PEN laukkuun…

… ja menoksi! Ei nyt ihan vielä tosin, mutta illemmalla on tiedossa kamerakauppa Top Shotin järjestämä käyttökoulutus Olympuksen PEN-kameroille. Odotan innolla, että tuon pikkuruisen vempeleen salat tulevat taas vähän tutummiksi!

Tämäniltainen koulutus on täyteenbuukattu, mutta seuraava järjestetään jo kuukauden päästä 20. helmikuuta. Kipinkapin ilmoittautumaan sinne, mukaan mahtuu taas 14 ensimmäistä! Ja pienenä kertauksena niille, jotka eivät tiedä mistä puhutaan: Kuten aiemmin jo kerroin, se on ilmainen PENinsä Top Shotista ostaneille, muut taas saavat 15 euron alennuksen 45 euron kurssihinnasta koodilla PEN. Lisätiedot täältä!

Kivaa keskiviikkopäivää! :)

12 thoughts on “PEN laukkuun…

 1. Siellä sitten nähdään :)
  Itse tosin jouduin jo laittamaan järjestäjille sähköpostia, että liikenisikö yksi laturi lainaksi ennen koulutusta, kun olen tulossa suoraan reissulta ja akku alkaa uhkaavasti loppua. Kun en tällaiseen mahdollisuuteen osannut varautua, mutten myöskään halua jättää koulutusmahdollisuutta käyttämättä :) Onneksi he vastasivat heti, että onnistuu ilman muuta :)

 2. Hyvä, että sait kameran ladattua, niin pääsi kokeilemaan oppeja ihan käytännössä :) Mahtavaa että olit mukana, toivottavasti koulutuksesta oli hyötyä!

 3. Hei osaatko sä sanoa yhtään, että millanen langaton kaukolaukaisin sopis tohon pienempään Olympukseen, eli E-PM1:seen? Sellanen on jo ollu hetken aikaa hakusessa, mutta mistään ei tunnu löytyvän :/ Tai sit en vaan tajua niistä tarpeeksi! :D

 4. Voi että, kiitos paljon! Jospa sitä nyt vihdoin sais ostettua sit tollasen, helpottuu asukuvien ottaminen paljon! :)

 5. Oli kyllä hyvä koulutus ! :) kiitos vaan kun vinkkasit siitä täällä blogissasi. Ennen sitä ehdin kahlata läpi kaikkia Helsingin valokuvauskursseja ja kauhistelin niiden hintoja (100e ylöspäin) ja olin jo luovuttaa.

  Nyt sitten astetta parempana napsimaan uusia ja parempia kuvia :) kai :D

 6. Voi kuinka kiva kuulla! :) Eipä mitään, opin itsekin koulutuksessa vaikka mitä! Asiat selkenevät huomattavasti helpommin käytännön opissa kuin ohjekirjaa tuskaisesti selailemalla. Nyt vaan testailemaan oppeja ja kuvailemaan, kohti parempia kuvia ;)

 7. Moikka! Minulta löytyy PEN Lite E-PL5 :) Sekä mini että Lite ovat kuvanlaadultaan samaa luokkaa, mutta niissä on muutamia käytännön eroja. Jos on tottunut käyttämään järkkäriä entuudestaan, niin Lite on oikein mainio. Siinä on esim. järkkäreistä tuttu pyörövalikko, jota taas ei ministä löydy, jolloin esivalinnat täytyy tehdä Menun kautta. Mini on siis yksinkertaistetumpi ja siinä on vähemmän nippuloita ja nappuloita, sopii näin ollen hyvin vaikka ensimmäiseksi kameraksi. Litekin on tietysti järeämpään järkkäriin verrattuna simppelimpi ja tosi helppokäyttöinen :)

  Erona myös se, että ministä puuttuu myös kääntyvä näyttö, joka on tosi kätevä kuvatessa jotain ihan lattian rajassa taikka väkijoukon yli. Suosittelen kyllä PENejä lämpimästi! Valokuvaus-tunnisteen alta löytyy lisää asiaa näistä vempeleistä :)

 8. Kiitos vinkeistä! Mulla on Canonin perusjärkkäri ollut noin vuoden. Olen todella harmissani etten sillon törmännyt Olympukseen, heti sen perään kyllä. Se on niin pieni ja KAUNIS….! :) En ole ollut ihan varma PEN:n tasosta. No oman kamerani hienouksia en osaa juuri edes käyttää, kun mua pitäis nimenomaan kädestäpitäen opettaa..siks toi kurssikin olis kiva!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *