London, Day 2

Lauantaimme Lontoossa koostui nähtävyyksistä, turisteilusta, pubeista ja hyvästä ruuasta, näitä teemoja noudattavat siis myös seuraavat kuvat ;) Olimme suunnitelleet pyhittävämme päivän nähtävyyskierrokselle, aurinko paistoi siniseltä taivaalta, joten päivä oli kirpsakasta ilmasta ja hyytävästä viimasta huolimatta tarkoitukseen mitä mainioin! Jätimme uskaliaasti säätietoihin luottaen jopa sateenvarjot kotiin, ja ei, sitä virhettä ei kannata ikinä tuolla sadekuurojen luvatussa maassa tehdä… :D Nyt kuitenkin pääsette hyppäämään pienelle turistikierrokselle!

Lähdimme huristelemaan Original Tour-bussilla kohti keskustaa. Oxford Streetin ohi ajaessamme emme voineet kuin ihmetellä, miten yhdelle kadulle voikin mahtua niin hirveä määrä ihmisiä. Huh!

Jäimme pois taas Trafalgar Squaren pysäkillä ja lähdimme kävelemään kohti Big Beniä.

Kuten jo aiemminkin totesin, minä vaan rakastan tuota kaupunkia! Toinen, jota kohtaan osoitin matkan aikana suurta rakkautta kaupungin ja tietysti paremman puoliskoni lisäksi, oli Olympukselta saatu E-PL5:seni, jolla nämäkin kaikki kuvat on otettu. Teen kamerasta pian vielä ihan oman postauksensa ja tulette kuulemaan siitä kyllästymiseen asti, mutta saatte näistä kuvista jo hieman esimakua :) Olympuksen Facebook-sivuilla on muuten taas arvonta käynnissä, tykkäämällä voi voittaa tuon uutukaisen itselleen!

Big Ben on ehdottomasti yksi suosikkinähtävyyksistäni, Pariisin Notre Damen lisäksi. Jostain syystä nämä kaksi ovat sellaisia rakennuksia, jotka vain aiheuttavat upeudellaan minussa oikein vilunväristyksiä. Molemmat nähtävyydet ovat tuttuja Disney-leffoista, juontaakohan rakkauteni juurensa lapsuuden muistoista…? ;)

<

Kellotornin ihastelun jälkeen päätimme hypätä jokiajelulle, sillä se kuului Original Tourin lippujen hintaan. Pieni laiva oli katettu ja etuosassa toimi oppaana brittiläinen mies, joka osasi viihdyttää turisteja huumorillaan! Ajelu kesti noin 15-20 minuuttia Thamesia pitkin Tower Bridgelle, josta se olisi vielä jatkanut pidemmällekin, mutta valitsimme jaloittelun.

Hyppäsimme taas bussin kyytiin ja kävimme vielä katsastamassa Buckinghamin palatsia, minkä jälkeen suuntasimme väsyneinä, kylmissämme ja nälkäisinä hotellimme läheiseen pubiin. Se oli varsinainen kantapaikkame matkan ajan! Englantilainen pubikulttuuri on minusta jotenkin niin sympaattinen, siellä on ihmisiä nuorista vanhoihin, pukumiehiä oluttauollaan lounastauollaan, pariskuntia ja kaveriporukoita. Tunnelma on kiireetön ja kodikkaan pubin täyttää iloinen puheensorina!

Käytyämme hotellilla siistiytymässä ja hieman lepäämässä, lähdimme metsästämään ruokapaikkaa. Lontoo ei ilmeisesti ole järin kuuluisa kulinarismistaan, mutta sieltä voi löytää kuitenkin vaikka mitä ravintolahelmiä! Olimme jo kävelemässä erään italialaisen ravintolan ohi, kunnes jäimme tiirailemaan ulko-oven ruokalistaa ja totesimme paikan näyttävän hyvältä, ja ennen kaikkea täydeltä. Olen ennenkin kertonut mottoni olevan, että täpötäysi ravintola ei voi ikinä olla huono ;)

Onnistuimme saamaan viimeisen vapaan pöydän ja koko illan ovella ramppasikin ihmisiä kysymässä, mahtaisiko siellä olla tilaa. Ravintolan henkilökunta oli aitoa italialaista, joten voitte vain kuvitella, että ruoka oli todella hyvää! Illallisen jälkeen kävimme vielä lasillisilla “kantiksessamme”, josta kömmimme tyytyväisinä hotellille uinumaan. Seuraavana päivänä olikin tiedossa outletshoppailua!

22 thoughts on “London, Day 2

 1. Etenkin täynnä paikallisia oleva ravintola ei voi ikinä olla huono! Ihan mahtavia kuvia ja sääkin näyttää suosineen. :)

 2. Italialainen ruoka on aina herkullista, mutta siihenkin voi kyllästyä… Musta taas tuntuu, etten kestä enää ikinä pastaa ja pakko syödä ihan mitä vaan kuin sitä. :P Ehkä asuinmaani ruokavalio alkaa pikkuhiljaa kyllästyttää… ;)

  Lontoossa oli selkeästi hyvä sää, vaikkei ollut kovin lämmin. Toivottavasti oli tarpeeksi vaatetta, kun kerran huhtikuun alun reissulla palelin siellä aivan älyttömästi… :P

 3. Hei! Kiitos kuvista :) tulee flashbackeja kymmenen vuoden takaa kun asuin Lontoossa.

  PS: Tuosta Mulberrystä vielä…Britti-Mulberryn onnellisena omistajana pakko sanoa, että ymmärrän täysin miksi siirsivät tuotannon pois Kiinasta. Mulla on tuttuja, jotka on kertoneet x-tuotteiden todella järkyttävästä laadusta, kun pääsevät niiltä hikipajoilta vaikka Britteihin tarkistettavaksi. Eivät tee asioita by-the-book, vaan muuttavat tuotteen materiaalikoostumusta ym. huijaavat jollain tapaa. Tulee pitkässä juoksussa kalliiksi emäyhtiölle, kun joutuu korjauttmaan paskaa.

  Toinen syy, miksi siirsivät on varmaankin se, että kiinalaiset tuppaavat kopioimaan nykyään monia länsimaisia tuotteita ja myyvät niitä sitten omissa nimissään… Ja nämä eivät ole mutua vaan arkipäivää.

  Nämä ovat syyt, miksi ostan mielelläni Briteissä valmistetun Mulberryn kiinalaisen sijaan. Teen sitten vähän pidempää päivää :)

 4. No nimenomaan! Sisään ravasi niin brittejä, kuin ihan italialaisiakin, joten olimme hymyssä suin paikkavalinnastamme :) Kiitos kovasti! Sää oli kyllä etenkin tänä toisena päivänämme todella kaunis (joskin kyllä se satelikin sitten illalla), kovin kylmä vaan :)

 5. Hih, ehkä jos minäkin asuisin Italiassa, niin pasta voisi alkaa jo tulla korvista ulos.. ;) Toistaiseksi kuitenkin ahmin pestopastani ja kermaiset kanapastani suurella sydämellä, ah!

  Sää kyllä suosi, vaikkakin hyytävä tuuli veti lämpöasteet melkeinpä alle nollan, hrr. Onneksi olin pakannut lämpimiä vaatteita mukaan :)

  Mukavaa tiistaipäivää sinne Milanoon!

 6. Moips!:) tiedän, että sulta kysellään varmaan kaikenlaista tyhmää yms ;D mutta luulen, että voisit tietää!! ja oon kolunnu myös LV:n sivut enkä löytänyt tietoa.. ostit kesän alussa sen pocheten, mulla on myös se, mutta toissakesältä.. nyt haluan siihen sen pitkän hihnan!:D (sun syy;)

  laukku on kyllä patinoitunut jo kauniisti hieman, enkä usko, että se hirveen tyhmältä näyttäisi uuden pitkän hihnan kanssa, tai ei mua itseeni se varmaan häiritsisi ollenkaan.. eli sulla on siihen säädeltävä hihna? onko hihnoja myös ei säädettäviä tollaisina vaaleina? kun nimenomaan haluisin sen vaalean, sopis jotenkin kivemmin kun se tumma:)

 7. Ihania kuvia, toi Olympus vaikuttaa tosi hyvälle kameralle. Ja tyylikkäänä oot ollu liikenteessä ! :)

 8. Heippa! Kiitos itsellesi kivasta kommentista, ihana että onnistuin välittämään palasen fiilistä Lontoosta :)

  Minäkin arvostan todella paljon sitä, että Mulberry on Briteissä tehty, mutta hinnankorotus nosti silti karvani pystyyn. Täytyy kyllä myöntää, että Lilyä ostaessa kurkkasin heti, missä maassa se on valmistettu ja yritin kysellä Briteissä tehtyä laukkua. “Made in Turkey” ei kuulosta kovin houkuttelevalta, mutta tahdon kuitenkin uskoa sen olevan laadukas valmistusmaasta huolimatta. Ja jos ei jostain syystä olisikaan, niin tiedän kyllä oikeuteni kuluttajana ja menen varmasti reklamoimaan ;) Onneksi Bayswaterini on ehta brittiläinen!

 9. Moikka Evey! Höpsistä, aina saa kysyä ja tyhmiä kysymyksiä ei olekaan! :)

  Hih, pahoittelen aiheuttamaani lovea lompakkoosi, mutta pitkä hihna on kyllä ollut loisto-ostos! ;) Sen myötä laukku saa paljon enemmän käyttötarkoituksia, kun se on helpompi arjessakin.

  Omani on tosiaan säädeltävä, koska olen sen verran lyhyt, että pitkä hihna olisi näyttänyt hölmöltä. Ja ainakin tietääkseni niitä pitkiä hihnoja saisi ostettua erikseen myös vaaleina, netistä en tosin näin suoralta kädeltä löytänyt kuin säädeltävinä.. Mutta kannattaa soittaa vaikka liikkeeseen tai käydä paikan päällä, niin selviää! :)

 10. Kiitos Terhi! :) E-PL5 on kyllä aivan mahtava, jos olin ihastunut jo tämän edeltäjään, niin nyt tähän vielä enemmän! Palaan tähän ehdottomasti vielä tarkemmin myöhemmin :)

 11. Heh kiitti vastauksesta:) sama henkilö täällä, en vaan jaksanut kirjautua sisään!:D jep, sillä kyselinkin, kun asun tampereella niin ei heti aina liikkeeseen pääse ja sit yritin kesällä soitella sinne, niin se numero mikä on ilmotettu helsingin numeroks niin yhdisty aina johonkin varmaankin ranskaan ja siellä ne ei osannu mitään sanoo?:D aika hassua, ennnen kun oon soittanu siihen numeroon on menny suoraan helsingin myymälään :)

  ehkäpä pitää tulla helsingissä käymään jouluna ja samalla tsekata mulberryn alet, tosin ne alehinnat on varmaan nyt sitten samoissa lukemissa, kun normihinnat ennen noita hiton korotuksia!!:D

 12. Hei, Ihania kuvia, tekee niin mieli jonnekin reissuun! Ja aivan ihana tuo sinun burgundi huivisi!! Siitä tulikin mieleeni, hankin myös omat burgundi housuni alkusyksystä. Mutta huomaan olevani niin jumittunut mustiin housuihin, että en osaa niitä päälleni pukea, ja yhdistellä. Olikos sinulla jokin postaus aiemmin urgundi housuista? Kaipailen vinkkejä… :)

 13. Itse ainakin soitin viimeksi tähän numeroon, 09 68116615, sen pitäisi toimia. Siellä on aina vastattu tosi ystävällisesti kaikkiin kysymyksiin, joten eikun puhelinta käteen! :)

  Mulberryn aleja odotan minäkin mielenkiinnolla, huhujen mukaan ne alkaisivat nettikaupassa jo silloin 24.pv. Mitään ei todellakaan kyllä ole ostoslistalla, mutta aina on kiva käydä kurkkimassa :)

  Leppoisat illanjatkot ja kiva kun kommentoit!

 14. Heippa Luna ja kiitos, kiva jos tykkäsit! :) Huiviin olen kyllä hurrjan ihastunut, viininpunaisen sävy on täydellinen! Oi, minä olen ihastellut burgundihousuja muiden päällä koko syksyn, mutta en ole raaskinut hankkia :) En siis ole tehnyt pöksyistä mitään postausta, mutta viininpunainen bleiserini on kyllä vilkkunut täällä kerran jos toisenkin.

  Minusta viininpunainen sopii todella moneen, kokeile vaikka yhdistää housut valkoisen ja mustan tai tummansinisen pariksi. Esimerkiksi valkoinen pusero ja musta bleiseri, taikka valkoisen neuleen kanssa, myös meleerattuharmaa näyttää omaan silmääni hyvältä. Vaihtoehtoja on lukuisia, joten eikun rohkeasti burgundipöksyt jalkaan! :)

 15. Kuvat näyttävät niin tutuilta ja ovat todella upeita! Ääh, tulin vasta lauantaina Lontoosta, mutta haluaisin sinne uudestaan.. Oon vaan niin rakastunut siihen kaupunkiin, huoh. Taitaa sulla olla samanlaiset tunnelmat siitä kaupungista!

 16. Hei ihana kuulla sinusta taas! Miten reissu meni? :) Voi olen niin samanlaisissa tunnelmissa, kaupunki on vaan jotenkin lähellä sydäntäni! Onneksi pääsen sinne taas alkuvuodesta poikaystäväni luokse :)

 17. Reissu meni aivan loistavasti, vaikka ilmat olisivat voineet olla hieman lämpimämpiä. Toisaalta mieluummin kylmää kuin kokoaikaista sadetta :D Hyvä, että sielunsiskoja siis löytyy Lontoon osalta! Milloin olet ajatellut sinne suunnata? Itsekin päätin lähteä sinne uudestaan sitten maaliskuussa! :D

 18. “Lontoo ei ilmeisesti ole järin kuuluisa kulinarismistaan, mutta sieltä voi löytää kuitenkin vaikka mitä ravintolahelmiä!” En voinut olla nauramatta lauseellesi. Vanha näkemys englantilaisen ruoan tylsyydestä tai mauttomuudesta tuntuu melko erikoiselta nykyään. Lontoo on täynnä Michelin-tähdillä varustettuja ravintoloita ja harvassa kaupungissa maailmassa on yhtä monipuolinen ravintolatarjonta.

 19. Voi kuinka kiva kuulla :) No oli kyllä niin pirun kylmä että! :D Huh, onneksi otin villakangastakkini mukaan, toppatakkikaan ei olisi ollut yhtään liikaa! Hmm, en vielä tiedä, poikaystäväni tulee jouluksi kotiin, joten menen sinne sitten varmaan tammi-helmikuusta :) Oi, sinäkin pääset sinne sitten jo pian takaisin!

 20. Olen kyllä kuullut, että juurikin ne maailman parhaat ravintolat löytyvät Lontoosta, mutta olen ollut siinä uskossa, että paikallisesta ruuastaan se ei olisi mitenkään erityisen tunnettu. Kiitos kuitenkin kun valaisit ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *