Kalenteripulma

Tänä syksynä mieleeni on ensimmäistä kertaa putkahtanut ajatus hankkia jokin klassinen, vuosia kestävä kalenteri sen kertakäyttöisen sijaan. Syksyn haavelista-postauksessa vilahtikin jo yksi potentiaalinen yksilö, mutta nyt pääni onkin jo aivan pyörällä vaihtoehdoista!

Kävin eilen Longchampin liikkeessä katsastamassa kalentereita ihan omin silmin ja olin ennen sinne menoa jo lähes varma ostopäätöksestä. Kalenterin koko tuli kuitenkin hieman yllätyksenä, pienempi Veau Foulonné oli aavistuksen liian pieni omaan makuuni, kun taas isompi malli oli jo kuin A5-kokoinen kansio leveytensä vuoksi ja myös aikamoisen painava. Voi kun kalenteri olisi ollut hippasen suurempi, niin olisin ostanut sen heti, tämä kun olisi kaikista vaihtoehdoista sopuhintaisinkin!

Toinen vaihtoehto olisi Mulberryn Pocket Book, joka olisi kaunis ilmestys konjakkisena, tai miksei mustanakin. Tässäkin kuitenkin mietityttää koko, sillä nettisivujen mittojen mukaan se taitaa olla yhtä pieni kuin tuo edellinenkin.. Kuinkahan nahkainen kalenteri kestää laukun pohjalla pyöriessä?

Vuittonin kalenterit olin jo jättämässä täysin laskujen ulkopuolelle pilviä hipovien hintojensa takia, mutta yllätyksekseni se olikin aika samaa hintaluokkaa Mulberryn kanssa. Nettikaupassa ei ollut tälle kaunokaiselle mittoja, mahtaisikohan tämä olla jotain näiden pienempien ja A5-kokoisen kalenterin väliltä? Saman mallin MM-koko näyttää kuvien mukaan näppärältä, mutta menee hintansa puolesta jo täysin budjettini yli!

Yritä tässä nyt sitten päättää! Tahtoisin kaikki kolme yhtä aikaa eteeni, jotta voisin vertailla ja pohdiskella rauhassa, kalenterin tulisi kuitenkin kulkea matkassani vuosien ajan. Toisaalta haluaisin kyllä hieman suuremman kalenterin, sillä olen tottunut käyttämään juurikin A5-kokoisia, mutta en kuitenkaan haluaisi liikaa leveyttä saati painoa laukun pohjalle. Onko kenelläkään kokemusta mistään näistä kolmesta vaihtoehdosta, tai minkä kokoisen kalenterin koette itse käytännöllisimmäksi? :) Onko liian pienen kalenterin hankkiminen jäänyt myöhemmin harmittamaan tai toisinpäin?

37 thoughts on “Kalenteripulma

 1. Sun blogi on niin kaunis ! :) Ihania kuvia ja käytät kirjotuksissa hyvää kieltä etkä näpyttele mitä sattuu. Just tällasta blogia haluun lukea rentoutuakseni, kaikki on niin täydellistä ;)

  Saako toivoa postausta/esittelyä sun kodista, kun näköjään oot sisustuksestakin kiinnostunut ? Vai onko sellanen jo ollut?

 2. Mun Vuittonin kalenteri on PM kokoa ja olen kyllä omaan käyttöön todennut sen hurjan käteväksi. Tosin,mulla on enää aika vähän merkintöjä enää kun kouluakin on niin vähän :)

 3. Minä olen äärettömän tarkka oman kalenterini kanssa, ainakin sen sisäsivujen kanssa :) Päivät pitää merkitä pystyssä, ei vaakatasossa ja sivut eivät saa olla liian ohuet, koska käytän kuitenkin korostustusseja kalenterin kanssa myös. Siksi olenkin joka vuoden lopussa ongelmissa sen kanssa, millaisen kalenterin hankin :D Ehdottomasti kalenterin tulee olla oikean kokoinen, se on yllättävän haasteellista löytää sellainen :)

 4. Voi kiitos valtavasti kauniista sanoistasi, kommenttisi oli ihana aamun piristys! :) Ja sisustus on tosiaan lähellä sydäntäni, mutta asustellessani vielä kotona en ole pahemmin tehnyt mitään kotijuttuja. Ehkäpä voisin kuitenkin kuvailla täältä jotain yksityiskohtia, pidän nimittäin monesta asiasta kodissamme niin paljon, että haluaisin vastaavia sitten omaankin kotiini :) Palaan siis asiaan ja kiitos toiveesta, niitä on aina kiva kuulla! :)

 5. Sanopa muuta :) Canvas voisi vielä säilyä nahkaa paremmin, ainakin Oak voisi mennä aika rumaksi laukun pohjalla vuosia pyöriessään.. Mulberry on näistä suolaisin hinnaltaan, 280e mutta siitä saisi lentokentällä onneksi verot pois, tämä pieni LV taisi olla 244 Ranskan sivuilla :)

 6. Muistin, että sinun kalenterisi olisi ollut suurempaa kokoa, mutta sehän taisikin olla juuri tämä PM! Olet siis ollut tyytyväinen kokovalintaan? :) Kävin taas ihailemassa sitä blogissasi, on se vaan kaunis! Ja kommenteista luin, mitä maksoit tuosta silloin, harmi että hinnankorotus ehti juuri tulla :/

 7. Arvaa yritinkö eilen googlettelamalla löytää kalenterisi kokoa, ajattelin tulla sitten kysymään jos se ei ilmenisi tässä postauksessa, mutta luit ajatukseni! ;) Se nimittäin näytti kuvissa tosi hyvännäköiseltä, ei ollenkaan liian pieneltä! Satutko yhtään tietämään mittoja sille? Yrittäisin verrata sitä tuohon Longchampin kokoon!

 8. Sinä oletkin vielä tarkempi kuin minä! En ole tullut ajatelleeksikaan sisäsivujen paksuutta, hyvä pointti :) Itse olen myös tähän mennessä käyttänyt pystyakselillisia kalentereita, mutta nyt voisin vaihtelun vuoksi halutakin vaakatasossa. En muista millainen viikkonäkymä Filofaxin täytepaketeissa on, vaaka vai pysty, niitä kun voisi sitten jatkossa ostaa näihin kalentereihin! Ja jep, mikään helppo valinta tämä ei ole! :)

 9. Minulla on pari vuotta ollut käytössä Mulberryn Agenda-kokoinen kalenteri (14 x 17,5 cm), tummanruskeaa “krokotiilin”nahkaa. Nahka on pysynyt todella hyvässä kunnossa vaikka päivittäin laukun pohjalla pyöriikin. Liikkeessä kalentereita hypistellessäni nuo kuvioidut nahat tuntuivat jämäkämmiltä kuin yksiväriset.

 10. Viime viikonloppuna Pariisissa meni tovi Vuittonin liikkeessä mm. kalenteri hankintaa pohtien. Kumpikaan nepparillinen koko ei ollut ihan nappiin, kuoret ilman nepparia oli kokonsa puolesta paras, mutta kun oma kalenteri ei ollut mukana, niin en uskaltanut sitäkään ostaa. Sen verran jäi ostos vaivaamaan, että lähipäivinä pitää marssia espan liikkeeseen…

 11. Kuinkas sattuikin! Olen huomenna suuntaamassa Helsingin Vuittonille hakemaan Speedyäni korjauksesta ja olen pohtinut myös sieltä kalenterin hankkimista. Hinnat taitavat tosin joka kalenterikoossa nousta kuitenkin yli 200 euroon, joten täytyy paikan päällä tuumailla asiaa sitten vielä toiseen kertaan :D <3

 12. Agenda-kokoista Mulberrya hieman haaveilinkin, mutta sen hinta pisti minut perääntymään :D Kalenterisi kuulostaa aivan upealta! Congonahka on varmaan siitä myös hyvä, ettei pinnassa näy naarmuja tai muuta yhtä helposti kuin sileänahkaisessa :)

 13. Ensinnäkin, oi Pariisi! Tahtoisin niin paljon sinne takaisin :) Voin uskoa, että Champs Elyseen Vuittonilla meni tovi jos toinenkin!

  Harmi, ettet saanut kalenteria mukaan tuliaisena, mutta onneksi niitä tosiaan saa täältäkin. Mietin myös, pitäisikö käydä pian Espalla katselemassa noita, tuo PM-koko nimittäin vakuutti minut kuvien perusteella.. :) Tulehan sitten kertomaan, mihin kokoon tai malliin päädyit!

 14. Luinkin juuri blogistasi, että sinulla kävi köplästi Speedyn kanssa! Onneksi nyt vihdoin saat sen ja tosiaan hyvä syy vierailla liikkeessä muutenkin ;) Minäkin olen vähän vielä kahden vaiheilla, raaskinko noin arvokasta kalenteria ostaa, mutta toisaalta tuo PM-kokoinen Monogram nyt oikein huutaa nimeäni.. :D Täytyy varmaan pian vierailla ihan paikan päällä katsomassa vaihtoehtoja! :)

 15. Tuo summa tuntuu kyllä niin kovin hurjalta, mutta toisaalta onhan kalenterista iloa sitten moneksi vuodeksi.. Hmmm.. :D

 16. Filofaxit ovatkin kuulemma todella hyviä ja ennen kaikkea kestäviä, olen aiemmin ollut töissä mm. niitä myyvässä paikassa! Kalenterisi kuulostaa todella kivalta ja ihanat nuo valkoiset tikkaukset reunoissa :)

 17. Minulla on tuo Mulberry, vähän vanhempi versio (ostettu muutama vuosi sitten), en tajua miksi se on jäänyt ihan käyttämättömäksi :( Pitää jopa harkita siitä luopumista.. :´/

 18. Ihan täydelliseen kohtaan osui tämä postaus, olen nimittäin parin viikon päästä tulossa Helsinkiin ja LV:n kalenteri on ostoslistalla. Olen niin ikään miettynyt minkä kokoinen toi PM on, mutta tän postauksen kommenteista päätellen se olisi juurikin passeli! Kiitos Jonna. :)

 19. Mullakin on kalenterihaaveilut mielessä mutta hankinta jää varmaan ensi vuoteen:) Toi Mulberry näyttää täydelliseltä, mutta laukussa pyöriessään se ei ehkä kuitenkaan säilyisi niin nättinä kauaa..Vuittonin Damier ebene -kuosinen kalenteri olisi varmaankin oma suosikkini:)

 20. Hei Jonna! Ajattelin oikein kommenttia jättää, löysin nimittäin sattumalta blogiisi ja voi että miten ihana tyyli sinulla onkaan! Jään kyllä ehdottomasti seurailemaan. :)

 21. Minulla on Mulberry isompana ja mustana,se on juuri täydellisen kokoinen ja jatkuvassa käytössä. Minulle riittää kalenteri jonne mahtuu passi sisäpuolelle:) Joku mietti että pysyykö se nättinä laukussa pyöriessä niin minulla ainakin on pysynyt.

 22. Mitä, miten sellainen herkkupala voi jäädä käyttämättömäksi, voiei! Nyt äkkiä käyttöön taikka sitten kiertoon, niin ei jää turhaan kaunokainen pölyttymään laatikon pohjalle :)

 23. No tämäpä sattui! Ja kiitokset kuuluvat kaikille ystävällisille kommentoijille, jotka ovat omia kokemuksiaan ja mielipiteitään jakaneet :) Minäkin olen näiden kommenttien jälkeen aika vakuuttunut siitä, että kallistun tuon pikkuruisen Monogramin puoleen! Täytyy tosin vielä käydä vähän mallailemassa niitä ihan livenä :)

 24. Mietin samaa, etenkin Oakina se voisi helposti naarmuuntua ja nahka tummua rumasti, tai niin ainakin luulisin! Damier Ebene olisi myös ihana ja canvasta ei tosiaan ainakaan tarvitsisi varoa :) Luulen kyllä kallistuvani tuon pikkuruisen Monogramin puoleen!

 25. Heippa Iina! Valtava kiitos kommentistasi ja piristävistä sanoistasi <3 Sait ihan hymyn huulilleni, on aina yhtä kivaa, että tänne eksyy uusia lukijoita ja vielä kivempaa, jos jättää merkin itsestään :) Lämpimästi tervetuloa lueskelemaan!

  Ps. Kävin kurkkaamassa tietysti myös sinun blogiasi ja minulla on tässä ties kuinka mones sivu meneillään, siirryn jatkamaan! ;)

 26. Kiva kuulla kokemuksia Mulberrystakin! Ja mustan säilymisen kanssa tuskin on ongelmia, enemmänkin mietin miten tuo herkempi Oak-sävy pysyisi nättinä laukun pohjalla pyöriessään. Ehkä olen vaan tottunut olemaan liian tarkka Oak Bayswaterini kanssa ;)

 27. Mulla on kans toi LV:n kalenteri PM koossa. Damier kuosi on kuin uusi, vaikka on ollut pari vuotta päivittäisessä käytössä. Voin suositella!

 28. Mahtava kuulla, että niin monelta löytyy tuo PM-koko ja se on hyväksi todettu! Täytyy mennä vielä ihan paikan päälle ihmettelemään ja mallailemaan kokoja :)

 29. Mulla on Mulberryn agenda-kalenteri congo-nahkaisena ja se on muistaakseni jo kymmenen vuotta vanha. Rakastan sitä edelleen ja se on siksi pyörinyt ahkerasti laukkuni pohjalla tässä vuosikymmenen aikana. Kuljetan sen välissä kaiken maailman suunnitelmia ja lippulappuja itse kalenterin lisäksi. Koetin nyt oikein syynätä sitä, niin ei siinä varsinaisesti kulumia oikein ole kuin vähän reunoissa mutta hienoisia tummentumia on esimerkiksi napin kohdalla. Tosin kalenterin väri on sellainen burgundy – oli ilmeisesti aikoinaan kausiväri – joka on aika armelias tummentumille. Mutta yleisesti ottaen se on mielestäni säilynyt käsittämättömän hyvin ja nahka kiiltää yhä kuin uutena, varsinkin kun olen tainnut muistaa käyttää nahanhoitoainetta tasan kerran. Pienet naarmut tuntuvat tuossa nahassa korjautuvan itsestään. Suosittelen lämpimästi :).

 30. Monogram PM löytyy multakin :) Saitko jo mitat siitä, vai vieläkö kaipailet tarkkoja mittoja?Voin mitata jos haluat :)

 31. Mulla on tuo Longchamp, ja se on kyllä käytännössä tosi kivan kokoinen. Mahtuu tarpeelliset merkinnät ja vähän muuta, mutta silti ei vie ihan suunnatonta tilaa mukana kulkiessaan. Kesällä tosin aloin pelottavan paljon tottua käyttämään kännykän kalenteria, joten katsotaan, että missä vaiheessa tippuu kokonaan paperiversio laukusta. Hui!

 32. Vau, kalenterisi kuulostaa upealta! Ja hieno kuulla, miten monta vuotta se on jo kulkenut matkassa mukana :) Burgundy varmaan tosiaan antaakin enemmän anteeksi naarmuille, kuin myös congonahka, Oak sileänahkaisena voisi olla vähän arempi!

  Kiva, kun jätit kommenttia ja mukavaa viikonloppua! :)

 33. Onpa kiva kuulla, miten monelta tuo PM löytyy! Säkin olet ilmeisesti ollut tyytyväinen kokovalintaan? :) Ja voi kiitos oletpa ystävällinen, mutta ehkä menen jo lähipäivinä katsomaan kalenteria ihan paikan päälle, nyt kun varmistuin asiasta jo aika lailla :)

 34. Minusta se tuntui kätösiini niin kovin pieneltä liikkeessä mallaillessani, mutta ehkä siihen kuitenkin tottuisi :) Liikaakaan tilaa kalenteri ei tosiaan saisi viedä, että sitä jaksaa kantaa mukanaankin.

  Ihmettelen, että perinteiset kalenterit ovat vielä pitäneet näinkin hyvin pintansa kännyköiden rinnalla! Minusta siinä on vain ihan oma fiiliksensä rustailla merkintöjä paperille, kuin näpytellä kännykkään :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *