Jugujädeä

Toissapäivänä pääsin vihdoin ja viimein maistamaan tämän kesän ehkä hehkutetuinta herkkua, frozen yogurt’ia, eli tuttavallisemmin jogurttijäätelöä! Tämän herkun rantautumisesta Suomeen on puhuttu mediassa siellä sun täällä jo pidemmän aikaa ja olin jo ennen maistamista aivan myyty ajatukselle. Vähän kuin jäätelöä, mutta himpun verran terveellisempää ja raikkaampaa, puhumattakaan niistä kaikista ihanista höysteistä!

Luonani aamupäiväkahveilla oleva ystäväni sattui ohimennen mainitsemaan paikan, eikä aikaakaan, kun olimmekin jo startanneet auton extempore kohti Yobotia Runeberginkadulle!

Pikkuruista jätskikahvilaa pyörittää englantia puhuva hurjan ystävällinen mies, joka huikkaa iloisesti moit heti sisään astuttaessa. Jogurttijätski tursotetaan itse kippoihin, valitaan lisukkeet monista eri vaihtoehdoista ja lopuksi punnitaan koko komeus. Kävin vähän ahneeksi ladottuani ensin kipon ihan kukkuroilleen jätskiä ja sen jälkeen sekaan vielä niin Pätkistä, Daim-rouhetta, mustikoita, mansikkahilloa… Kipposen hinnaksi tulikin sitten pyöreä viisi euroa, mutta halvemmallakin pääsee, kunhan ei vain innostu yhtä paljon kuin minä ;D

Annos oli superhyvää ja ihanan raikasta näin kesäkuumalla. Aion ehdottomasti palata tuonne toistekin! :) Oletteko jo maistaneet tätä herkkua tai kenties vierailleet Yobotissa?

19 thoughts on “Jugujädeä

 1. Nam, tuo on taivaallisen herkullista ja suorastaan terveellistä ;) Turun spice ice:ssä olen frozen jogurttia maistellut ja ehdottomasti jatkossa otan tuota ennemmin kuin jäätelöannoksen!

 2. Namm! Toi näyttää ja kuulostaa (kuola alkoi valua tossa kohtaa, kun luettelit noita sun lisukkeita) niin herkulta! Oon niin monta kertaa kuolaillut näitä eri blogeissa, että pitää varmaan itsekin joku päivä mennä maistelemaan!:)

 3. Oon käyny kerran tuol Yopotissa,oli ihan hyvää.Mutta ois ollu parempaa jos ois ollu lämpimämpää:)

 4. Hih, terveellisyys tosin menee minulla tuossa Pätkis-vuoressa ;D Kuulinkin, että jugujädeä saa myös Spice icesta, joten voisin minäkin ensi kerralla ottaa sieltä tötterön sijaan tätä! Vaikka en minä kyllä kunnon jätskipallosta kokonaan luovu ;)

 5. Kato ensi kerralla menet lenkille Linnunlaulun sijaan tonne ;) Tuo oli tosiaan herkkua, eikä varmasti jäänyt meikäläisen viimeiseksi maistelukerraksi!

 6. Mietimmekin juuri ystäväni kanssa, että mitenköhän nuo myyvät sitten talvella :) Kesäkuumalla tuo maistuu varmasti parhaimmalta!

 7. Mulla on jäätelökone, ja sillä pyöräytän itse jätskit. Suosikkini on jugurtti-sitruunajäätelö: 5dl turkkilaista jugurttia, 1,5dl kermaa, 6 rkl(luomu)sitruunamehua ja 1dl sokeria. Voi tehdä myös pakastimessa: kaikki aineet sekoitetaan ja pistetään pakkaseen. Seosta sekoitetaan välillä. Ei tarvitse jäädyttää umpijäähän. Nam!

 8. Anonyymi, minähän se siellä varmaan olin hih :) Kiitos ymmärryksestäsi kommentissasi, en voinut/osannut poistaa siitä vain osaa joten jätin sen siksi julkaisematta. Vaikka ei se mikään hurja salaisuus ole ;)

  Kivaa viikonloppua sinne!

 9. Apua, miten herkullisen kuuloista! Harmittelin tuota lukiessa jo, kuinka minulla ei ole jäätelökonetta, mutta ehkäpä täytyy kokeilla tuota pakastamista. Sen verran hyvältä kuulosta, kiitos vinkistä! :)

 10. hahaa, mun oli iha pakko kysyy ku näytti nii samalle:) hyvää työpäivää sulle sitten huomiselle:)

 11. Minun onkin pitänyt tehdä visiitti Kippoon jo piiitkän aikaa! Vielä en ole saanut aikaiseksi, mutta kyllä sielläkin on vielä käytävä jugujädeilemässä :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *