Viime päivinä…

…olen täytellyt uutta kalenteria merkiten sinne menoja ja muun muassa valmennuskurssiaikatauluja. Rakastan listojen ja merkintöjen tekemistä! Olen myös plärännyt sivut kohta varmaan puhki pohtien, mille päiville varaisin lennot Britteihin. En malta odottaa keväistä Lontoota… :)

… ja kaivanut esiin pääsykoekirjat, joiden parissa viikko on pitkälti mennytkin. Lukeminen on alkanut yllättävän hyvin ja motivaatio on tällä hetkellä todella korkealla. Onneksi osa asioista on tuttua jo viime vuodelta. Istuuko kukaan nenä kiinni samoissa kirjoissa? ;)

… lukemisen lomassa on ehditty myös parantaa maailmaa teekuppien äärellä. Meillä on ystäväni kanssa tapana pitää aina sillointällöin iltateehetkiä toistemme luona. Tällä kertaa teehetkemme sijoittuikin pari iltaa takaperin tunnelmalliseen Strindbergiin, jossa nautiskeltiin kupponen jos toinenkin hyvässä seurassa höpötellen.

…ja taas lukemista iltapäväkahvin kera. Ikeasta hankittu maitovaahdotin on muuten uusi ihastukseni, ei enää aamukaffea ilman suurta kerrosta vaahtoa! Instagramissa onkin nähty jo todistusaineistoa, kuinka yritän epätoivoisesti saada tehtyä maitovaahtosydämen kuten kahviloissa konsanaan… :D Joo ei, se ei näyttänyt ihan samalta!

… eilen taas istuttiin rennosti iltaa tyttöjen kanssa. Nuo mozzarellaleipäset katosivat muuten vadilta aika äkkiä, toimivat joka kerta tällaisina helppoina ja nopeina tarjottavina. Samanlaista ohjelmaa on vuorossa tänäänkin, kun vietellään Putous-katsomoa ystäväni kanssa. Menussa vuohenjuustopizza ruccolalla ja parmankinkulla, suurinta herkkuani juuri nyt!

Kävin äsken hoidokkieni, siskoni kahden hurmaavan haukun kanssa aamulenkillä tuolla pakkasessa. Nyt pitkän ja rauhallisen aamupalan pariin ennen lukuja! Leppoisaa lauantaita! :)

55 thoughts on “Viime päivinä…

  1. Minä aina ihastelen ihania kalentereita, joita eri merkeillä on. Itse olen vain niin tottunut käyttämään iphonen kalenteria, joka synkroinoi samalla työkalenterin kanssa. Paperikalenteria en ole käyttänyt enää vuosiin, mutta aina silti ihastelen niitä. Tulisikohan sitä käytettyä, jos se olisi jonkun ihanan merkin yksilö :)?

  2. Kivalta kuulostaa sun puuhailut! :) Mullakin on tänä viikonloppuna hoitohauveli, pikkuista paleli aika kovasti aamulla tuolla pakkasessa, mutta kyllä me tästä kohta lähdetään vähän pidemmälle lenkille.

    Ihanaa päivää!

  3. Hah mäki rakastan listoja ja merkintöjä! Voi että, tänne blogiin on aina niin kiva tulla ja monesti just aamun lattehetkiin tullu uus postauskin :)

  4. Voi itse en ikinä pärjäisi iPhonen kalenterilla, olen vielä niin perinteisen kalenterin orja! Minusta on ihana tehdä sinne merkintöjä (välillä vähän innostuen koristelemaankin) ja selailla sivuja. Iphonessa on toki varmasti puolensa ja se on näppärä, kun saa työkalenterin synkkaan. Hih, ehkäpä paperikalenteri tosiaan tuntuisi houkuttelevammalta jos se olisi jokin erityisen kiva ja kaunis ;)

  5. Ai sielläkin on hoitohaukku seurana :) Täällä tuodaan koko ajan kovasti tennispalloa ja välillä haetaan rapsutuksia. Ihanaa ja rentouttavaa päivää sinullekin, Cara!

  6. Täytyy minunkin yhtyä tuohon “Suvin” kommenttiin; tänne on todellakin aina aivan hirmusen kiva tulla. Ja tiedätkö, yksi syy on se, että Sinulla tuntuu olevan aivan ihana lukijaporukka. Täällä ei kommentoida ikäviä, ei haukuta eikä arvostella (tai ainakaan en vielä ole moisiin kommetteihin täällä törmännyt, niitä siis tulee ainakin todella harvoin). Tunnelma on siis aivan ihana!

  7. Tiedätkö onko damier ebene pochetteen säädettävää pitkää hihnaa ruskeana kun vaalea ei oikein sovi siihen? :)

  8. Täälläkin tunnustautuu yksi listafriikki :) Mullakin menossa luku-urakka, tällä hetkellä avoimen yliopiston kasvatustieteen kurssien parissa, muutaman kuukauden päästä pääsykoeaineiston parissa. Tarkoituksena olisi päästä lukemaan luokanopettajaksi ja mieluiten vielä Ouluun, jonne on Suomen okl:stä vieläpä vaikein päästä sisään. Motivaatiota siis tarvitaan täälläkin! :) Ihanaa viikonloppua sinulle ja tsemppiä lukemiseen! :)

  9. Hih, mullakin on se vaahdotin ja oon kans yrittäny epätoivoisesti tehdä sydämiä ja lehtiä, mutta joo aikalailla epämääräisiltä palluroilta ne päätyy aika poikkeuksetta näyttämään :D Meikällä se vaahtokin on melkeinpä jo kermavaahdon paksuista :D

  10. minä olen juuri aloittanut lukemaan samoihin pääsykokeisiin kuin sinä! :) lukumotivaatio hieman kadoksissa,mutta toivottavasti se alkaisi tulemaan pikkuhiljaa..

  11. eikös tuo kansiksen kirja uudistunut, vai uudistettiinko siinä pelkästään kannet… :D no joka tapauksessa hankin senkin. Itsellä alkaa lukeminen vasta helmikuun alusta kunnolla, kun tammikuu vielä ihan täynnä töitä :/ joka tapauksessa tänä keväänä itselläni on aivan eri motivaatio kuin viime vuonna, toivottavasti tärppäisi! Tsemppiä myös sulle lukemiseen!:)

  12. Onko tuo kalenterisi PM? Kun viime syksynä Helsingin LV:llä käydessäni olin sitä mieltä, että se on liian pienikokoinen ja nyt se kuitenkin tossa sun kuvassa näyttäisi aika passelilta.. Pitääköhän tätä käydä uudestaan pohtimassa Pariisin reissulla..?

    Sitten pari ruoka-aiheista kysymystä: Onko noissa mozzarella-tomaattileivissä tuo leipä paahdettu? Ja olisiko tuon pizzan ohjetta mahdollista saada tänne? ;)

  13. Kuulostaapa ja näyttääpä ihanilta herkuilta! :) nam! Tsemppiä luku-urakkaan kovasti! Itsekin olen kerran hakenut tosissani samaan paikkaan ja tiedän miten iso urakka on kyseessä, päätynyt olen kuitenkin täysin eri alaa lukemaan lopulta :) jaksamisia!

  14. Meilläpä on samanlainen kevät edessä…. Mun Lontoon matka on jo maksettukin :)) haha. Mullakin on myös siis toista kertaa lukurupeama edessä ja huomaa kyllä kuinka merkittävä hyöty viime kevään lukemisista on! Ihanaa. Miten muuten, pidätkö enemmän opiskelemisesta kotona vai kirjastossa? Ootko käyny suorittamassa mitään kursseja avoimessa? Aloitin itse just laskiksen kurssin ja se oli ehkä fiksuin teko pitkään aikaan :D

  15. Täälläkin kauppatieteiden kirjat nenän alla! Kenen järjestämällä valmennuskurssilla olet? Hyvää lauantaita sinne:) -mimmu

  16. Ihanan näköisiä mozarellaleipäsiä, en yhtään ihmettele niiden nopeaa katoamista. Täällä ilmoittautuu myös yksi, joka rakastaa listoja ja kalenterin täyttämistä. Mä olen jopa tilaillut kalenterin koristelutarroja, joilla on kiva tuoda lisää ilmettä kalenterin sisältöön. Lisäksi matkalla on uusi paketti ihania ohutkärkisiä kyniä, jotta saan lisäiltyä myös hieman väriä kalenteriin :) Jos värikkäistä kynistä tykkäät, niin Mujin 0,38 kynät on ohuita ja väreistä löytyy paljon valinnan varaa! :) Zemppiä lukemiseen!

  17. Itse ainakin kahvilatyöntekijänä saan kuvion esim. latteen näin. Maito pitää vaahdottaa hyvin ja kuohkeaksi. Kaadan vaahdotetun maidon kuppiin, ja kahvin sen jälkeen hellästi kuvion muodossa siihen päälle (sen pitäisi jäädä siihen päälle näkyvästi). Sitten hellästi pehmennän hieman rajoja lusikalla ja yritän sekoittaa kahvia rikkomatta kuviota:) Toivottavasti sait selvää ja tästä oli apua:) Blogisi on aivan ihana, ja niin positiivinen <3

  18. Suosittelen muuten laittamaan vielä paperit sitten Aallon Mikkelin yksikköön. Olit kai viime kerralla ihan lähellä? :-) Työkokemuksesta (kauppatieteelliselle alalle sopiva, eli asiakaspalvelu käy mitä tod. näk.) saa lisäpinnoja, joten jos et viimeksi laittanut niin laita ihmeessä nekin!:)

  19. Sain viime viikolla itekin kauppiksen kirjat kotiin, tosin en oo ehtinyt niihin perehtyä vielä pikku selailua enempää. Oon tän vuoden abi, joten yo-kirjotukset on tässä vielä etusijalla, mutta niiden jälkeen alkaa sit valmennuskurssi ja kunnon perehtyminen! Vähän kyllä huolettaa toi oma sisäänpääsy kun monet välivuotta viettävät on alkaneet jo lukea, mutta täytyy kai ite panostaa sitten enemmän keväämmällä :)

  20. Tykkään sun blogista tosi paljon! Toivoisin myös ohjetta ja kuviakin pizzasta :)

  21. Tiedätkö minä melkein ihan liikutuin kommenttiasi lukiessani :') Olet nimittäin oikeassa, olen todella onnekas, kun minulla on näin mahtava lukijakaarti! Negatiivisia tai provosoivia kommentteja on tullut äärimmäisen vähän, vaikka aina jokaiseen joukkoon mahtuu joku mielensäpahoittaja, joten siellä ruudun takana on mitä fiksuimpia ja ihanimpia lukijoita. Suuri kiitos tunnelmasta ja päivieni piristämisestä kuuluu siis teille! :)

  22. Kiitos Reetta! Teehetket ovat kyllä ihania :) Tuppaan vaan kyllästymään makuihin nopeasti, joten pitäisi löytää jokin uusi suosikkitee!

  23. Heippa, minusta Damier Ebene Pochetteen olisi tosiaan oma säädeltävä hihnansa ruskeana! Ihan en mene takuuseen enkä löytänyt nyt äkkiseltään LV:n sivuilta kuin Epi-nahkaisen hihnan, joten kannattaa vaikka soittaa tai kipaista liikkeessä ja tiedustella :)

  24. Hih :) Oivoi, rankka kevät siis sielläkin tiedossa. Valtavan paljon tsemppiä sinnekin, toivotaan että ahkeruus palkitaan ja keväällä meille molemmille aukeavat ovet unelmakoulusta :)

  25. Haha, lohduttavaa etten ole ainoa höpsöjen yrityksieni kanssa! Alempana on muuten kommentti, jossa tuli vinkkejäkin, kuulostaa kovin helpolta, mutta ei vaan näy täällä lehtiä tai sydämiä.. :D

  26. Kuulemma se on vain uusi painos, eikä sisältö näin ollen olisi juurikaan muuttunut :) Ajattelin nyt aloittaa tuolla vanhalla, ellei valmennuskurssilla sitten tule toisia ohjeita. Minulla oli samanlainen tilanne viime vuonna, olin töissä vielä tammikuun, mutta onneksi tässä on kuitenkin koko kevät aikaa. Toivotaan, että meillä molemmilla onnistaisi tällä kertaa, rutkasti tsemppiä! :)

  27. Tämä on juurikin se PM :) Pikkuruinenhan se on, mutta toisaalta taas näppärä kantaa mukana! Kalenteriin saa merkittyä pari menoa per päivä, sekä viikon lopussa on pieni tila muistiinpanoille. LV:n omissa sivuissa on myös tosi pieni präntti ja kirjoitusrivit, mutta näihin sopivissa Filofaxin täytteissä on muistaakseni paremmat. Ja jos joskus kalenteri tuntuu liian pieneltä, voi ostaa täytteet, joissa on yksi päivä per sivu. Kannattaa käydä ihmeessä uudestaan katselemassa ja pohtimassa :)

    Ruoka-aiheiset kysymykset ovat aina mieleisiä tälle herkkusuulle ;) Leipä on esipaistettua Ciabattaleipää ja täytteet laitettu sitten uunissa paistetun leivän päälle. Pizzan hyvin simppeli ohje tulossa heti huomenissa! :)

  28. Hih, tässä on syöty jos jonkinmoisia herkkuja ;) Kiva kuulla, että olet kuitenkin päätynyt mutkan kautta oikealle alalle. Lämmin kiitos tsempistä, sitä kyllä tässä kevään mittaan tarvitaan! :)

  29. Onpas meillä samat suunnitelmat! ;) Sanos muuta, edellisestä lukukerrasta on kyllä valtavasti hyötyä tänä vuonna kirjoja kahlatessa. Viime kevään vietin lähes kokonaan kirjastossa, sillä kotona lukiessa on aina houkutuksia.. :D Nyt olen tämän viikon saanut ihan hyvin luettua kotosallakin, mutta keväämmällä parkkeeraan itseni taas kirjastoon. Syksyllä kävin parilla kurssilla avoimessa!

    Jaksamista lukemisten kanssa, tsemppaillaan keväällä puolin ja toisin! :)

  30. Kuviohan tehdään oikeaoppisesti sillä maitovaahdolla, eli maidonvaahdotusta n.2sekunttia. Latessa ei kuulu olla vaahtoa oikeastaan yhtään, vaan sileä silkkinen kevyt maitovaahto vaan viimeistelemässä. Kuvio tulee ihan itsestään oikealla kaatotekniikalla.

    http://www.youtube.com/watch?v=ksuAEklMQ-Y =)

  31. Käytkö keväällä myös töissä lukemisen ohella, vai keskitytkö täysin kirjojen pänttäämiseen? :) Itsellä päivätyö, joten saa nähdä miten keväällä lukemiset edistyvät… Valmennuskurssille olen myös ilmoittautunut, joten illat menevät siellä. Huh…

  32. Hentusen kurssilla olen tällä kertaa :) Oikein kovasti tsemppiä sinnekin kirjojen kanssa pakertamiseen! Toivottavasti tänään on vapaapäivä luvuista, rentouttavaa sunnuntaita :)

  33. Hih, ne ovat kyllä herkullisia ja niin helppoja tehdä :) Hauska kuulla, etten ole ainoa joka rakastaa kalenterin kanssa väkertämistä. Mistä tuollaisia koristelutarroja saa?! :D Täytyy pistää nuo kynät mieleen, kiitos vinkistä :)

  34. Anonyymi 1: Voi kiitos sinulle, kun jaksoit kirjottaa oikein ohjeetkin! Kuulostaa niin helpolta, mutta minulla lopputulos onkin sitten toinen, hih. Täytyypä ruveta treenaamaan, jos vaikka poikaystävä saisi ensi kerralla aamukahvin sydämen kera ;) Ja kiitos ihanista sanoistasi!

    Anonyymi 2: Kiitokset sinulle myös ohjeista! Jäin ihan lumoutuneena tuijottamaan videota.. :D

  35. Ajattelinkin laittaa paperit varmuudeksi taas sinne Mikkeliin. Viime kerralla jäi aivan pienestä kiinni, raja nousi muistaakseni pisteen verran ja näin ollen jäin itse lopulta varasijalle puolikkaan päähän :/ Kyllä harmitti. Laitoin työkokemuksen viime vuonnakin, mutta nyt saan vielä yhden puolikkaan pisteen lisää :)

  36. Tiedän tunteen, ostin itsekin abikeväänäni pääsykoekirjat, mutta loppujen lopuksi pienen selailun jälkeen otin suosiolla välivuoden siihen :) Olin niin loppu ylioppilaskirjoituksiin panostamisesta, mutta joka sitten kannattikin hakemisessa lisäpisteiden kannalta.

    Kannattaa siis keskittyä nyt suosiolla kirjoituksiin ja miettiä pääsykoekirjoja vasta sitten :) Valtavasti tsemppiä kevääseen!

  37. Tein töitä vain vuoden loppuun asti ja nyt kevään keskityn sitten vain lukemiseen. Olen itse sen verran hidas oppimaan ja kun vielä asun kotosalla, niin käytän hyödyksi mahdollisuuden keskittyä vain pänttäämiseen :) Mutta eihän se ole lainkaan mahdoton ajatus päästä sisään vaikka tekeekin töitä samalla, ihmiset ovat niin erilaisia :) Oikein kovasti tsemppiä ja jaksamista sinne!!

  38. Olen lukenut blogeja monta vuotta mutta tässä tulee blogihistoriani ensimmäinen kommenttini – blogisi on ihanan aito, vastaat kommentteihin ihailtavan ystävällisesti ja blogin tunnelma on niin lämmin, suorastaan kutsuva. Kiitos ihanasta lempiblogista. Toivon todella, että ovet sinulle aukeavat kauppikseen – olet sen varmasti viime vuoden uurtamisenkin perusteella ansainnut!

  39. Vau, ensinnäkin olen todella otettu, että innostuit rustaamaan historian ensimmäisen kommenttisi juuri minun blogipahaiseeni. Toisekseen lämmin kiitos kauniista sanoistasi, sekä virtuaalinen rutistus! Kuten ylempänä joku totesikin, on täällä vallitseva tunnelma pitkälti teidän ihanien ja fiksujen lukijoiden ansiota. Suurkiitos siis itsellesi iltani piristämisestä sekä siitä, että olet siellä ruudun toisella puolella :)

  40. Mun on kans pakko kompata tätä! Blogi kuuluu aamukahvin seuraksi. Aivan kuin Jonna olisi aamupalaseurana, kun tästä huokuu se positiivisuus ja lämpö. :) Lisäksi tämä imee samanhenkisiä ihmisiä kommenttiboksii, joka aikaansaa lähes saman fiiliksen kuin olisi omien kavereiden kanssa ulkona (ei nyt ihan, mutta melkein). Taitavaa, Jonna!

    Pääsykoelukemiset sujuvat myös – kiitos viimevuoden tappiosta muodostunut sinnikkyys. ;) Uusi kirja paljastuiki rakkaimmaksi kirjaksi! -Tia

  41. Voi ihana Tia, kiitos taas kerran piristävästä kommentistasi! Olen ollut viime päivät yhtä hymyä kiitos teidän ihanien sanojenne :)

    Jep, nyt mennään eikä meinata sinne kouluun sisään! ;) Alkuun en voinut sietää tuota uutta kirjaa, mutta loppua kohden se muuttui paremmaksi ja nyt on kahlattu läpi jo! Nyt viime vuoden suosikkini, laskentatoimen pariin :) Jaksamista sinne! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *