Synttärimenu – reseptit

Kaipailitte kovasti syntymäpäiväpostauksessani näkyneiden herkkujen ohjeita! Nämä olivat sen verran helppoja tehdä, että jopa tällainen noviisimpikin kokki koki keittiössä onnistumisen tunteita, joten jaan reseptit mielelläni teillekin :)

Bruschetta-leivät:
Hiivaleipää (itse käytin esipaistettua maalaisleipää)
8 tomaattia
1 pieni sipuli
1 ruukku basilikaa
3 rkl oliiviöljyä
merisuolaa
mustapippuria

Valkosipuliöljy:
1 valkosipulin kynsi
1 dl oliiviöljyä

Pilko tomaatit pienen pieniksi kuutioiksi, lisää joukkoon hienonnettu sipuli, silpottu basilika ja oliiviöljy. Lisää oman maun mukaan suolaa ja rouhi sekaan mustapippuria. Leikkaa hiivaleipä/maalaisleipä siivuiksi. Valmista valkosipuliöljy murskaamalla valkosipulin kynsi oliiviöljyn joukkoon, ja sivele leipäsiivuille. Sitten vain tomaattimössö leipien päälle ja kauniit basilikan lehdet koristeiksi!
(Ohje Kinuskikissan sivuilta hieman muokattuna)

Fetapinaattipiiras:
Valmis piirakkapohja
150 g fetajuustoa
150 g pinaattia
1 sipuli
3 kananmunaa
2 dl kermaa
kirsikkatomaatteja
mustapippuria
suolaa
juustoraaastetta

Sulata valmis piirakkapohja ja pinaatti (itse käytin pakastepinaatteja). Voitele vuoka ja painele pohja tasaisesti. Sekoita pinaatti ja silputtu sipuli keskenään, kaada vuokaan. Sekoita kananmunat ja kerma keskenään, mausta mustapippurilla ja suolalla. Kaada seos vuokaan, ripottele päälle siististi kirsikkatomaatit ja feta. Raasta päälle halutessasi vielä hieman juustoraastetta. Paista 200:ssa asteessa n. 40 minuuttia tai kunnes piirakka on saanut kauttaaltaan hieman ruskean värin.

Mangojuustokakku:

Pohja:
200 g kaurakeksejä
80 g voita

Täyte:
6 liivatelehteä
½ dl mangotölkin lientä
2 mangopilttiä
300 g vaniljatuorejuustoa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ dl sitruunamehua
4 dl kuohukermaa

Murskaa kaurakeksit ja nypi ne pehmeän voin kanssa tasaiseksi seokseksi. Aseta irtokakkuvuoan pohjalle leivinpaperi, jonka päälle keksiseos. Laita liivatteet liukenemaan kylmään veteen n. 10:ksi minuutiksi. Kuumenna ½ dl mangolientä kiehuvaksi, puristele liivatteet liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi liemeen

Sekoita tuorejuusto ja mangosose keskenään, lisää joukkoon liivateseos ja muut maustavat ainekset. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä siihen mangojuustoseos koko ajan sekoitellen. Kaada hyytelö kakkupohjan päälle, anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Itse jätin koristehyytelön kokonaan tekemättä ja koristelin kakun seuraavana päivänä mangosiivuilla.

(Ohje Myllyn Parhaan sivuilta hieman muokattuna)

9 thoughts on “Synttärimenu – reseptit

  1. Kauan paistoit leipiä uunissa ennen kuin laitoit täytettä päälle? Ja missä asteessa? :)

  2. Meillä on tehty sitä jo kahteen otteeseen, kun kakkua tarjottiin vielä sukulaiskahveillakin. Namskis! :)

  3. Paistoin leipää paketin ohjeen mukaan, olikohan se nyt sitten viitisentoista minuuttia 200 asteessa, vai miten.. Lukee kuitenkin siinä käyttämäni Fazerin paketin kyljessä :) Jos käyttää ihan tavallista tuoretta leipää, niin pelkkä paahtaminen riittää hyvin!

  4. Kuumennetaanko tuo bruschetan täyte jotenkin, vai ihan raa'at tomaatit sun muut? Nams :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *