Paris, day 4

Noniiin, viimeistä Pariisipäivää viedään! Viimeisen kokonaisen päivämme kunniaksi ajattelimme käydä aamupalalla oikein kunnon kahvilassa sen ainaisen leipomosta napatun croissantin sijaan (ei sillä, että niissä olisi mitään vikaa ollut ;D).

Funny story, valittelimme pitkin viikkoa, kuinka hotellimme lähellä ei sijainnut mitään kivoja pikkuruisia ranskalaisia kahviloita. Sightseeing-päivänä tulimme kuitenkin bussilla toisesta suunnasta ja huomasimme oikein kunnon keskuksen ravintoloineen kahviloineen kaikkineen heti kulman takana, me kun olimme aina lähteneet metroasemalle toiseen suuntaan! Noh, parempi myöhään kun ei milloinkaan ;)

Mmm, maistui huomattavasti paremmalta kuin jäähtyneen kahvin lipittely pahvimukista!

Ystäväni söi herkullista kinkkuomelettia ja minä tilasin Croque Monsieurin, kyllä näillä eväillä lähti päivä mukavasti käytniin!

Aamupalailun jälkeen totesimme säätiedotusten olleen ihan höpöhöpöä ja kävimme vaihtamassa kevyempää vaatetta päälle. Seuraavaksi suuntanamme oli Louvre, pitihän sitä jotain sivistystäkin sisällyttää matkaan!

Olin ihan yllättynyt, miten moni nähtävyys oli nuorille EU-kansalaisille ilmaista tai vähintäänkin hyvin halpaa, Pariisista kun usein puhutaan niin hirmuisen kalliina paikkana. Louvrekin oli siis positiivinen yllätys, seisoskelimme hetken pitkässä lipunmyyntijonossa, kunnes tajusimme voivamme vain kävellä suoraan ilmaiseksi sisään henkkareita näyttämällä! Pariisissa ollessa kannattaa siis nuorilla olla aina passi tai muu henkilöllisyystodistus mukana, sillä säästää mukavasti rahaa :)

Ja voi sitä ihmisten määrää.. Luojan kiitos kävimme aiemmin hotellilla vaihtamassa pitkät housut pois, en tiedä reistailiko Louvressa ilmastointi tai jotain, mutta happi oli siellä lopussa ja pahasti! Todella huono ilma vei aika paljon intoa kiertelystä, mutta ihastelimme jonkin aikaa muun muassa Bonaparten hulppeaa asuntoa ja tietenkin sitä kuuluisaa Mona Lisaa! Museo oli muuten aikamoinen sokkelo, se ei olekaan ihan niin pieni kuin mitä se pikkuruinen kolmionmuotoinen lasikupoli ulkopuolella antaa ymmärtää ;)

Hih, huvittaa tämä kuva, “nähtiin” Mona Lisa ;)

Rue de Rivoli sijaitsee aivan Louvren vieressä ja siellä on kätevä poiketa museokiertelyn yhteydessä. Krhm, kannattaa vaan miettiä hetken kumpaan suuntaan Rivolia lähtee Louvrelta kävelemään, nimimerkillä piiiitkän kadun aivan toiseen päähän asti talsineet ;) Ihmettelimme, kun ei kauppoja näy, eikun metro takaisin toiseen päähän!

Rivolilta löytyy monen monta kauppaa, joita meillä ei täällä Suomessa ole, muun muassa Sephora, Aldo, Stradivarius, Bershka ja niin edelleen. Tännekään tuskin olisimme eksyneet ilman teidän vinkkejänne, vielä kerran aivan valtava kiitos joka ikiselle, joka jaksoi rustata kokemuksiaan Pariisivinkkejä?-postaukseen! Arvostan apuanne suuresti :) Toivottavasti joku muukin kaupunkiin matkaava hyötyy loistavista vastauksistanne!

Kadun varrella oli useita ruokapaikkoja ja kahviloita, joista nälän yllättäessä valitsimme yhden mukavannäköisen kohteeksemme. Meillä kävi aika hyvä tuuri ruokapaikkojen suhteen, saimme oikeastaan jokaisessa paikassa loistavaa palvelua ja herkullista ruokaa! Aina yhtä hyvä muistisääntö on, että ihmisiä täynnä oleva paikka ei voi olla huono, toimii maasta riippumatta ;)

Ravintolasta lähtiessä meillä kävi vähän hupsusti. Kommenttiboksissa kerroinkin jo säiden olleen hieman vaihtelevat, yhtenä hetkenä paistoi aurinko, kun toisena hetkenä taas taivas kaatoikin niskaamme saavillisen vettä ja päälle vielä ukkostakin! Seisoimme vain pienen hetken liikennevaloissa sateenvarjon alla odottaen pääsevämme kadun toiselle puolelle sateensuojaan, ja olimme aiiivan litimärkiä!

Tultuamme illalla hotellille aloitimme jo hieman joka reissaajan matkapuuhaa, eli pakkaamista! Meillä oli lähtö aamupäivästä, joten tarkoituksena oli saada illalla suurin osa kamoista jo kasaan. Näin ollen ajattelimme mennä vain jollekin lähikadulle syömään.

Ja taas kerran, uskomaton tuuri ruokapaikan valinnassa! Ajattelimme lähikaduilta löytyvän vain jotain vaatimattomia ravintoloita, eivätkä odotuksemme olleet kovin korkealla, meillä kun oli vain tarkoituksena saada itsemme kylläisiksi. Kävelimme toiselle puolelle katua ja näimme tämän mukavannäköisen italialaisen ravintolan, joka osoittautuikin sitten aivan loistavaksi paikaksi!

Alkuruuat veivät kielen mennessään (ja loppuivat kesken), aperitiiviksi tuotu kuohuvalasillinen upposi nopeasti, vanhempi miestarjoilijamme sai meidät nauramaan kippurassa joka kerta pöytään tultuaan ja palvelu oli kaiken kaikkiaan mieletöntä. Sekä pääruoka että jälkiruoka olivat onnisteuneita, voiko näin putkeen kaikki mennäkään? ;)

Tämän loistavan ruokakokemuksen jälkeen kävelimme korttelin ympäri nähdäksemme hieman hotellimme ympäristöä. Ihmettelimme, kuinka joka kadun kulmassa soitti jokin bändi kaikkine kunnon varusteineen ja pysähdyimme aina hetkeksi kuuntelemaan. Pian meille selvisikin, että tuona 21. päivänä kesäkuuta Pariisissa oli Fête de la Musique eli jonkinsortin katusoiton juhla. Tunnelma joka kadulla oli aivan mieletön, bändien ympärille oli kerääntynyt ihmisiä nuorista tytöistä ja pojista vanhoihin vaareihin, niin paikallisia kuin turistejakin.

Vielä viimeinen vilkaisu kotikadulle hotellin pikkuruiselta parvekeikkunalta…

Kiitos ihanalle rusettiballerinaiselle matkakumppanilleni mahtavasta reissusta! ♥

Nyt on Pariisi sitten pulkassa! Jos teillä tulee vielä mieleen jotain kysymyksiä reissua koskien, niin vastailen kyllä mielelläni :) Kaiken kaikkiaan matkamme oli todella onnistunut ja sekä näimme että koimme valtavasti!

Leppoisista lomatunnelmista sitten paluu karuun arkeen, minä hipsin nimittäin nyt töihin! Huh, en edes muista koska olisin viimeksi lähtenyt tähän aikaan jo liikenteeseen… ;) Oikein mukavaa ja toivottavasti aurinkoista alkanutta viikkoa kaikille!

21 thoughts on “Paris, day 4

 1. Kiitos ihanista Pariisi-postauksista! Aion itsekin tuonne lähitulevaisuudessa matkustaa ja sillon luen nämä matkakertomukset uudelleen huolella :)

  Hei joko koulupaikasta on tullut tietoa? Olen tsempannut sinua kovasti täältä ruudun takaa!

 2. Oi kiitos kovasti ihanista Pariisi-postauksista! Olen itsekin lähdössä Pariisiin syksymmällä, joten kuviesi ansiosta matkakuume nousi nousemistaan…:D Pärjäsikö Pariisissa siis vain henkkareilla, jotta sai opiskelija-alennuksia? Mitään erillistä opiskelijakorttia ei siis kysytty?
  Ihanaa kesänjatkoa! :)
  -ella

 3. Ihana kuulla, että näistä saattaa olla jotain hyötyä! :) Matkan lähestyessä suosittelen ehdottomasti kurkkaamaan myös nuo lukijoiden lähettämät vinkit, niistä oli mieletön apu!

  Ja voi miten herttaista, tuo merkitsee minulle paljon :) Koulupaikan kohtalo selviää lähipäivinä, hieman jo jännittää!

 4. Heippa Ella! Hih, mahtavaa kuulla, että onnistuin pikkuriikkisen vielä kasvattamaan matkakuumettasi Pariisikertomuksillani ;) Me näytimme aina vain henkkareita, opiskelijakorttia kun ei taskusta edes löydy tällä hetkellä, ja niillä pärjäsi ainakin kaikissa käymissämme paikoissa, eli Louvressa ja Riemukaaressa. En tiedä sitten, saako opiskelijakortilla vaikka jostain muualta vielä alennusta :) Ihanaa reissua sinulle jo etukäteen!

 5. Heipsan!

  Osaatko puhua ranskaa vai millä kielellä pärjäsitte siellä, tilasitte ruuat jne.?:D

  Ja millaiset jalkineet olisi parhaimmat Pariisin kaduille? Luulisi, että Pariisissa täytyy kävellä suht paljon, eli mukavista kenkuleista ei olisi ainakaan haittaa :)

  -M

 6. Heipparallaa M! :)

  Minun yläasteaikaiset ranskan opintoni rajoittuvat nykyään ihan vain tervehdyksiin ja kiitoksiin, joten aika lailla englannilla tuolla paineltiin. Ja sillä kyllä pärjäsi yllättävän hyvin, vain parissa paikkaa, kuten taksikuskin kanssa, tuli eteen kielimuuri, mutta muuten Pariisissa puhuttiin ihan näppärästi englantia :)

  Itse vetelin melkeinpä koko matkan Toryn ballerinoillani. Itse asiassa kävelemistä ei tullut ehkä ihan niin paljoa kuin odotin etukäteen, tietysti riippuu miten liikkuu ja missä, mutta me kuljimme aina pisimmät matkat metrolla ja sitten paikan päällä toki kävellen :) Pärjäsin siis hyvin ihan baltsuilla (tosin ubermukavilla sellaisilla), vaikka Conversenikin olivat varmuudeksi mukana.

 7. Moi!

  Tää ei nyt liittyy mitenkään pariisiin :D mutta mitä mieltä olet kuuroista tai sokeista ihmisistä? Minä oon syntymästä asti kuuro tyttö, ja mietin :) pystyisitkö millään olla kuuron ihmisen kaveri jne? Ja mitä mieltä viittomakielestä?

  Tuli vaan mieleen, kun mä lukenut sun blogiasi jo pitkään aikaan :) ja ihailen kamalasti sinun positiviisuuttasi ja aurinkoisuuttasi, ihankuin sulla olisi ihana asenne elämään :)! Niin halusin vain tietää sun mielipidettä asiaan. Tää eka kerta, kun kommentoin blogiasi. :D

  Olet niin kaunis muuten! Sinulla tosi aurinkoinen hymy, joka tarttuu minuunkin.

  Hauskaa ja ihanaa kesää sinulle!

  Sofia

 8. Moikka Sofia!

  Huulilleni kirposi hymy kommenttisi luettuani, en tiedä johtuiko se valtavan kauniista sanoistasi vai sinusta huokuvasta positiivisesta energiasta ja iloisuudestasi! :)

  Minulle kuurot tai sokeat ovat ihmisiä siinä missä muutkin. En myöskään näe mitään syytä, ettenkö voisi olla sellaisen ystävä, ei yhden aistin puuttuminen sitä estä! Viittomakieli on minusta ollut pienestä tytöstä asti ollut kovin mielenkiintoista ja sitä olisi mukava joskus oppia, edes muutaman sanan verran :)

  On aina mahtavaa kuulla, ketä siellä ruudun toisella puolella oikein juttujani lueskelee :) Ihana siis, että jätit nyt kommenttia pirityksekseni, etenkin kun olet pidempäänkin jo ollut mukana! Ja tosiaan kiitos todella herttaisista sanoistasi, vaikutat kommenttisi perusteella aikamoiselta auringolta itsekin :)

  Oikein ihanaa kesää ja tulehan ihmeessä kommentoimaan toistekin! :)

 9. Voi nyt mulle tuli hyvää fiilistä taas kun luin vastauksesi. :D

  Voisin jatkossa kommentoida myöskin useammin tänne. On tehnyt niin mieli, mutta en viittinyt, kun mun suomenkieli ei mikään parasta, äidinkieleni on viittomakieli.

  Sun postaukset niin innostavia. Harrastatko kirjoittamista tai valokuvaamista? Kun kirjotustapasi on innostava ja mielenkiintoinen. Ja kuvatkin todella hyvälaatusia. Minä pidän eniten kuvankäsittelemisestä. Meillä niin, että sisko taitava kuvaaja ja minä muokkaaja tai kuvankäsittelijä. :D mutta ei kumpikaan hyvä kirjoituksessa!

  Ps. Myös tyylisi on tosi kivan näkönen! Mä pari viikkoa aikaa sitten ostin ihan ekan bleiseriä ikinä. :D en voi kieltää, että tällä on vaikutusta asiaan. Mutta en halua matkia, varmaan bleiseri nyt ainoa mitä “matkin” :D mulla myös oma tyyli, jota en halua muutosta. Kuitenkin vaikutteen voi joskus jostain ottaa, mutta tallaan omia polkujani. Vai miten se sanonta meni.

  Sofia

 10. Voi miten ihana kuulla! Ja tänne saa ehdottomasti aina kirjoitella, oli äidinkieli mikä tahansa :) Teidän ihanat kommenttinne ja vuorovaikutus ovat nimittäin koko tämän touhun parasta antia!

  Olin nuorempana todella innokas kirjoittamaan ja ihan ala-asteelta lukioon äidinkieli on aina ollut kouluaineista lähinnä sydäntäni! Valokuvaamistakin olen harrastanut jo pienestä pitäen, tosin ennen blogin aloittamista oli parin vuoden tauko, mutta nyt tämän myötä olen löytänyt aivan uuden innostuksen :) Myös kuvankäsittelystä pidän kovasti ja Photoshop onkin auki koneella ollessani lähes aina hih. Teillä onkin siskosi kanssa hyvä jako, hän voi kuvata ja sinä sitten muokkaat kuvat! ;)

  Ja minusta on kertakaikkisen mahtavaa kuulla, että joku voi saada tyylistäni inspiraatiota! Itsekin saan paljon vaikutteita pukeutumiseeni muiden blogittarien asuista ja se on mielestäni loistava puoli näissä blogeissa :) Bleiseri on kyllä ehdoton luottovaatteeni ja sinullakin tulee sille varmasti kovasti käyttöä! Ostitkos minkälaisen bleiserin? :)

 11. Haha no hyvä juttu, uskallan jatkossa myös kommentoida jotain :)

  Mikä kameran omistat? Mulla on canon eos 110D ja olympus E-PL3. Ne on mun vauvoja <3 :D mulla myös kaikki photoshopit ja gimpit ja muita mitä löytyy :) nyt kun olen saanut noi kamerat, ajattelin aloittaa blogi, mutta en tiedä mitä kirjottaisin tai mistä.

  Mulla semmost tummansininen (näyttää melkein kuin musta) bleiseri. Ostin sen Ruotsista. Ei mulla viel rohkeutta, pastellisävyyn bleiseriin. Vaikka sinun keltainen on todella ihanaa ja sopii sulle! Mun paras kaverilla on kaikenvärisiä, punainen, turkoosi, koralli. Hän on tosi tyylikäs, mutta poika. Eli en häneltä aikoisi ottaa vaikutteita! :D Bleiseri niin käytännöllistä ja mukavaa vaatetta, tykkään paljon ja näyttää tosi hyvältä :) saa nähdä, rantautuuko kaappiin vielä toinen :D

  Kaikki sun balleriinat tosi söpöjä :) mä enemmän korkkarityttö, vaikka olen vasta kohta 17. Tykkään: bleiseri, jotain nätti ja värikäs vaikka röyhelötoppia alle, tummat farkut ja korkeat korot. Tota mä nyt käyttänyt viime aikoina. Kaikki balleriinat minkä omistan, hiertää :/ mutta korkkarit mukavia. Jännä, kun se kai pitäisi olla toiste päin :DD

  Sofia

 12. No ehdottomasti! :) Minulla on käytössäni Nikonin D5100 ja juurikin tuo sama Olympuksen E-PL3, joka varsinkin on minun vauvelini ;) Itsekin mietin blogin aloittamista todellatodella pitkään, mutta en voisi olla tyytyväisempi päätökseeni ryhtyä tähän touhuun! Joten jos tosiaan siitä haaveilet, aloita ihmeessä!!

  Oi sinun asusi kuulostaa todella hyvältä :) Olen varma, että kaappiisi saattaa hyvinkin rantautua bleisereitä vielä lisää hih ;)

  Aurinkoista torstaita sinne!

 13. Hei, löysin blogisi vasta äskeittäin ja jäin heti koukkuun. Sinulla on kiva tyyli ja ihanan inspiroivia kuvia! Oli myös hauska lukea näitä Pariisi-postauksia, tulin itse juuri pari päivää sitten takaisin Pariisista. Tuttuja maisemia ja tunnelmia :) Etenkin tuo Louvre oli kyllä niin tukala kuin kerroitkin. Tuntui, että happi ei kulje ja ihmiset vain puskevat päälle. Tiesitkö muuten, että Louvressa on Seinen puolella toinen sisäänkäynti? Me tulimme sitä kautta eikä tarvinnut jonottaa yhtään! Vinkkinä siis muille sinne matkustaville.

 14. Heippa Neiti S! :) Voi miten mukava kuulla! Kiitos hurjasti sanoistasi ja siitä, että jätit kommenttia päiväni piristykseksi. Kävin kurkkailemassa sinunkin blogiasi ja vaikutti mielenkiintoiselta, joten palaan sinne varmasti uudemmankin kerran :)

  En tiennytkään tuota! Me itseasiassa menimme junalla Louvre-pysäkille, jolloin tulimme junasta ulos astuttuamme suoraan sisään ihmeellisesti alakautta? Emme siis oikeastaan joutuneet jonottamaan ollenkaan, kun olimmekin jo sisällä ja sielläkin pystyimme tosiaan ohittamaan vielä lipunmyyntijonon. Ihan näppärästi siis ;) Menittekö te siis yläkautta sisään? Huh, Louvresssa kiertely oli kyllä todella tukala kokemus kuumuuden ja hapenpuutteen takia!

 15. Kiva kuulla, että pidit blogistani :) ja oikein lämpimästi tervetuloa vain uudemman kerran vierailulle.

  Kätevää, että junallakin pääsee suoraan sisälle Louvreen. Se oli minulle aivan uutta. Meidän “oikotiemme” sijaitsi ihan maan päällä Seinen puoleisella seinämällä. Olin lukenut sivuovesta jostakin blogista ennen matkalle lähtöä. Ovea ympäröivät leijonapatsaat tai vastaavat eikä sitä voi olla huomaamatta, jos sitä reittiä haluaa hyödyntää. Hassua, että ihmiset jonottavat tunteja(?) pääsisäänkäynnin luona, kun muualta pääsisi suoraan kävelemällä sisään. Ehkä meidän onnemme :P

  Aurinkoista kesää!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *