Ravintola Sunn’in lauantaibrunssi

Huomenta! Eilen oli niin upean aurinkoinen, joskin aika viileä päivä, että päätimme lähteä murun kanssa nautiskelemaan siitä keskustaan. Tarkemmin sanottuna päämäärämme oli Senaatintorin laidalla sijaitseva Ravintola Sunn, jonka brunssia paloimme halusta päästä kokeilemaan! Brunssista ovat kirjoitelleet niin Cara kuin Cherrykin ja näiden naisten postausten jälkeen odotin paikkaa ja sen antimia innolla!

Sunn’in brunssi on avoinna lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10-15 ja saavuimmekin paikalle vasta kahden aikaan iltapäivästä. Me unikeot pidimme ruokalistaan painetusta lausahduksesta, “Aamiainen on silloin kun sinulle sopii” ;)

Kylmästä noutopöydästä sai hakea lautaselleen muun muassa ceasar (niiin herkullista!) – ja muita salaatteja, maustamatonta jogurttia ja mysliä, leipää paria sorttia (saaristolaisleipä ♥), juustoja ja leikkelettä, sekä tuoreita hedelmiä. Tämä kaikki kustansi näin lauantaina 16,50e, johon siihen sisältyi vielä kahvipöytä.

Allekirjoittaneen päivän asu “suunnitellusti” mätsätty sisustukseen… ;)

Vajaalla viidellä eurolla sai vielä tilattua keittiöstä päivän munakkaan, joka oli tällä kertaa tomaattisienisipulimunakas. Se oli todella herkullista! Listalta löytyi myös muita lämpimiä annoksia, kuten Dagen efter-kori, jolla voisi vaikka houkutella yöjalassa olleen miekkosen mukaan ;)

Olen aikaisemmin käynyt vain Dylan Pink’in brunssilla, joten vertailukohtia ei kovin montaa ole, mutta silti tarjonta oli minusta aika heikko, etenkin hintaansa nähden. Olisin kaipaillut vielä esimerkiksi croissantteja ja muita leipäsiä, myös kahvin kanssa tarjoiltu pikkuriikkinen omenakanelileivos (jota en edes kuvannut!) oli hyvin vähäistä verrattuna esimerkiksi edellä mainitun ja monen muun paikan jälkkärivalikoimaan.

Vaikka noutopöytä ei meitä niin vakuuttanutkaan, niin parasta Sunn’issa oli kuitenkin sen mieletön tunnelma! Pääsimme istumaan erilliseen muutaman pöydän kabinettiin ja ikkunapöytään, josta avautui näkymä suoraan Tuomiokirkolle. Paikka oli kodikkaan viihtyisä, henkilökunta todella ystävällistä ja brunssihetkeämme siivitti yhden miehen livemusiikki!

Aion siis ehdottomasti käydä nautiskelemassa tuolla toistekin, juurikin sen ihanan ilmapiirin takia. Tosin ensi kerralla olen viisaampi ja maksan vielä nelisen euroa lisää päivän kakkupalasta, siitä omenaleivoksesta kun ei tullut kuin vihaiseksi ;)

Näihin tunnelmiin, oikein ihanaa sunnuntaita ♥ Onko joku kenties menossa tänään brunssille? :)

26 thoughts on “Ravintola Sunn’in lauantaibrunssi

 1. Hei Jonna! Sinun blogi on ihan paras, positiivinen elämänasenne näkyy jokaisessa postauksessa. Kuvat ovat kauniita ja taitavasti otettuja. Lisäksi vaatemakusi ja tyylisi on pistämätön. Tulen aina niin hyvälle tuulelle kun luen blogiasi.
  Hyvää ja aurinkoista syksyä sinulle, jatka samaan malliin kuvaamista ja kirjoittamista!

 2. burgundy, in my opinion, together with black and white are the most elegant and swish colours! You look very pretty!
  Have you written already something about hair care?
  Greetings,

  Ż.S

 3. Moikka!

  Siis mun on pakko vähän avautua tosta Sunnin brunssista, mun mielestä se ei millään tasolla ole hintansa väärti! Hintaan ei kuulu edes appelsiinimehua vaan kaikki “ekstrat” on tilattava keittiöstä, jolloin hinta pomppaa ihan uusiin ulottuvuuksiin tosi helposti. Esim Fazerin brunssi mielletään vähän kalliimmaksi (n.vajaa 19e) mutta siihen hintaan saa aivan kaiken mitä brunssilta voi toivoa. Suosittelen suuntaamaan vastedes sinne, ainakin kokeilemaan ja vertailemaan :)
  -Niinu

 4. Heiii tästä brunssipaikasta en ollut kuullutkaan! Täytyy käydä testaamassa joskus! Näyttää herkulliselta :) ja sinä syötävän suloiselta! Viininpunainen pukee sua hitsin hyvin! :)

 5. Voi että, kiitos valtavan ihanasta kommentistasi! Aivan mieletöntä kuulla, että hyvä tuuli välittyy sinne ruudun toisellekin puolelle :) Minä sen sijaan ilahdun niin kovasti teidän lukijoiden kommenteista, ilman teitä tämä touhu ei olisi mitään!

  Oikein ihanaa ja aurinkoista syksyä sinullekin :)

 6. Moikka Niinu! Olen kyllä pitkälti samaa mieltä kanssasi, kuten sanottua niin olin aika pettynyt noutopöytien valikoimaan. Olin kuitenkin niin haltioissani paikan tunnelmasta, että menen tuonne kyllä varmaan toistekin, tosin silloin tilaan vaikka vaan tuon munakkaan ja kakkupalan, käyhän se niinkin ;)

  Fazerille on pitänyt suunnata monet kerrat, aina on vain unohtunut tehdä pöytävaraus etukäteen ja muuten jonot ovat kuulemma pitkät. Kyllä se on kuitenkin vielä joku päivä testattava, ei sitä turhaan kehuta kaupungin parhaimmaksi brunssiksi ;)

  Kiva kun jätit kommenttia ja jaoit oman mielipiteesi :)

 7. Sitä voisikin ottaa tavoitteeksi käydä vuoden aikana läpi kaikki Helsingin brunssipaikat, heheh ;) Hih, voi kiitos sinä suloisuus :) Tunnen kyllä oloni todella kotoisaksi viininpunaisessa!

 8. Käytiin tänään kaverin kanssa testaamassa Cafe Talon brunssi Kalliossa ja suosittelen lämpimästi! Hinta-laatusuhde ehdottoman kohdillaan :)

 9. Saaristoleipä on niiiin herkkua! <3 Ostettiin kerran äitini kanssa sellaiselta luomuleipämyyjältä saaristolaisleipää ja olisin voinut syödä koko limpun samantien pelkän voin kera! Niin namia :D Hei miten muuten saat hiuksesi noin "pöyheiksi" juuresta jakauksen lähteltä? :D

 10. Hih, pitää itsekin ottaa varmaan oppia ja selvittää aina etukäteen että minkälainen sisustus missäkin ravintolassa on niin osaa sitten pukeutua sen mukaisesti ;) Ei vaan, bleiska on kyl ihana ja jotenkin tosi kivannäköinen kontrasti noiden sun hiuksien kanssa :)

 11. Oi se on ihanaa, mmm <3 Nimenomaan, hyvän leivän tunnistaa siitä, että sitä voisi syödä ihan vaan pelkän voin kanssa ja se on silti taivaallista ;)

  Hih, tukkani ei kyllä kauaa pysy noin pöyhkeänä vaan lässähtää päivän mittaan. Suurin syy tuuheuteen on varmaan föönaus, jolla kuohkeutan tukkaa tuosta jakauksesta :)

 12. Hihih, en ensin edes tajunnut sitä, mietin miten hyvin sulaudunkaan kuvaan, kunnes hoksasin mätsääväni täydellisesti verhojen kanssa! Poikaystävä kutsui seinäruusuksi ;)

  Kiitos, kiva kuulla että väri sopii :) Muistan epäilleeni sitä alkuun viime syksynä ja kuvittelin taas, että viininpunainen sopisi vain tummatukkasille!

 13. Heippa! MK:n baltsuni ovat muistaakseni sellaista mallia kuin Charm Driver ja taisivat maksaa n.95e Brandoksella. Fultonithan ovat hyvin samannäköiset kyllä kuin nuo omani :)

 14. Ok! :) mietin vaan että onko nuo Korsin ballerinat normaalia isompaa/pienempää kokoa kun oman jalka on 37 mutta menin ihastuksissani tilaamaan koon 38 nudet Fultonit.

 15. Ainakin näissä Charm Driver'eissa on tosi napakka kokomitoitus, oma jalkani on tosi pieni 36 ja monet sen koon kengät eivät pysy jalassa, mutta nämä Korsit olivat melkein jopa liian pienet alkuun :D En sitten tiedä Fultoneista, mutta toivottavasti nekin olisivat napakat, niin sopisivat sitten sinunkin jalkaasi :) Ja ainahan voi vähän pelastaa pohjallisilla!

 16. Kiva kun pääsit testailemaan Sunnia! :) Niin kiva kuin paikka onkin, niin tuo noutopöydän tietyntyyppinen vajaavaisuus jäi muakin hitusen harmittamaan. Seuraavalla kerralla ottaisin siis lisäksi ainakin munakkaan, mehun ja kakun. Tosin sitten brunssin hinta olisi jo 30e, ja se on jo aika kova hinta ja verrattavissa muihin esim. Kämpin ja Ilmattaren 30e:n brunsseihin.

 17. Uusia brunssipaikkoja on aina kiva testata, joten kiitos vaan vinkistä hih ;) Olen kyllä täysin samaa mieltä kanssasi, 30e on jo tosi kova hinta brunssista kun monessa paikkaa pääsee reilusti halvemmalla, esimerkiksi siellä Fazerilla (jonne olisi ehdottomasti päästävä joku päivä!)

  Ajattelinkin, että tuonne voisi mennä joku rauhallinen lauantai- tai sunnuntaiaamu ihan vaan istuskelemaan kahville, munakkaalle sekä sille kakulle ja nautiskelemaan ;)

 18. Voi sinua kaunotarta. Tuo jakku istuu kyllä aivan täydellisesti. Tuo varmaan loppuunmyyty aikoja sitten.. =)

  Kokemuksia vain Dylanista ja siellä vasta ihana jälkkäripöytä oli! Ehdottomasti tärkein. ;)

 19. Voi sinua ihanaa, kiitos :) Jakku on itseasiassa viime syksyn mallistosta, eikä Zaralla kumma kyllä ole tänä vuonna ollut ainakaan vielä myynnissä vastavaa :/ Harmi, kun moni tuntuu burgundybleiseriä kaipailevan :)

  Hih, sanos muuta ;) Kyllä sitä nyt edes muutama jälkkärivaihtoehto täytyy olla!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *