Pakkauspuuhissa

Muistatteko vielä surullisen kuuluisat pakkaustaitoni? Viimeksi ennen reissuun lähtöä yritin kovasti opetella järkevää pakkaamista ja myös te siellä ruudun takana ohjeistitte minulle tämän taitolajin saloja. Ja niin, mikäs se lopputulos oli? Aivan liikaa käyttämättömiä vaatteita kotiin kannettavana…!

Tällä kertaa yritän taas suunnitella hieman etukäteen tarvitsemiani vaatteita, niin että matkalaukku ei olisi ihan täpöten täynnä jo lähdettäessä. Katsotaan, miten tässä loppujen lopuksi käy, mutta ainakin yritys on tärkein ;)

Lontoossa näyttää lähipäivinä harmillisesti viilenevän lähes kymmenen astetta, joten etenkin takit tuottavat päänvaivaa. Ajattelin ottaa varoiksi sekä kevyemmän trenssin, jolla olisi myös helppo matkustaa ja joka toimii sadekeleillä, että villakangastakkini. Toisaalta villakangastakki vie laukussa hirmuisesti tilaa, rittäisikö sittenkin lisäksi vain tämä välikausitakki? Bleiserit eivät valitettavasti ole kaikista mukavimpia vaatekappaleita takkien alla, joten niitä lähtee varmaan mukaan vain navysininen.

Yläosia edustavat luottovaatekappaleeni, erilaiset valkoiset puserot, joita voi yhdistää niin päivällä kaupungille kuin illalla syömäänkin mennessä. Lisäksi vielä palmikkoneuleet, joita saattaisi tosin ehkä riittää pelkkä valkoinenkin? Tähän voisi vielä lisätä yhden vaaleansinisen kauluspaidan!

Tällä kertaa en heittäydy alaosissa ihan yhtä villiksi, kuin kesäkuisella reissullani ;) Mustat skinnyhousut käyvät moneen menoon ja vaihtelun vuoksi myös beiget vastaavat, aion ottaa myös yhden mustan hieman paksumman hameen. Tohdinkohan jättää perusfarkut kokonaan pois, vai hiipivätkö ne vielä viime metreillä kuitenkin matkalaukkuun…

Entäs ne asusteet sitten? Mulberryn luottohuivi lähtee tietenkin mukaan, se nyt vain sopii kaikkeen ja lämmittää syksyisessä ja viileässä Lontoossa. Laukuista Vuittonin canvaslaukut ovat kätevimpiä tähän tarkoitukseen, materiaali kestää sateen ja ne saa matkalaukussa hyvinkin pieneen tilaan. Neverfull käsimatkatavaroille, Speedy kaupungille, kun mukaan tarvitsee esimerkiksi kameran ja hihnallinen Pochette sitten shoppailureissulle, niin saa kädet vapaaksi. Lisäksi yksi statementkaulakoru piristämään yksinkertaisia vaatekappaleita ja parit kultaiset vakkariasusteet.

Kengät ovat yhä pohdinnan alla. Ballerinakausi taisi juuri loppua kohteessakin, joten saappailla lähdetään, mutta mustilla vai konjakinruskeilla? Ajattelin myös ottaa nilkkurit, mutta en vielä tiedä, käännynkö Vagabondin konjakinruskeiden paksukorkoisten “arkinilkkureiden”, vai mustien mokkaisten wedgenilkkureiden puoleen?

Noh, tänään on kuitenkin kaivettava matkalaukku esiin ja tehtävä päätöksiä, sillä lähtö on jo huomenna kukonlaulun aikaan! Katsotaan, kuinka katastrofiksi pakkaamiseni tällä kertaa menee… ;) Palataan vielä myöhemmin!

19 thoughts on “Pakkauspuuhissa

 1. Voi kun osaiskin olla yhtä suunnitelmallinen pakkaaja. Vaikka miten suunnittelisin asun etukäteen, saattaa seuraavana aamuna tuntuakin joku muu paljon paremmalta :D. Hih, olisin tyytyväinen jos matkoilla voisi raahata koko vaatekaappia mukana!
  Ja hei ihanaa Lontoonreissua! Toivottavasti saadaan sit nähdä kuvia :)

 2. kaunako sä aiot olla reissussa? 2 takkia ?tarviitkoihan tosiaan molemmat ! jso et tarvii siistii bleiserii, jätä kotiin. siisti neule+kauluspaita vois olla korvaava…tarviitko kaikkia housuja?kenkiä? järki mukaan !

 3. Täällä ilmoittautuu toinen huono pakkaaja :) Yritän kyllä kovasti kehittyä tässä taiteenlajissa. Miten pitkään olet Lontoossa? Vähän siitä matkan kestosta tietysti riippuen, mutta karsisin ainakin laukkujen ja takkien määrää. Yksi reilunkokoinen ja hyvä laukku matkalle, kaupungille jne. ja yksi pikkulaukku riittävät. Lisäksi yhden takin pitäisi minun mielestäni riittää, valitsisin melko lämpimän vaihtoehdon niin voi alle pukea ohkaisemmin. Viikonkin matkalle 2-3 alaosaa ehdottomasti riittää, yläosia sen sijaan voi ja kannattaa ottaa reippaammin. Harkitsisin bleiserin jättämistä kotiin :) Tällä tavalla minä pakkaisin, mutta jokainen tietysti tekee asiat oman mielensä mukaisesti! :) Olisi kiva nähdä nuo sinun lopulliset valintasi sitten, tee niistä postaus, jos ehdit? :)

 4. Olen ihan samanlainen, olisi tosiaan hyvä suunnitella asut etukäteen, mutta entä jos tahtookin jotain muuta päälleen.. :D Voi kun vaatekaapin voisi teleportata kohteeseen! ;)

  Kiitos kovasti Lola, aivan varmasti näette kuvia! :)

 5. Noh noh, minähän varoitin olevani huono pakkaaja ;D Olen reissussa kolme päivää.

  Kaksi takkia listalla sen takia, että jos päädyn ottamaan villakangastakin, ottaisin varoiksi myös kevyemmän, koska on todella vaikea arvioida tarvetta siellä päässä. Kahdet housut ihan jo senkin vuoksi, jos toiset vaikka likaantuisivat, nilkkurit sen sijaan olisi saappaiden lisäksi hyvät illaksi. Mutta kuten sanottua, katsotaan nyt mihin tässä vielä päädytään ;)

 6. Tervetuloa kerhoon, vaikka kommenttisi perusteella vaikutat kyllä oikein näppärältä pakkaajalta! ;) Olen Lontoossa vain kolme päivää. Kirjoitinkin tuossa ylempänä olevalle, että takkeja ottaisin kaksi, jos toinen niistä on villakangastakki, niin ohuempi varoiksi. Toisaalta olen nyt kyllä miettinyt, pärjäisinkö vaan tuolla mainitsemallani välikausitakilla.. vai villakangastakki, ääk!

  Viimeksi lähdin ilman Neverfulliani ja Speedyä oli todella tylsä raahata matkapäivänä ihan täytenä käsimatkatavaroista ympäri kaupunkia :/ Mutta mietin vielä, riippuu paljonko sitä tavaraa tulisi, koska muuten en isompaa laukkua tarvitsisi.

  Kiitos ihana, kun jaksoit raapustaa kommentin avukseni! :) Jos vain suinkin ehdin, niin tulen vielä kertomaan, mihin päädyin. Aurinkoista torstaipäivää sinne! :)

 7. Täällä ilmoittautuu myös yksi todella huono pakkaaja! Itsellänikin on tavallisesti ainakin muutama vaatekappale ylimääräistä, “jos tätä nyt sattumoisin tarttee”. Huonona tapanani on myös lisäillä vaatteita pakkauksen jälkeenkin matkalaukkuun (“eihän sitä koskaan tiedä”-tyylillä):D On vaan niin vaikea osata etukäteen miettiä mitä matkalle tarttee mukaan.. Entäs jos on ihan eri fiilis matkalla kun pakatessa? Itse yritän aina miettiä, mitkä vaatteet olisivat mukavat, mutta myös sellaiset, jotka käyvät monen muun vaatteen kanssa. Ja korut, vyöt, huivit yms tuovat myös vaihtelua ja menevät muutenkin pieneen tilaan. Täällä pohdiskelen myös itse omia pakkauksiani Lontoon matkaa varten, joten tämä tuli tarpeeseen! Äh, ja tosissaan kengät tuottavat myös täällä päänvaivaa.. Voi kun tämä toteutuisikin “Voi kun vaatekaapin voisi teleportata kohteeseen! ;)”, helpottaisi tätä pakkausta hirmuisesti :D

  Mutta hyvää matkaa ja yritä saada pakkaus edes jonkin verran tyydyttäväksi!

 8. Heippa, terkut Lontoosta! Täällä on välillä huomattavasti kylmempi kuin mitä säätiedotus antaa ymmärtää, johtuu useimmiten tuulesta :) itse palelen aina, niin ottaisin mukaan villakangastakin, varsinkin jos aikoo viettää aikaa ulkona, nähtävyyksiä kierrellessä ;) metrossa ja kaupoissa sillä tulee tosi kuuma, mutta ei sitten palele kun kiertelee kaupunkia!

 9. Tervetuloa joukkoon! :D Tunnistan niin itseni tuosta, “jos tätä vaikka tarvitseekin”, olen ihan mahdoton pakkaaja! Koska sinulla nyt olikaan lähtö? :) Köh, en ole vielä edes ryhtynyt täyttämään matkalaukkua, mutta eiköhän tästä vielä hyvä tule! Hyvää matkaa sinullekin jo etukäteen! :)

 10. Moikka! Voi kommenttisi tuli kreivin aikaan, kiitos!! :) Takkeja olen pohdiskellut kuumeisesti koko päivän, joten nyt se taisi sitten varmistua, että villakangastakilla lähdetään. Ohuempi takkini menee todella pieneen tilaan, joten sen otan varmaan kuitenkin varuiksi mukaan :) Kiitos vielä tuhannesti sinulle ja mukavaa torstaipäivää!

 11. Ei sitä ihan mielin määrin voi lomailla näin “arkena” :) Minulla on täällä luentoja ja koulutehtäviä, joten nyt vain tällainen miniloma. Poikaystäväni tulee myös viikoksi Suomeen jo kolmen viikon päästä, joten näemme hyvin pian uudestaan! :)

 12. Kiitos :D Oon yrittäny parantaa pakkaamistapaani, mutta se on ihmeen vaikeeta. Mulla on lähtö huomenna illalla. Oon vielä töissä huomisen päivän, joten munki on pakattava tänä iltana. Sama täällä, matkalaukkua en oo edes vielä hakenut varastosta.. :D Eilen heittelin kasaan lattialle jotain mukaanlähtevää, mutta virallinen pakkaus on vasta tänään. Mä en vaan jotenki osaa pakata kunnolla etukäteen, vaikka sekin helpottais elämää. Kiitos! Nautitaan Lontoosta, vaikka ilmat ovatkin melko viileät.

 13. Mun pitäisi pakata viikonloppuna neljän kuukauden reissun kamat ja oi voi. Ahdistun jo pelkästä ajatuksesta kun kaikkea ei voi ottaa mukaansa! Kivaa reissua sulle :)

 14. Minun ratkaisu on tarpeeksi iso laukku! :D Otan mukaan sen minkä tarvitsen (en kuitenkaan mitään överejä) ja pakkaan ne tarpeeksi isoon laukkuun, joissa on pyörät. Sen verran pitää olla tarkkana, että takaisin tullessakaan lentoyhtiöiden painorajoitukset eivät ylity. Monet tykkäävät matkustaa pelkillä käsimatkatavaroilla jos suinkin mahdollista, mutta minulle se ei ole mikään ongelma laittaa laukkua ruumaan, mielummin otan mukaan kaiken tarvitsemani.

  Oikein mahtavan ihanaa matkaa! :)

 15. Neljän kuukauden, kääk! Siinä vasta onkin puuhaa, toivottavasti selviät kuitenkin ongelmitta :) Kiitos ja elämyksellistä reissua sinullekin jo näin etukäteen!

 16. Kuules täällä on jo matkalaukku kohta pakattuna, ja siellä on jopa tilaa!! :D Ainakin toistaiseksi tunnen siis onnistuneeni, mutta katsotaan ehdinkö vielä tunkea sinne jotain hätävaravaatteita, heheh. Päätin nyt kuitenkin lähteä sekä villakangastakilla, että hieman ohuemmalla. Millaista takkia itse ajattelit ottaa sinne?

  Tsemppiä viime hetken pakkailuihin ja ehdottomasti nautitaan! :)

 17. Hih, minulla on onneksi aika vastikään hankittu suht iso ja ihanan kevyt matkalaukku! Sinne kyllä mahtuu ;) Tuntuu vain tyhmältä tuoda kotiin käyttämättömiä vaatteita, vaikka tilaa riittäisikin. Ja minäkin siis laitan aina laukun ruumaan :)

  Kiitos kovasti ja ihanaa viikonloppua sinne! :)

 18. Onnistuit sitten hyvin pakkauksissasi! :D Mullaki matkalaukku on vihdoin pakattuna, mitä nyt töistä tultua sinne heitetään vielä pari juttua ja laitetaan se kiinni. Ja yllättävää kyllä, myös mun matkalaukussa on tilaa! Alussa kyllä vaatteiden valinta näytti toivottomalta, “enhän mä mitenkään voi ottaa kuutta villa/neulepaitaa mukaan!”. Saitko pidettyä hätävaravaatteet poissa matkalaukusta? Itse otin vanhan talvitakkini (ei niin paksu kuin talvitakit yleensä), olen tälläinen vilukissa niin ei ainakaan kylmissään tarvitse siellä värjötellä. Laitan sitten vaan vähemmän vaatetta alle, niin eiköhän niin pärjää!

  Kiitos! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *