viikkoa sitten mieluisaa postia Olympukselta, sillä sain kokeiltavakseni uunituoreen XZ-2- kompaktikameran. En ole aikoihin kuvannut näin tuttavallisemmin puhuttuna pokkarilla, joten suurella mielenkiinnolla otin tämän valkoisen kaunottaren testiini! Vaikka mikrojärkkärit ovatkin vallanneet markkinat, niin on yhä ihmisiä, jotka eivät ole valmiita siirtymään pokkareista järeämpiin kameroihin. Harva kuitenkaan haluaisi tinkiä kuvanlaadusta, joten nyt korvat hörölle!

Kuvassa rinnakkain sekä Olympuksen PEN Lite E-PL5 (jolla kuva on otettu) ja XZ-2. Rungon koolta kamerat ovat hyvin saman kokoisia, mutta XZ-2:sta tekee pienemmän tietysti se, ettei siinä ole irroitettavaa optiikkaa. Kamera kulkee siis vielä asteen verran näppärämmin mukana. Ulkonäöllisesti kamerat muistuttavat muuten pitkälti toisiaan, mahtavaa että PENien kaunis valkoinen muotoilu on siirtynyt kompaktikameroihinkin!

Otin vertailuksi samaan aikaan, samasta kohtaa kuvat sekä PENillä 14-42mm kittilinssillä että XZ:llä. PENissä yksi suurimmista minut hurmanneista tekijöistä on ollut kuvanlaatu ja erityisesti värientoisto ja olen ihan äimistynyt, miten hyvää jälkeä tällä pienelläkin tehopakkauksella sai. XZ 2:n valttikortti onkin sen kuvanlaatu, sillä siinä on isompi kuvakenno kuin normaalisti pokkareissa ja huippuvalovoimainen 28-112 mm f1.8-2.5 zoom-objektiivi. Näin ollen myös esimerkiksi taustan epäterävyys yksityiskohtakuvissa on mahdollista!

XZ 2:sta on myös tehty todella näppäräkäyttöinen ja hieman kehittyneempi pokkari, sillä kuten PENiin, siihenkin saa lisättyä tyylikkään vakiovarusteena tulevan beigen kahvan kameran sivuun. Se helpottaa ainakin itselläni kuvausotetta huomattavasti! Lisäksi XZ:ssa on samat valikot kuin PENissänikin ja esimerkiksi pyörövalikkoon tottuneena oli helppoa tehdä säädöt, kuten PENilläkin. Vielä yksi mielenkiintoinen seikka on se, että tässäkin on mahdollisuus siirtää kuvat langattomasti älypuhelimeen tai padille FlashAir-muistikortin avulla. Minulla on tämä ominaisuus vielä testaamatta PENilläni, mutta Lontoon reissulla ajattelin kokeilla bloggaamista reaaliaikaisesti iPhonellani.

Olette toivoneet useasti päivä kanssani-tyyppistä postausta ja meinasinkin toteuttaa sen pian tämän pikkuisen kanssa :) Vaikka PEN on jo todella pieni verrattuna järjestelmäkameroihin, niin kuten sanottua, XZ-2 kulkee vielä vähän helpommin mukana!

19 thoughts on “Arvonnan voittajat ja valkoinen uutuus

 1. Näppärän kuuloinen kamera! Itse kuvaan vielä toistaiseksi Canonin pokkarilla, mutta keväällä ajattelin kotiuttaa järjestelmäkameran (:

 2. Nyt en näe profiiliasi, mutta Nanna-nimimerkillä oli kaksi osallistujaa (toinen kirjoitettu pienellä alkukirjaimella), joten varmista vielä sähköpostistasi! :)

 3. Oli ihanaa avata aamusta blogin maili ja unenpöppörössä todeta, että kerrankin voitti jotain! <3 Olen samaa ihmistyyppiä, en koskaan voita mitään! Aivan ihana palkinto jolle on aivan varmasti käyttöä. Mahdollisuuksia vain liikaa, pitää vaan valita ensin :)

 4. Täytyy sanoa, että ilahduin kovasti huomatessani numeron osuneen sinuun! Jaksat aina piristää päiviäni kommenteillasi, että enemmän kuin mielelläni suon voiton sinulle :) Hih, kiva kuulla että lahjakortti tulee käyttöön! Jään innolla odottamaan, mitä meinaat sillä hankkia :)

 5. No sanos muuta :) Muutama vuosi sitten minulla ollut pokkarini oli harmaa köntti, ruma kuin mikä ja kuvanlaatua ei voi edes verrata tähän.. :D

 6. Onko tuo E-PL5:kin sulla vielä lainassa, vai ootko jo ostanut sen itsellesi?

 7. Heippa!
  Tää nyt ei yhtään liity sun postaukseen.. Eikö sinulla olekin Applen kannettava? Oma kannettavani vetelee viimeisiään ja kovasti Applen konetta olen miettinyt. Voisitko kertoa miten Applen kone eroaa PC:n käytössä? Itsellä nyt toinen vai olikos jopa kolmas PC ja näihin kyllä menee hermot xD
  Helpompi käyttää yms??

  -Anne

 8. Itselläni on ollut nyt jonkin aikaa käytössä mikrojärkkäri (Sonyn NEX), mutta hieman haikailen uuden pokkarin hankkimista vielä siihen rinnalle. Vaikka tuo NEX näppäränkokoinen onkin, niin sellainen kamera olisi kiva, joka mahtuisi esim. bilelaukkuun mukaan. Pikkukameraa voisi kuljettaa käsilaukun pohjalla myös muuten vain, jos joskus tulee yllättävää kuvattavaa (en oikein ole oppinut käyttämään kännykkää kamerana). Tämän voisi siis ottaa yhdeksi vaihtoehdoksi, kiitos vinkistä! :)

 9. Heippa Anne! Kääk, nyt kysyt kyllä vähän väärältä henkilöltä, sillä meikäläisen ymmärrys tekniikkaan rajoittuu kameroihin.. :D Kannettavien sun muiden kanssa olenkin sitten ihan lahopää! Mutta tosiaan, itselläni on MacBook Pro, edellinen läppärini oli jo ihan kivikautinen. Toki Maciin oli vaikea alkuun tottua, mutta nyt ei kyllä olisi enää paluuta PC:hen :) Käytän konetta niin paljon mm. kuvien käsittelyyn, että sen täytyy toimia hyvin ja nopeasti, edellisen kanssa oli mahdottoman hidasta tehdä mitään.

  Tämän enempää en valitettavasti osaa kertoa, mutta toivottavasti tästä oli edes jotakin apua ;) Harvalta olen kuitenkaan koskaan kuullut, että Maciin siirtyminen olisi ollut mitenkään virhe, päinvastoin!

 10. Ymmärrän hyvin, ei tuo PENikään mahdu optiikan takia pienempiin clutcheihin, vaikka niin näppäränkokoinen onkin muuten :) Pokkarissa taas olisi se hyvä puoli, että objektiivi rullautuu sisään ja vie sitten vähemmän tilaa. Kiva jos tästä oli sinulle hyötyä!

  Minusta on vaan ihana kuulla, että on vielä olemassa joku, joka ei ole oppinut käyttämään kännykän kameraa! Minusta se on jotenkin niin sääli, että kuvaaminen on monilla siirtynyt kokonaan siihen. Viimeksi reissussa katselin ihan ihmeissäni, kun ihmiset kuvasivat nähtävyyksiä iPadeillaan.. :D Kuvat sitten usein kuitenkin jäävät sinne kännykkään, vielä suuremmalla todennäköisyydellä kuin nykyään kameroillakin kuvatut. Pitäisi itsekin muistaa paperikuvien merkitys ja teettää useammin kuvia omaksi iloksi ja muistoksi :)

 11. Hih, kylläpä nuihin pokkareihinkin on tullut huima muutos viime vuosina! Kauhulla muistelen ensimmäistä ikiomaa kameraani, siinä oli kyllä kuvanlaatu jotain aivan hirveää :D Itse olen Canon-tyttöjä, ja nyt kiinnostaisi kun heille on tullut PENiä vastaava malli!

  Ja vähän aiheen vierestä: kiitos vähän aikaa sitten tekemästäsi kynsienhoitopostauksesta. Sait minut pitkästä aikaa innostumaan kynsien hoidosta, ehkäpä saan hiukan näitä kovasti liuskoittuvia kynsiäni nyt kasvatettua :)

 12. No älä muuta sano! Totesinkin jo tuossa ylempänä, että muutama vuosi sitten käyttämäni pokkari oli ruma harmaa köntti, jonka kuvanlaatu ei ollut mitenkään verrattavissa tähän.. :D Niin se tekniikka kehittyy!

  Oi onpa mukava kuulla, että postauksesta oli hyötyä ja into kynsienhoitoon sai kipinää! Tällainen palaute saa aina hymyn korviin asti :)

 13. Oon ostamassa ittelleni jotaki hyvää ja mahdollisimman halpaa järkkäriä sekä semmosta, mikä ei kauheen iso olis. Kattelin kameroita ja hintaluokka on suuri ja mun tiedot pienet. Oisko sulla suositella jotai helppoo ja hyviä tarkkoja kuvia ottavaa järkkäriä? :)

 14. Heippa! Minulle tuli kuvauksestasi oitis mieleen Olympuksen PEN mini-minijärkkäri, joka vastaisi kriteerejäsi paremmin kuin hyvin :) Se on tätä nykyä erittäin hyvän hintainen, esimerkiksi musta on tällä hetkellä tarjouksessa 249e, https://www.topshot.fi/product/5798/olympus-pen-mini-e-pm1-musta-14-42mm-kit. Valkoistakin olisi kuulemma tulossa pian lisää!

  PEN mini on tosiaan mikrojärkkäri, oikeastaan samankokoinen kuin tuo kuvassa vasemmalla oleva E-PL5:seni. Koosta huolimatta kuvanlaadusta ei kuitenkaan tarvitse tinkiä, sillä PENeillä saa järkkärin kuvanlaatua pienessä kompaktissa koossa! Jos nälkä kasvaa syödessä (kuten kuvausharrastuksessa usein on tapana ;D) ja kaipaat vielä parempaa, voit hankkia tuohon sitten myöhemmin laadukkaamman optiikan. Kameran mukana tulee KIT-objektiivi, 14-42mm, jolla pääsee oikein hyvin alkuun.

  Tässä nyt pienessä pähkinänkuoressa infopaketti PEN ministä! Minulla itselläni on siis tuosta ministä sen “isosiskoversio” eli PEN Lite, joka eroaa ministä mm. kääntyvän näytön ja joidenkin säätömahdollisuuksien avulla. Minissä pystyy kyllä tekemään kaikki samat säädöt kuin Litessäkin, mutta Lite on hieman enemmän järkkärin kaltainen rakenteeltaan ja säädöt tehdään kamerassa olevasta pyörövalikosta, kun taas minissä ne tehdään kameran valikosta.

  Valokuvaus-tunnisteen alta löytyy lisää juttua kameroista, mutta kurkkaa esimerkiksi tämä postaukseni: http://jonnamaista.blogspot.fi/2012/07/toivepostaus-kamerani.html. Toivottavasti tästä oli jotain apua! :)

 15. Oli kyllä, oon noita pen kameroita kattonukki, mutta niitäki on niin paljon eri näköstä ja hintasta. Kiitos paljon! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *