My Agenda

Itse itselleni joululahjaksi hankkimani Louis Vuittonin kalenteri on vilahtanut täällä jo pari kertaa, kaunokaista ei ole kuitenkaan tullut esiteltyä vielä sen tarkemmin. Miss J pohdiskeli hetki sitten jättämässään kommentissa kalenterin kokoa, joten innostuin näin muutamien viikkojen käytön jälkeen kertomaan mietteitäni. Ennen ostopäätöstä etsin paljon netistä ihmisten kokemuksia muun muassa juuri kokoon liittyen, joten ehkäpä tästä voisi olla hyötyä jollekin samoja asioita miettivälle :)

Pohdin kalenterin hankintaa syksyllä pitkään ja joku ehkä muistaa, kunka potentiaalisina vaihtoehtoina oli niin Longchamp kuin Mulberrykin. Lopulta päädyin LV:n Monogram-kuosiseen kalenteriin, sillä canvas kestää nahkaa luultavasti paremmin laukun pohjalla pyöriessään. Tämän kanssa ei tarvitse varoa naarmuja, sormenjälkiä tai tummentumia, kuten herkän, erityisesti vaalean nahan kanssa.

Kuten sanottua, koko mietitytti minua myös. Halusin näppärän kokoisen kalenterin, jota olisi helppo kantaa mukana, mutta jonne mahtuisi kuitenkin tekemään tarpeeksi merkintöjä. Kävin ensin katselemassa kalenteria paikan päällä, mallailin ja pohdin kokoa vaikka kuinka pitkään. Lopulta minun oli jätettävä asia hautumaan yön yli, mutta seuraavana päivänä palasin ja poistuin kaupasta uuden kalenterin omistajana!

Loppujen lopuksi päädyin PM-kokoiseen Agendaan. Kalenterin reunasta löytyy paikat muutamille korteille, esimerkiksi käyntikorteille. Keksin juuri, että tuohonhan voisi siirtää lompakosta esimerkiksi kampaajan tai kasvohoitolan käyntikortit, ei tarvitse sitten etsiä numeroita netistä aikaa varaillessaan. Niin etu- kuin takakannestakin löytyy myös pieni tasku, jonne olen sujauttanut muutamia tärkeitä muistilappuja. Mitään virallisia papereita en kalenterin välissä kuljettaisi, arkkeja saa kuitenkin jonkin verran taitella että ne mahtuvat mukaan.

Eri kokoja liikkeessä mallaillessani minua askarrutti, miten tämän PM-koon kirjoitustila riittäisi. Olen kuitenkin pärjännyt menojeni kanssa oikein mainiosti, päivälle mahtuu tekemään pari merkintää, arkipäiville on myös kellonajat merkittyinä klo 8-19. Aukeaman lopussa on vielä tilaa muistiinpanoille, jonne merkitsen usein itse ekstrajuttuja. Jos vielä tarvitsee lisää tilaa, pidän sivutaskussa mukana pieniä Post it-lappuja, joihin voin rustailla vaikka muistilistan. Niin, minä tosiaan tykkään niistä listojen väkertelyistä ;)

Ensimmäiset sivulehdet ostin siis LV:ltä ja näitä on kahta eri versiota. Löytyy kattavampi paketti, jossa on itse kalenterin lisäksi mm. karttoja ja runsaammin muistiinpanosivuja. Sen hinta oli kuitenkin huimat (=naurettavat) 50e, joten päädyin suosiolla halvempaan, 30:n euron pakettiin, joka sisältää kalenterisivut, kuukausinäkymiä ja muutamia muistiosivuja. Jatkossa aion käyttää kirjakaupoista saatavia Filofaxin tai Timexin täyttöpaketteja, joiden hinta on noin kymmenen euron paikkeilla. Pystysarakkeellinen viikkonäkymä voisi olla ehkä kätevämpi, samoin näkisi myös suomalaiset nimi- ja juhlapäivät.

Kaiken kaikkiaan olen ollut todella tyytyväinen hankintaani. Kalenteri kulkee lähes aina mukanani, en voisi itse kuvitellakaan luopuvani perinteisestä paperiversiosta! Pikkuruisen lisäsilauksen tähän tekee vielä se, että painatin sisäkanteen pienet kultaiset nimikirjaimet :)

32 thoughts on “My Agenda

 1. Aivan ihana kalenteri! Itse en voisi myöskään kuvitella pärjääväni ilman paperista versiota!:) Olen suunnitellut, että ensi vuodeksi satsaisin uuteen kalenteriin.:)

 2. Pystysarakkeellinen on kyllä ainakin yliopisto-opiskelijalle ihan paras luentojen merkkailuun, ihan vaan tiedoksi kun siellä luultavasti ensi vuonna jo opiskelet ;)

 3. Paljon kalenteri maksoi sisäsivuineen? :)On tuo kyllä ihana, menee omalle hankitalistalle ehdottamasti :

 4. Ihan mielettömän kaunis! Milloinkohan minäkin hurahdan ostamaan itselleni jonkun vähän “paremman” kalenterin.. :D Nyt opiskeluaikana olen kyllä arvostanut kalenterissa sitä, että sinne täytyy mahtua kirjoittamaan välillä PALJON merkintöjä, mulle siis on ollut ihan omiaan tavalliset kirjakaupan versiot vielä toistaiseksi, vaikka ei ne kyllä kovin kauniita ole tämän rinnalla! Luuletko, että pärjäät noin piskuisella kalenterilla tulevana opiskeluaikana kunhan ovet sullekin kouluun avautuu? Toisaalta, noi post it -lappuset antaa kyllä sitten lisätilaa tarvittaessa.. :) -Marjukka

 5. Kiitos tästä postauksesta! :) Itse olen pitkään miettinyt PM ja MM koon välillä ja nyt taidan vihdoin tietää kumman kotiutan tänä vuonna :)

 6. Kiitos ihan mielettömän paljon tästä! :) Taidanpa tehdä niin, että käyn vielä Pariisissa heti loman alussa katsomassa tuota ja jos mietityttää vielä niin laitan harkintaan ja haen sen mahdollisesti lopussa. Sun pikkuisissa (?) käsissä tuo nimittäin näyttää kuitenkin ihan näppärän kokoiselta.

 7. Onpa kaunis kalenteri:) Tämän sinun postauksesi ja parin muun ansiosta taidankin jo tietää mikä koko noista kalentereista itselleni sopisi parhaiten:) Tuo PM näyttää juuri sopivan pieneltä, mutta kirjoitustilaa on kuitenkin tarpeeksi. Nuo pienet taskut vaikuttavat myös hyödyllisiltä! Täytyy kuitenkin ehkä malttaa odottaa joulukuuhun ja valmistujaisiin…:)

 8. Aivan ihana kalenteri! Paperinen versio on myös enemmän mieleeni. Ensi vuonna viimeistään voisin panostaa parempaan kalenteriin! Jotenkin aina LV:llä käydessä mukaan lähtee laukku…. Kummaa! :D Mutta todella kaunis yksilö! :)

 9. Kiva kun olet tykännyt. :) Itse ostin sen 50 euron hintasen “täytteen”. Tykkäsin niin siitä osoitekirjasta, joka tuli tarpeeseen. Jatkossa taidan ostaa ihan kirjakaupasta sopivan täytepaketin.

 10. Onpa kätevän kokoinen myös tuo sinun, minulla taitaa olla se yksi isompi. Sinne viime vuonna sain työpaikan kalenteri etuna myös nuo laajemmat sivut, jossa oli mm. tarroja mukana.. :) mm. viinilaseja ja matkalaukkuja ja lentokoneita ja sitten ihan ihmeellisiä kuvia, alkoi ihan lapsettamaan. Nyt tosiaan tänä vuonna hankin kuitenkin suomlaiset sivut, on nimittäin kivempi olla kärryillä suomen juhlpyhistä tai liputuksista ja ystävien nimipäivistä.. :)

 11. Kiitos Karoliina :) Tämän esiin ottaminen saa kyllä yhä aikaan pieniä hihkaisuja, niin nätti se minustakin on! Kalenteri itsessään maksoi tässä pienessä koossa 255e.

 12. Kaivoin juuri kuitit esiin niin sain tarkan hinnan, sisäsivuineen kalenteri maksoi 290e, sivulehtien hinta oli siis 36e. Kiitokset, olen itsekin ihan hurmioissani tästä yhä ja varmasti tulen olemaan seuraavat vuodetkin! :)

 13. Kiitos Marjukka! :) Minusta etenkin ihan simppelit kirjakauppojen kalenteritkin ovat kivoja, itse käytin mm. Moleskinen ja Ordning&Redan kalentereita. Ja tuota itse asiasssa vähän mietinkin, mutta ylempänä todettiin pystysarakkeellisen kalenterin olevan kätevä luentojen merkkailuun, joten luulen kyllä pärjääväni ostettuani sellaiset sivulehdet sitten ensi vuodelle :) Ja tosiaan, ainahan voi lisäillä ekstraa näihin Post it-lappusiin ;)

 14. Ihana jos tästä oli apua! :) Mielenkiinnosta kysyn, kumpaankohan ajattelit sitten päätyä? ;) Ja mitä kuosia olet ajatellut? MM-koossa minua myös jarrutteli hinta, se on nimittäin suhteessa tähän jo ihan hirveän hintainen!

 15. Kiva kuulla että tästä oli apua, sitä kovasti toivoinkin! :) Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta, kannattaa jättää asia hautumaan jos yhtäänkään epäilee. Hih, minulla on joo aika pikkuruiset kätöset ;) Olisipa ihana ostaa jotain ihan Pariisin lippulaivamyymälästä!

 16. Kiitos Zandra ja kiva jos tästä oli apua :) Minulle tämä koko on tosiaan riittänyt oikein hyvin! Kalenterihan olisi oiva valmistujaislahja ;)

 17. Kiitos Ms. N, perinteinen versio sen olla pitää :) Hih, ei ollenkaan hullumpi vaihtoehto se laukkukaan ;D

 18. Pitkään tätä kyllä sinunkin blogissasi kuolailin ja pähkäilin ;) Ymmärrän hyvin, sitten se kattavampi paketti oli varmasti oikea vaihtoehto, itselläni ei taas esimerkiksi osoitekirjalle ole juurikaan tarvetta :)

 19. Ihastelinkin juuri blogissasi sitä isompaa, sekin on ihana :) Hih, tässäkin paketissa oli tarroja mukana ja olin myös kuin pikkulapsi kiinnitellessäni lentsikoiden sun muiden kuvia sivuihin.. :DD

 20. Olen aika varma että ostan tuon MM koon, vaikka se todella kallis onkin :/
  Kuosina tähän ehdottomasti monogram, minusta se näyttää ehdottomasti kauneimmalta ja Suurin osa laukuistani on Damier kuosia, joten tähän haluan senkin puolesta monogrammin :)

 21. Mä en oo oikeen koskaan ennen lämmenny noille lv:n kalentereille mutta nyt kun sitä näkee kaikkialla nii oon alkanu tykkää aika kovasti siitä.. :)
  Jos joskus tuon hommaisin niin ehdottomasti haluisin sen MM kokosena vaikka hinta on kyllä ihan järkky, mutta kuosia en osaa millään päättää, ehkä se azur ois kivoin<3

 22. Hehe, minäkin taisin vannoa vielä viime vuonna etten tule mitään tällaista kalenteria ostamaan.. :D Niin sitä mieli muuttui kun näin näitä koko ajan kaikkialla ja lopulta ihastelin töissä eräällä asiakkaalla livenä, niin se jäi päähän!

  MM-kokoinen on kyllä näppärä, mutta en vaan suostu ymmärtämään että samalla hinnalla voisi saada melkein jo laukunkin :D Ja Azur olisi kaunis, itse vaan pelkäisin miten se säilyy vuosien saatossa siistinä. Tosin laukussakin canvas on tosi helppo puhdistaa :)

 23. Joo mielummin kyllä ostan lv:n laukun kuin kalenterin, varsinkin kun haaveilen niin monesta ihanuudesta<3
  Vaalea on vähän huono väri laukussa olemiseen.. :/

 24. Rehellisesti sanottuna totaalista haaskausta. Olet juuri maksanut 250e siitä, että kalenterisi näyttäisi hienolta (onpas se hieno VAUTSIVAU). Mahdat olla paljon onnellisempi nyt! Voiko materialismi tätä pidemmälle edes mennä? Malliesimerkki siitä mikä maailmassa mättää nykyään. Ootko aivan varma, että sulla ei ollu parempaa käyttöä tolle rahalle vai onko sulla sitä kenties kuin roskaa vaan. Ps. vaikka toi oikeesti tekis sut onnelliseks niin epäilen, että kukaan ei pidä sua yhtään sen parempana ihmisenä vaikka omistaisit tollaisen. Päinvastoin. Oon täs jo vähän aikaa lukenu tätä paskaa ja pakko sanoo et leuka on venyny maahan asti järkytyksestä.

 25. Tämän summan saa kasaan tekemällä pari sunnuntaivuoroa töissä, niin, sieltä sitä palkkaa saadaan. Ja ymmärrän oikein hyvin, että jonkun mielestä kalenterin ostaminen on turhaa, mutta joku muu voisi käyttää saman summan baareissa joka viikonloppu riekkumiseen ja tupakkaan, mikä taas on minun mielestäni rehellisesti sanottuna turhaa.

  Meitä on niin moneksi, että elämästä menee vaan kallisarvoista aikaa hukkaan murehtimalla muiden tekoja. Keksin myös aika monta asiaa, jotka ovat tässä maailmassa huonommin kuin minä ja minun kalenterini :)

 26. Kiitos Aurora! Itsensä palkitseminen on kyllä mitä parhain syy ostaa jotain kivaa ;) Toivottavasti minäkin pääsisin kesällä palkitsemaan itseni opiskelupaikasta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *