Vaatekaapin kymmenen suosikkia

Minulta on pariin otteeseen pyydetty toivetta esitellä lempivaatteeni. Innostuin ideasta ja ryhdyin käymään läpi vaatekaappiani. Suurimmat suosikit nousivat sieltä esiin hyvin helposti ihan vain miettimällä omia viime aikaisia asujaan, muutamia taas piti miettiä hieman tarkemmin. Lopulta sain kokoon kymmenen suosikkiani – vaatekappaleet, jotka on helppo napata kaapista niinä päivinä, kun tuntuu ettei ole mitään päälle pantavaa!

Tämän hetkisistä luottovaatteistani löytyy niin erilaisia puseroita, kuin muutama bleiserikin, ulkovaatteet (kuten myös ylivoimaiset suosikkivaatteeni, pyjamahousut ja collegepaidan ;D) jätin kokonaan ulkopuolelle. Sävymaailma mukailee pääasiassa minulle tuttua ja turvallista valkoista ja sinisen eri sävyjä, löytyy sieltä vähän väriäkin! Oli kiva myös huomata, että suosikkini ovat sellaisia, joita voi helposti yhdistellä keskenään.

Navybleiseri
Tämä seilorihenkinen, kultaisin napein varusteltu bleiseri on itse asiassa aika tuore löytö Zarasta. Edellisen tummansinisen bleiserini olen itse tuunannut vaihtamalla napin, mutta tässä kultanapit löytyvät myös hihoista ja materiaali on siistimpi. Vihertävä satiinivuori on minusta ihanan preppy!

Palmikkoneule
Tässä olikin valitsemista, minkä kaappini neuleista tähän otin. Päädyin Polo Ralph Laurenin luonnonvalkeaan V-aukkoiseen neuleeseen, jonka hankin viime reissulta Bicester Villagesta, jaetulla ykkössijalla olisi ollut Gantin harmaa neule. RL:n puuvillaneuleet ovat säilyneet minulla loistavassa kunnossa kovasta käytöstä huolimatta. Neuleen voi pukea sellaisenaan, tai sujauttaa alle vaikka kauluspaidan.

Bukleejakku
Zaran viime kesänä ostettu valkoinen, kultaisin napein koristeltu bukleejakku on yksi suurista suosikeistani. Tämä oli erittäin ahkerassa käytössä kesällä, mutta jakku näytti superhyvältä myös näin talvisissa tunnelmissa esimerkiksi viininpunaisen huivin kera.

Vaaleansininen kauluspaita
Tähän olisi yhtä hyvin käynyt valkoinen kauluspaita, mutta päädyin kuitenkin vaaleansiniseen. Tämä Polo Ralph Laurenin yksilö on myöskin outletista kotoisin, myös H&M:n raidalliset kauluspaidat ovat hintalaatusuhteeltaan mainitsemisen arvoisia!

Raitapaita
Raidat kuuluvat erityisesti kesään, mutta niitä tulee käytettyä myös muina vuodenaikoina. Zaran puuvillainen keveä, rennon mallinen raitapaita on kiva pukea vaikka bleiserin alle.

Siniset perusfarkut
.. ovat yksi kaappini käytetyimmistä alaosista niin kesällä kuin talvellakin. Nämä lahkeista hieman vajaamittaiset ja kulutetun sävyiset pillifarkut ovat suosikkini ja näyttävät erityisen hyviltä valkoisten yläosien kanssa. Zarasta löydän lähes poikkeuksetta istuvimmat farkut!

Vaaleat farkut
Nämä eivät ole varsinaisesti farkut, vaan enemmänkin farkkulegginssit. Stretchaava materiaali takaa mukavuuden ;) Samaisesta puljusta nämäkin kuin edelliset.

Viininpunainen bleiseri
Joukkoon mahtuu vielä yksi bleiseri! Toissa syksynä hankittu Zaran viininpunainen jakku on ollut yksi parhaimmista vaateostoksistani. Mietin sen kotiuttamista todella pitkään epäröiden kausiväriä, mutta onneksi ostin sen, sillä bleiserille on tullut valtavan paljon käyttöä. Sopii niin arkeen kuin juhlaankin ja on kiva väripilkku näin syksyllä ja talvella.

Valkoinen rusettipusero
Vaatekaapin tärkeimpiin kulmakiviini kuuluvat ehdottomasti valkoiset, keveät puserot. Tämän hetkinen suosikkini on Zaran rusettipusero, jonka olen napannut kaapista päälleni jo vähän liiankin usein! Naureskelin juuri ystävälleni, että voisin melkein luopua kaikista muista puseroistani ja jättää vain tämän. Ei vaan, sieltä täytyy löytyä myös pari yksinkertaisempaa paitaa esimerkiksi näyttävien korujen kaveriksi.

Nude vekkitoppi
Ja vielä yksi paitalemppari, nimittäin viime keväänä ostettu Zaran nude vekkitoppi. Tälle oli paljon käyttöä kesällä niin valkoisen kuin tummansinisenkin bleiserin kanssa (kokonaisuuden kruunaa rusketus).

Tällaiset suosikit sieltä valikoitui! Kesällä lista näyttäisi varmasti aika erilaiselta shortseineen ja keveine puseroineen, väriä on varmasti myös enemmän kuin näin talvisaikaan. Ehkäpä voisin sitten tehdä uuden version :) Millaisia teidän tämän hetkiset suosikkivaatteenne ovat?

Ps. That’s a lot of Zara…!

48 thoughts on “Vaatekaapin kymmenen suosikkia

 1. Kyllä noilla vaatteilla kelpaa ;)
  Ostin muuten juuri Zaran alesta tuon samaisen rusettipaidan, ihana on :)
  Ovatko kuvat sinun huoneesta otettuja?

 2. Kauniita vaatteita, huolisin kaikki kaappiini :) Käytätkö muuten hameita harvemmin verrattuna houisihin? Vai onko se vaan tää kylmä talvi :) Tuli vaan semmonen ajatus!

 3. Voi kun osaisinkin käyttää bleisereitä tai neuleita! Oma “mukavuusasuni” kun on jokin löysempi , siisti pusero ja istuva korkeavyötäröinen hame. Sellaiset päällä tälläkin hetkellä! :D

 4. Rakastan tällaisia postauksia (listoja asioista:) Tuolla valikoimalla luo jo monta toimivaa asukokonaisuutta. Multa puuttuu klassinen vaalea palmikkoneule, toi RL:n versio näyttää kivalta!

 5. Näitä ihmisten suosikkivaatelistoja on minusta aina hauska lukea. Kovin saman oloisilla mennään täälläkin, vähän eri väreillä ehkä (omissani suosin sinisen ja valkoisen lisäksi ruskean ja violetin eri sävyjä myös vaatteissa). Nuo keveät puserot ovat nousseet omiksikin suosikeikseni, kannoin elokuussa Irlannista niitä monessa värissä ja en ole sen jälkeen oikein osannut olla ilmankaan.

 6. Hih ;) Näistä saa jo yhdistettyä monen monta asua! Oi, rusettipaita on niin kertakaikkisen ihana! Sen matsku on myös täydellinen, hieman tavallista jämäkämpää ja pääsee näin ollen pesustakin suoraan päälle, kun ei tarvitse silittää :) Ja juu, sieltähän nämä on napsaistu!

 7. Kiitos! :) Varmasti teen kyllä kesällä uuden version, voin jo kuvitella kaikki ihanat shortsit ja puserot!

  Hei muuten, suunnittelin sen erään Zaran nudeclutchin myymistä, sen jonka perään kyselit joskus muutama kuukausi takaperin. Olisitko halukas ostamaan (jollain parillakympillä) sen, vai laitanko tänne blogikirppikseen? :)

 8. Kiitos ihana! :) Hameita käytän ehdottomasti housuja harvemmin, etenkin näin talvella paria juhlia lukuunottamatta. Kesälläkin jalasta löytyy ennemmin jotkin nätit shortsit. Kaapissa on kyllä pari kivaa hametta, joten ehkä tämä shortsityttö innostuisi ensi kesänä käyttämään niitä ahkerammin ;)

 9. Kiva kuulla että pidit! :) Näistä vaatekappaleista saa tosiaan luotua monta eri asua. RL:n palmikkoneuleet lukeutuvat vuoden parhaisiin ostoksiini ja olenkin hamstrannut niitä outleteista aika ahkerasti, myös Gantilla on kivoja neuleita!

 10. Kiva, jos postaus oli mieleinen :) Tykkään itsekin näistä suosikkivaatelistoista muiden blogeissa, joten eikun omia listoja väkertämään! Minä olen aika huono käyttämään ruskeaa, sellaista hiekanruskeaa ja kamelinruskeaa löytyy kyllä. Keveät puserot ovat kyllä ehdottomasti vaatekaapin kulmakiviäni, niitä kun voi yhdistellä niin arkeen kuin juhlaankin :)

 11. Kiva postaus!:) Lisbetiä kompaten mä rakastan tällaisia “lista-postauksia”:D Mun onkin pitänyt jo tuhat vuotta kuvata esim. kaikki mun takit, mutta musta on jotenkin supervaikea saada kivoja kuvia vaatteista, jos ne ei ole päällä!:/

 12. Zara saisi kyllä aloittaa nettimyynnin Suomessakin, sieltä löytyy kohtuullisella hinnalla kivoja juttuja. Molemmat omat bleiserinikin ovat sieltä ja olen ollut supertyytyväinen niiden laatuun.

 13. Oi kuinka kiva kuulla, että tästä tykättiin! :) Nuo kaksi mainitsemaasi ovatkin vaatekappini suuria lemppareita tällä hetkellä.

 14. Kiitos lilinen! :) Oivoi tiedän tunteen, munkin piti pitkin syksyä tehdä takkipostaus mutta se vaan jäi! Varsinkaan mitään takkeja ei ole kiva kuvata henkarilla vaan kuten sanoit, niin olisi parempi saada kuvattua ne ihan päällä.

 15. No sinäpä sen sanoit! Tosin ihan aina en ymmärrä Zaran hintapolitiikkaa, kun välillä hieman erikoisemmista bleisereistä saisi pulittaa parhaimmillaan 100 euroa, se on minusta aivan liikaa. Pari bleiseriäni, jotka ovat maksaneet jotain 60 euron kieppeillä ovat kyllä säilyneet todella hyvässä kunnossa käytöstä huolimatta :)

 16. Kyllä omiin suosikkeihinikin kuuluu juuri nuo kaksi bleiseriä. Ne löytyvät myös omasta kaapistani, mikä ei kylläkään ole sattuma, vaan ihanien suosikkibloggaajieni – muun muassa Sinun :) – kautta saatu inspiraatio ja sitä kautta tarkoituksellinen hankinta. Toivon todella, että tuo Zaran viininpunainen bleiseri ei jää kausivaatteeksi. Olen nimittäin edelleen niin iloinen siitä, että sen hankin!

  Tuosta Zaran valkoistesta rusettipuserosta vielä: Onko se todellakin ihan valkoinen vai joku valkoisen/kerman murrettu sävy?

  Ja hei, oletko pian pitämässä blogikirppiksen vai ymmärsinkö väärin?

 17. Tosi kiva postaus ja tosi kivasti noista vaatteista just pystyy yhdistelemään eri asuja tosi paljon!:) Ja mäkin oon käyny tuolla Bicester Villagessa, aivan ihana paikka!<3

 18. Oi miten ihana kuulla, että olet voinut saada täältä inspiraatiota :) Minäkin epäröin pitkään viininpunaisen bleiserin hankkimista toissa syksynä juuri peläten sitä, että bleiska jää muutaman käytön jälkeen kaapin perälle. Päinvastoin, olen käyttänyt sitä ihan hurjasti! Joten nyt vaan ahkeraan käyttöön se ;) Rusettipusero on tosiaankin enemmän kermanvalkea kuin puhtaanvalkoinen.

  Ja kyllä vaan! Jotain blogikirppiksen (tai noh, enemmänkin huutiksen) tyylistä olen suunnitellut järjestäväni, kunhan ensin saisin käytyä tuon räjähdysmäisessä tilassa olevan vaatekaappini läpi ;)

 19. Ihana kuulla että pidit! :) Yhdisteltävyys on näissä tosiaan mitä parhain ominaisuus. Hih, Bicester oli tosiaankin käymisen arvoinen paikka! Suunnittelimme jo poikaystäväni kanssa suuntaavamme sinne taas keväällä :)

 20. Kiva postaus! Perus palmikkoneule puuttuu, se on ehdottomasti hankittava. Tuo Zaran raitapaita sekä vaaleat “farkut” löytyvät minunkin kaapistani. Housut ovat niin mukavat jalassa että! :)

 21. Kyllä sitä huolisi vaikka kaikki nuo vaatekappaleet omaankin vaatekaappiin. Itse suosin vaatteissa myös hyvin paljon “perusvärejä”, ne kun ovat tuttuja ja turvallisia, hih! Ihanaa että olet jaksanut tälläisen postauksen toteuttaa ja tosiaan toivottavasti kesällä näemme sitten toisen version. ;)

  Oikein ihanaa keskiviikkoa! :)

  -Jatta

 22. Palmikkoneule on näin syksyisin ehdottomasti vaatekaapin kulmakiviäni, niin helppo asukriisien pelastaja arkena :) Tommy Hilfigerin nettikaupassa oli tosi klassinen nätti malli alessa ja monessa värissä, kannattaa kurkata se! Housut ovat kyllä supermukavat jalassa ;)

 23. Perusvärit kunniaan ;) Kesäisin tykkään kyllä “revitellä” ja pukeutua rohkeammin väreihin, näin talvisaikaan nämä neutraalit sävyt vaan tuntuvat enemmän omalta. Ihanaa jos tämä oli mieleinen, tottahan toki jaksan näitä tehdä etenkin kun tulee kivaa palautetta :)

  Samoin sinulle! <3

 24. Ihana kuulla :)

  Valitettavasti ehdin jo ostamaan yhden laukun, joten tuolle ei ole enää tarvetta. Kiitos kuitenkin vielä kysymisestä :) Toivottavasti clutch löytää hyvän omistajan.

  Milloin ajattelit laittaa blogikirppiksen pystyyn?

 25. Hei Jonna, en tiedä oletko tällaista aiemmin kuullut sanottavan, mutta mielstäni sinä yrität matkia yhtä kuuluisaa suomalaista bloggaajaa. Tosi ikävää! Etkö voisi enemmän tuoda omaa persoonaasi esille?!

  Ja tuo kommentoijien mielistely on todella läpinäkyvää, <3 joka paikkaan jos joku vähän kehuu. Mutta ei siinä mitään jatka imitoimista samaan malliin, osoitat sillä vain oman tylsyytesi ;)

  Terkuin Emilia

 26. Heippa Emilia!

  Oletan sinun puhuvan Lintusta, sillä hänestä joku on joskus aiemmin maininnut kommenttiboksissa. Mielestäni on todella kapeakatseista ajatella, että samankaltaisesta (hyvin yleisestä) tyylistä pitäminen on matkimista, joka on minusta muutenkin enemmän ala-asteelle kuuluva termi. Olen lukenut Lintun blogia pitkään ja saanut inspiraatiota hänen, kuten muidenkin suosikkibloggaajieni tyylistä, inspiroitumista vartenhan blogit ovat. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että voisin edes kuvitella vetäväni päälle kaikkea, mitä heidän päällään näen. Ihan vaikka jo Lintun viime aikasia asuja selailemalla voi todeta, ettei yhtäläisyyksiä juurikaan löydy. Tyylini voi varmasti olla jonkun mielestä tylsä, mutta ainakin se on minunnäköiseni, makuja mahtuu tähän maailmaan monenlaisia!

  Persoonastani sitten, sen verran mitä tuon sitä esille pääasiassa pintapuolisia asioita käsittelevässä blogissani, niin se on juuri sitä mitä on, enkä sille voi mitään. Miksi pitäisikään? Meillä taitaa olla aika eri ajatelutavat, sillä ystävällisyys tuskin on mielistelyä.. :) Olen ollut ikäni asiakaspalvelutyössä ja tottunut kanssakäymiseen ihmisten kansa.

  Jos persoonani ei kuitenkaan sinua miellytä, niin blogeja on onneksi nykyään vaikka millä mitalla, joten sinullekin löytyy varmasti uutta luettavaa :)

 27. No hyvä, että laukkutarve on kuitenkin jo täytetty :) Blogikirppistä (tai no, huutishan se enemmän olisi) olen suunnitellut pistäväni mahdollisimman pian pystyyn. Sitä ennen pitäisi kuitenkin käydä läpi tuo räjähdysmäisessä tilassa oleva vaatekaappini.. :D

 28. Jaksan ihmetellä tuota ainaista Lintu-vertailua. Kieltämättä ulkonäössänne on jotain samaa pitkien vaaleiden hiusten ja kauniiden kasvojen myötä, mutta en näe mitään matkimista. Tämä kommentti blogisi vanhemmalta lukijalta (melkein tuplasti sinun ikäsi), mutta inspiroidun postauksistasi minäkin. Tunnut todella herttaiselta nuorelta naiselta, joten jatka samaan malliin!
  PS: Tämä postauksesi herätti kaipuun tuon valkoisen Zaran bleiserin perään, jonka palautin viime kesäkuussa erään toisen valkoisen bleiserin tieltä. No, kävelin torstaina Zaran ohi ja näin ikkunasta juuri näitä bleisereitä. Ei kun oma mukaan hintaan 39,95 euroa. Kiitos siis muistutuksesta, ajankohta oli täysi kymppi!

 29. Upeita klassisia vaatekappaleita! Itseltä löytyy paljon samankaltaisia tuotteita, vaikka hyvin harvoin blogin puolella tulee asuja kuvailtua (: Muuta kuin jotain tallivaate-meikitön-takkutukka-lookkeja..

 30. Kiitos Rimmanen! :) Klassisuus on kyllä avainsana vaatekaapissani, vaikka mahtuu sinne muutama kausihurahduskin. Hih, asuja tai ei, niin blogisi on niiin valloittava että oksat pois!

 31. Suurkiitos piristävästä kommentistasi, Nella! Tämä pisti ihan hymyilemään :) Mukava kuulla että olet tuota mieltä, ehkäpä jotkut tosiaan perustavat mielipiteensä tuohon ensivaikutelmaan.

  Mahtavaa, että bleiseri löysi tiensä luoksesi lopulta. Satuitko huomaamaan, oliko noita alessa tummansinisenä? ;) Minua nimittäin jäi harmittamaan, etten ostanut samaa bleiskaa myös toisessa värissä, niin paljon siitä pidän!

  Kiitos vielä kauniista sanoistasi ja mitä parhainta uutta viikkoa sinulle!

 32. Viime torstaina myös tummansinisiä oli tarjolla Aleksanterinkadulla. Ihmettelin kummankin värin hyvää saatavuutta, joten ne oli ehkä vasta laitettu esiin silloin. En usko, että nuo ihanaiset olisivat säilyneet useammassa koossa alen alusta saakka. Tein lisää tutkimusta lauantaina ja Itiksessä ja Jumbossa ei noita bleisereitä näkynyt. Minulla on myös tuo sama tummansinisenä (ja muutama muu Zaran bukleejakku viime vuodelta)ja ne ovat enemmän minun tyyliini kuin perinteiset bleiserit, jotka tuppaavat pölyttymään kaapissa.

  Tsemppiä lukujen kanssa Jonna!

 33. Kääk, täytyy varmaan tehdä pikavisiitti keskustan Zaraan! Olen nimittäin metsästänyt sitä t.sinistä pitkin syksyä, mutta myyjien mukaan sitä ei enää ole ollut. Tänään tosin kotiutin Jumbon Zarasta erään viime kesän malliston punaisen (kyllä, punaisen!) bukleebleiserin alesta, joten kaapissa ei olisi kyllä tilaa enää yhdellekään..

  Kiitos tsempistä, se on aina tervetullutta! :)

 34. Ei nyt liity juurikaan postaukseen, mutta iski silmään toi Ralphin neule… Miten peset sitä?:D Multa löytyy vastaava neule neuletakkina ja siinähän lukee että käsinpesu. Järki kuitenkin sanoo että 100%puuvilla kestäis myös konepesun. Mutta koska oon niin tarkka vaatteitteni huollosta, en ole vielä uskaltanut sitä koneeseen iskeä :/ Onko kokemuksia konepesusta? Muuten oon ollu oikein tyytyväinen neuleeseen, ostin sen Cheshire Oaksista (samaa ketjua kuin Bicester?).
  Blogisi on uusi löytö, taidampa tutkia vanhoja postauksiasi lisää ;)

 35. Heippa! Olen pesenyt kaikia RL:n neuleitani ihan tylysti vaan muiden samanväristen pyykkien mukana, eivätkä ne ole menneet miksikään :) Ainoastaan lampaanvillaisen olen pessyt villapyykissä. Ihmettelin itsekin pesuohjetta, mutta tosiaan kun on puuvillaa niin miksipäs ei ;) Kiva, että olet ollut tyytyväinen, omanikin ovat oikeita aarteitani! Olen vielä käyttänyt niitä tässä vuodenkin aikana uskomattoman paljon, eikä neuleissa näy merkkiäkään nukkaantumisesta.

  Ihana kuulla että olet löytänyt tänne :) Lämpimästi tervetuloa!

 36. Hei! Haluaisitko tehdä postauksen klassisen tyylin kulmakivistä – opiskelijabudjetilla? Esim. H&M:n, Lindexin jne verkkokauppojen valikoimasta?

  Yritän itse koota klassisia vaatteita kaappiini, mutta opiskelijabudjetti ei oikein anna ostaa Gantia ynnä muita..

 37. Heippa Lotta! Tyylini kulmakivet-tyyppistä postausta on itse asiassa pyydetty jo aikaisemminkin, joten voisin ehdottomasti toteuttaa sen :) Kiva idea tuo edullisten verkkokauppojen valikoimat, etenkin kun oma vaatekaappinikin koostuu pitkälti juuri mainitsemiesi ketjuliikkeiden ja mm. Zaran vaatteista. Voisin vaikka yhdistellä vähän jokaiseen makuun jotakin!

  Yritän toteuttaa tämän heti kun ehdin, kiitos toiveesta :) Mukavaa viikonloppua!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *