Pukin konttiin…

Havahduin yhtäkkiä siihen, että eletään pian jo marraskuun puoliväliä! Sehän tarkoittaa sitä, että jouluun ei ole enää kovin pitkä aika, kaduille on alkanut jo ilmestyä ensimmäisiä jouluvaloja, kahviloissa tarjotaan jo glögiä ja kaupoissa punaisen ja hopean sävyissä hehkuvat koristeet on asetettu paraatipaikalle. Koskakohan ensimmäinen lelulehti, lapsuusaikojen kohokohta, tupsahtaa postiluukusta?

Aikasimmat linnut ryhtyvät jo joululahjojen metsästykseen, tai noh, kaikista aikaisimmat ovat varmaan jo paketoineetkin kaikki lahjat ja ne odottelevat enää kuusen alle pääsyä ;) Rakastan lahjojen antamista ja eritoten niiden suunnittelemista. Ei ole mitään niin mahtavaa tunnetta, kuin se, että tiedät keksineesi aivan loistavan lahjaidean, joka on juuri saajansa näköinen.

Sain eilen varsinaisen joulukärpäsen pureman ja ryhdyin pohtimaan lahjaideoita. Mitähän sitä antaisin tänä vuonna poikaystävälleni lahjaksi? Entä mitä voisi löytyä parhaiden ystävieni taikka perheenjäsenten paketeista?


1. kello, 2. iPad-suojus, 3. neule, 4. pipo, 5. kirja
6. pyjamasetti, 7. huivi, 8. tohvelit, 9. lompakko

Poikaystäväni on saanut vuosien mittaan minulta vaikka minkälaisia lahjoja ja köh, varsin onnistuneita sellaisia, vaikka itse sanonkin ;) Miehet ovat yleensä aika huonoja antamaan mitään vinkkejä siitä, mitä he haluaisivat kuusen alta paljastuvan, mutta itse olen osannut pitää korvat ja silmät auki! Mitäs niille herroille sitten voisi antaa?

Tyylitietoiselle paremmalle puoliskolle rannekello, kuten tuo Espritin nahkainen yksilö, joka oli minusta myös varsin sopuhintainen kelloksi! Monet miehet ovat tunnetusti myös tekniikan perään, joten tyylikäs iPad- tai läppärisuojus olisi toimiva lahjaidea niin poikaystävälle, kuin vaikka hifistelijäisälle- tai veljelle. Futisfanin pakettiin sitten esimerkiksi Minä, Zlatan -kirja!

Pehmeiden pakettien ystäville sen sijaan voisi antaa lämpöisen neuleen tai suloisen tupsupipon. Poikaystäväni viimevuotisesta lahjasta taisi paljastua pyjama ja hänellä se on ainakin ollut kovassa käytössä! Kaksilahkeiset eivät välttämättä aina ole kovin innokkaita itse ostamaan asusteita, joten pakettiin voisi hyvin sujauttaa myös muhkean huivin. Kylmien pakkasiltojen lämmikkeeksi sitten tohvelit, jotka olen myöskin antanut itse lahjaksi :)

Yhden toiveen poikaystäväni on myös itse esittänyt ja hän kaipailisi uutta lompakkoa. Sekin on kuulemma tarkkaa, millaisen sen tulisi olla! Ei mitään liian suurta logoa tai blingblingiä, vaan tyylikäs ja simppeli nahkalompakko. Sopuhintaisia löytyy mm. Dieseliltä, Tiger of Swedeniltä sekä Scotch&Sodalta.


1. kirjat, 2. tohvelit, 3. pyjama, 4. hajuvesi, 5. kylpytakki
6. Taika-muki, 7. Vitriinit, 8. lahjakortti

Jouluna moni rentoutuu mielellään kirjojen parissa, sohvannurkkaan käpertyneenä glögimuki kädessä. Hömppäkirjojen ystäville sopisi esimerkiksi Lauren Conradin sarjan uusin osa Fame Game, taikka kauneudesta kiinnostuneille neitokaisen uusin Beauty-opus, jota havittelisin omaankin kirjahyllyyni.

Pienestä arjen luksuksesta pitävän naisen pakettiin lämpöiset Shepherdin tohvelit, tai jos tohvelit löytyy jo, niin yhdelle pyjamalle on aina vielä tilaa! Itsehän suorastaan asun pyjamassani, nukkumisen lisäksi se on suosikkikotivaatteeni ;) Tai jos en ole yökkäri päällä, niin vietän aina rauhalliset aamut pitkään kylpytakissa oleillen. Molemmat mitä parhaimpia ideoita kenelle tahansa! Hajuvesi voi olla vähän riskialtis, mikäli toisen mausta ei ole ihan tarkkaa tietoa, mutta onnistuessaan se on aivan loistava lahja, sillä tuoksu tuo aina mieleen sen antajan :)

Kodin puolelta löytyy myös hyviä ideoita moneen makuun. Teen ystävälle antaisin oikein suuren mukin, josta hän voisi hörppiä iltateensä. Vitriini-rasiat sen sijaan olisivat oiva lahjaidea lähes kenelle tahansa, sillä niissä parasta on juuri se, että sisälle voi laittaa mitä kukin haluaa. Itse säilytän rasioissa korujani, suuremmassa käsikoruja ja pienemmässä korviksia.

Materiaalin sijaan voi aina antaa elämyksiä tai hemmottelua. Kukaan nainen tuskin pistäisi pahitteeksi lahjakorttia vaikka jonnekin kauneushoitolaan, jossa voisi rentoutua esimerkiksi jalkahieronnan tai kasvohoidon merkeissä. Tämä voisi olla hyvä idea myös kiireiselle, aina muista huolehtivalle äipälle :)

Huh, tulipas siinä lahjoja kerrakseen ja allekirjoittaneelle kauhea hinku lähteä niitä ostamaan! Toivottavasti näistä olisi apua vinkkejä kaipaaville :) Jos teillä tulee mieleen lisää hyviä ideoita, niin pistäkää ihmeessä jakoon! Onko joku jo ehtinyt käydä joululahjaostoksilla?

Linkit mainoslinkkejä (paitsi Iittala)

25 thoughts on “Pukin konttiin…

 1. Ihania ideoita!!! :) Itse tilasin eilen Yves Rocherilta aivan ihania joulupakkauksia. Ihania, pinkkejä suihkugeelejä yms. :) Naisille yhdet paketit sitten jo valmiina. ;)

 2. Hah, arvaan, että teilläkin on puhuttu tosta kirjasta, et ois muuten voinu tietää tota!;D Mä oon meinaan saanut kuulla jo ummet ja lammet siitä, kuinka loistava kirja toi on:D Oonkin harkinnut sitä yhdeksi lahjaksi M:lle!;)

 3. Hihih, mulla on joululahjalistalla noi Lauren Conradin kirjat ;)
  Voi että miten mä odotankaan joulua ja lahjojen ostoa, muutaman lahjan oon jo ostanukki :)

 4. Haha, eikä! Mulla on jo luonnoksissa samanlainen postaus ja sieltä löytyy miehille sama kello ja huivi! :D Ja itselleni haaveilen juurikin Beauty kirjasta! ;) Samanlaisia ajatuksia siis täälläkin!

 5. Mulla on aivotyöskentely kovan työn alla koska pitäisi keksiä jokin lahja poikaystävälle…itse olen jo kertonut tarkkaan mitä haluan ja näyttänyt kuvat sillä muuten lahjani olisi ei mitään :D tai muovikukat :D olisi vielä ensin tiedossa poikaystävän synttärit ja sekin lahja pitäisi keksiä,apuaa!

 6. Ihania ideoita ja kaikki niin mun mieleen. :)

  Itse olen jo lähes kaikki lahjat ostanut, ettei sitten tarvitse vastasyntyneen vauvan kanssa miettiä niitä. Miehelle ostin Gantin paksun neuleen, Gantin nahkasen korttilompakon ja Shepherdin tohvelit. Ehkäpä jotain muutakin, kun hänelle on niin helppo ostaa. ;) Ja laatua suosin ehdottomasti!

  Meille on ilmestynyt jo monta lelukuvastoa! Johtuukohan siitä että meillä on lapsia?

 7. Täälläkin on jo kova pohdinta lahjoista käynnissä. Äidille olen jo ostanut Balmuirin kynttilän ja jotain muuta olisi tarkoitus ostaa lisäksi. Viime vuonna ostin Burberryn hajuvettä, kun tiesin äidin pitävän siitä. Isälle kirja niin kuin aina, mutta hän rakastaa lukemista ja se on kyllä aina hyvä lahja. Postauksestasi sain vinkin, että poikaystävälle voisin ostaa vaikka kaulaliinan. Miehet kun ei niitä niin ostele. ;) Viime jouluna ostin Kalevala Korun Naisen ääni-solmioneulan, joka oli myös pidetty lahja.
  Sulla on aivan ihana blogi! :)
  Ammi

 8. Sinähän olet ajoissa, hih! Kosmetiikkapakkaukset ovat aina hyvä idea ja kaupat ovat vielä näin joulun alla niitä pullollaan! :)

 9. Hahah, mähän sanoin että mulla on silmät ja korvat kaikkialla.. ;) Ei vaan, kyllä on kuultu :D Ostin ton S:lle itseasiassa jo joskus alkusyksystä ja juuri eilen kysyin, että oliko se hyvä, niin siltä tuli kyllä valtavat suosittelut. Eikun lahjapakettiin siis! ;D

 10. Luulen, että nuo löytyvät aika monen listalta ;) Tuo hömppäsarja on kyllä oikein hyvää viihdettä, itse luin kesällä tuon tuoreimman osan. Mullekin tuli nyt kyllä kunnon joulufiilis ja innostuin miettimään lahjoja toden teolla! :)

 11. Ainiin muuten tulikin! Mä en kyllä ihan laske sitä niiksi kunnon perinteisiksi lelulehdiksi, joten niitä odotellessa ;D Joku tuossa alempana tosin totesi, että niitä on kilahdellut lapsiperheen postiluukusta jo useampi, joten ehkä mä en enää vaan ole sitä kohderyhmää :(

 12. Voiei, synttärit lähellä joulua on kyllä paha, kun pitäisi keksiä kaksi lahjaa yhdellä kertaa! Toivottavasti näistä olisi ollut edes jotain apua aivotyöskentelyysi :) Itse en ole vielä antanut poikaystävälleni oikeastaan mitään lahjaideaa, mutta hän kovasti toivoi minun tekevän tällaisen postauksen :D!

 13. Kiva, jos nämä olivat mieleisiä! :) Onneksi olet tosiaan ollut ajoissa liikkeellä, niin ei tarvitse pienokaisen kanssa lähteä pahimpiin jouluruuhkiin.

  Lahjasi kuulostavat tosi hyvältä, minä annoin juuri viime jouluna poikaystävälleni Shepherdin tohvelit, joista hän on ollut kovin innoissaan! Ja olen samaa mieltä, miehelle on itseasiassa aika helppoa ostaa lahjoja ja välillä ideoita oikein pursuilee :)

  Mitä, olenko minä tippunut joltain postituslistoilta, kun en ole enää ihan sitä kohderyhmää! :D Voi miten tylsää!

 14. Lamppu syttyi töissä kun olin nukkarissa lasten kanssa ja kaipasin ajanvietettä,muistelin poikaystävän haaveilleen sellaisesta kapistuksesta josta olisi iloa tylsiin hetkiin,en uskalla paljastaa mikä koska ei ikinä tiedä käykö se poikaystävä lukemassa näitä juttuja ;D. Nyt onkin sitten lahja tulossa jo kotiinpäin ja se toimittaa sekä synttäri että joululahjavirkaa kun on sen verran arvokas :)

  No täsäähän niitä ideoita sille sunkin poikaystävälle tuli mitä se voisi sulle hankkia :) kätevää tälläinen :)

 15. Täälläkin kyseisen kirja luettu, paremman puoliskon toimesta siis ;D Ja kovat kehut hänkin on kirjalle antanut!

 16. Mukava, kun jaoit vähän omia ideoitasi myös, lahjasi kuulostavat todella hyviltä! :) Itsekin olen monena jouluna ostanut isälleni juuri kirjan, taikka jonkin CD:n, sillä hän rakastaa musiikkia. Huivi olisi kyllä hyvä idea poikaystävälle ja tietysti jos on kätevä käsistään, sellaisen voisi tehdä itsekin!

  Ja kiitos hirmuisesti, ihana että innostuit kommentoimaan :) Rentouttavaa illanjatkoa!

 17. Mahtavaa, että keksit lahjan ja sait vielä kaksi kärpästä yhdellä iskulla! :) Hih, poikaystävälläni taisikin juuri olla oma lehmä ojasa tätä postausta toivoessaan ;D

 18. Oih, joululahjapostaus! Mä vaan rakastan näitä ja joulua yleisesti! Tää kyllä tuo niin hyvin joulun mieleen. Itsekin olen jo ruvennut pohtimaan mitä antaisi lahjaksi ja mitä toivoisi itselle. Hahah, mä olin kanssa tosi pettynyt kun lelulehdet ei enää tipahtanut postilaatikkoon :D Nyt niitä on onneksi muutamat tullut, mutta ei ne vaan oo niitä oikeita! Itse ajattelin toivoa juurikin tuota Iittalan Taika-sarjaa itselleni, se on vaan niin nätti :) Juu, ja itselläni osuu synttärit myös mukavasti joulun alle, niin täytyy aina miettiä enemmän toiveita kuin tavallisesti.

 19. Hih, ihana! Ensimmäiset joulupostaukset ovat jo merkki siitä, että ei enää kovin kauaa ;) Vitsit, minäkin haluan lelulehtiä! Paitsi sen tuoman fiiliksen vuoksi, niin niitä on kiva selailla myös siskon- ja veljen lapsiani varten (seliseli!) :D

  Oi, sinähän saat sitten toivoa oikein urakalla ;) Joko on jotain tiettyä mielessä?

 20. Samaa mieltä! Luen aina innoissani nämä! Sun täytyy käydä poimimassa lelulehdet siis suoraan kaupoista ;) Mullaki se vaan tuo sen kunnon joulufiiliksen kun saa selailla lelulehtiä ja kattella mitä kaikkea uutta on tullut markkinoille. Hih, mullakin on käytössä sama selitys, paitsi että kohteena on vain pienemmät serkut :D

  Lapsena varsinkin se oli mukavaa kun toiveita olikin paljon! Näin vanhempana välillä tuntuu siltä, että mitäköhän vielä. Onneksi kotitalousvälineet on keksitty! Listallani on jo muutamia kirjoja ja DVD:itä. Sen lisäksi ajattelin toivoa juuri tuota Taika-sarjaa sekä muuta yleishyödyllistä sitten omaa kotia ajatellen (esim pyyhkeitä). Mitäs omaan listaasi on jo kertynyt? :)

 21. Minä selvisin helpolla poikkiksen joululahjan kanssa, kun tämä itse kertoi suoraan mitä toivoisi löytävän pukin kontista.. Elikkäs mukaan lähti lempparilaulajan CD+DVD ja yhden lempparibändin livekeikkataltiointi DVD:llä :)

  Lisäksi aion ostaa yllärinä karkkia tai jonkun hyvän tuoksun :) Toinen kun on niin vaatimaton..

 22. Tuo on kyllä aina hyvä vaihtoehto, tietää ainakin hankkivansa jotain oikeasti tarpeellista :) Kiva kuitenkin laittaa mukaan vielä jotain pientä ekstraa, mikä tulee yllärinä! Minulla on vielä poikaystävän lahja hankkimatta, mutta onneksi tiedän jo tarkalleen mitä hänelle ostan ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *