Toivepostaus: Juhlameikki

Kommenttiboksin puolella on jo aiemmin tullut toivetta, josko voisin näyttää teille tekovaiheita silmämeikistäni. Get Inspired-postauksessa eräs ystävällinen lukija toivoi postausta juhlameikistäni ja tartuin mielelläni ideaan, vaikkakin tutoriaalin teko kuuluisi varmasti enemmänkin jollekin ammatilaiselle ;)

Silmämeikkini on pääosin aika neutraali ja etenkin näin ripsien pidennysten myötä hyvin yksinkertainen. Arkena riittää vaalea, helmiäinen luomiväri ja ehkä huoltoa kohden vähän kajalia ripsirajaan, juhlameikissä taas pidän hieman tummemmasta lookista.

Juhlavampaan silmämeikkiini tarvittavat välineet näyttävät seuraavanlaisilta. Luomivärejä edustavat jo jonkin aikaa palvelleet suosikkini: Diorin Incognito-viisikko, Chanelin helmiäisluomiväri sävyssä Ivory, sekä Make Up Storen mattamusta Nightfall. Lisäksi vielä musta kajalkynä, jo kovin kutistunut sellainen, Chanelilta.

Siveltimien suhteen en ole mikään hifistelijä ja kaipaisinkin ehkä ihan ammattilaisen avustusta siihen, millaiset ovat juuri oikeanlaiset silmämeikkiin tarvittavat siveltimet. Nämä olen kuitenkin todennut ihan toimiviksi välineiksi, joten näillä mennään ;) Jokaiselle sävylle oma siveltimensä, toinen Duroylta ja toinen Diorilta, sekä yksi leveämpi Duroyn suti häivyttämistä varten.

Arkimeikkini silmien osalta, joka on pohja myös iltameikille, on siis ylemmän kuvan mukainen. Levitän vaaleaa helmiäistä luomiväriä koko liikkuvalle luomelle katsetta kirkastamaan, pidennysten ansiosta voin unohtaa ripsivärin kokonaan. Kaiken A ja O silmämeikkiä tehdessä on muuten pohjustus, olen käyttänyt jo pari putelia Urban Decayn Primer Potionia, joka pitää luomivärin täysin paikoillaan aamusta iltaan!

Vaalean luomivärin levittämisen jälkeen otan esiin Diorin viisikon, josta käytän kahta alimmaista sävyä, ruskeaa ja harmahtavaa. Sekoittelen sävyjä keskenään ja levitän niitä jonkinlaista banaanivarjostusta epätoivoisesti tavoitellen luomen uloimpaan nurkkaan. Tämä harmaaruskea sekoitus pohjalla pehmentää omaan silmääni meikkiä kivasti.

Tämän jälkeen levitän vielä MUS:n mattamustaa luomiväriä ulkonurkkiin varjostamaan, minkä jälkeen saatan vielä lisäillä viisikon värejä ja taas hieman mustaa haluamanilaisen lopputuloksen saamiseksi. Lopuksi häivytys leveämmällä siveltimellä, niin sävyistä ei jää rumia rajoja. Jos haluan vielä hivenen tummempaa ilmettä, laitan mustaa kajalkynää noin puolivälistä silmää ulkonurkkaan, en tykkää itselläni kokorajatusta silmästä.

<

Ja lopputulos näyttää kutakuinkin tältä, ei liian tummaa vaaleita kasvojani vasten, mutta sopivasti kuitenkin syventämään katsetta ja tuomaan eloa iltameikkiin :)

Korostan vielä, että en todellakaan ole mikään ammattilainen ja tahtoisinkin oppia vielä paljon silmämeikin tekemisen saloista. Itse asiassa minusta olisi ihana päästä joskus istumaan meikkaajaan tuoliin ja pyytää oikein kunnon tumma smoky eyes-meikki! Sellaista kovin tummaa kun en itselleni uskalla, saati osaa tehdä ;)