Vaelsassa

Jokin aika sitten Fab Forty Something-blogin hurmaava Marjukka kirjoitti käynnistään Vaelsa-ravintolassa Annankadulla. Kuten olen maininnut, rakastan italialaista ruokaa koko sydämestäni ja olinkin innoissani hänen suosituksestaan! Eikun soitto ystävälle, yhteisen vapaan illan sopiminen ja pöytää varaamaan!

Tänään sitten pääsimme vihdoin maistelemaan perjantai-illan ratoksi. Ravintolan omistaja on ehta italiatar, joten odotuksemme olivat todella korkealla! Paikka oli erittäin viihtyisä, pieni mutta kodikas, ja kuten Marjukkakin kirjoitti, todella kutsuvan näköinen jo ulkoa päin.

Minulla on hupsu tapa käydä ravintolan ruokalista aina etukäteen läpi, jos sellainen vain löytyy netistä. Usein myös aikani virtuaalifiilisteltyäni valitsen annokseni jo valmiiksi ja tällä kertaa olin ehtinyt jo vakuuttaa ystävänikin kuukauden menu’sta!

Talon antipastolautanen oli oikein lupaava alku ja kaunis näky lautasella! Saimme tosin odotella alkupaloja vatsat kurnien varmaan puolisen tuntia, mutta annosten saavuttua hotkimmekin ne salamannopeasti. Etenkin herkulliset bruschettaleivät upposivat meihin hyvin äkkiä!

Muuten tosin odotuksemme taisivat olla pikkuisen liian korkealla, sillä pääruoka, herkkutattirisotto, ei ollut oikein meidän kummankaan makuun. Tosin en ole tainnut ikinä ennen ottaa ravintolassa risottoa, mutta annoskateutta olen kokenut luvattoman monta kertaa, joten ehkä risotot eivät vaan ole mun juttu ;) Jälkiruoka, eli pannacotta metsämarjoilla oli kuitenkin hirmu hyvää!

Ravintolan tunnelma oli kaiken kaikkiaan niin miellyttävä ja palvelu ystävällistä, että ajattelin vielä joskus käydä testaamassa tuolla lounaan, tosin ihan sen tutun ja turvallisen pastan kera! Onko kellään kokemuksia Vaelsasta tai vinkkejä muista käymisen arvoisista italialaisista ravintoloista?

Lasillinen viiniä ja tuhti ruoka tekivät tehtävänsä ja meikäläinen on aivan valmis unten maille! Rentouttavaa iltaa kaikille kaltaisilleni kotihiirille ja rauhallisesti te muut sitten siellä baanalla ;)

5 thoughts on “Vaelsassa

  1. Nam! Näyttää ihanalta ja herkulliselta. On käynyt monesti mielessä, että tuota paikkaa voisi testata. Tosin en ole mikään pastan ystävä, mutta muuten tykkään italialaisesta ruuasta. Joten ehkä tässä joku kerta voisi tuonne poiketa!

    Ihanaa viikonloppua! :)

  2. Kannattaa kyllä poiketa :) Minäkin aion vielä käydä kokeilemassa herkullisen näköisiä lounaslistoja!

    Ihanaa viikonloppua sinullekin, Cara! :)

  3. Olen käynyt Vaelsassa kerran, mutta pidin paikasta paljon. Tunnelma oli mukava ja ruoka oli maukasta (muistaakseni otin jonkun kanan kastikkeella ja salaatilla). Kyllä menen ehdottomasti käymään siellä uudestaankin! :)

  4. Hei kiva kuulla, että sinulla on kokemusta paikasta! Täytyy siis ehdottomasti antaa tuolle uusi tilaisuus, risotto ei oikein vakuuttanut, mutta listalla näytti olevan vaikka mitä muita herkullisia annoksia :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *