Iltapalavinkki

Iltaa taas! Täällä ollaan aika aurinkoisella mielellä, kahdeksan päivän työputki selätetty ja vapaa viikonloppu edessä! Huomenna aion nukkua piitkään, nautiskella aamiaista rauhassa ja muuta kivaa (kuten pestä pyykkiä ja siivota). Illalla sen sijaan suuntaan pitkästä aikaa ulos, sillä tiedossa on serkkuni pyöreät synttärit, täytyyhän niitä nyt juhlia :)

Viikonlopputunnelmiin sopii myös seuraava iltapalavinkkini, halloumijuustoleivät, joita eilen väkersin meille. Tarjosin näitä jo tytöille muutamia viikkoja sitten, mutta olin itse tuolloin niin kovassa flunssassa, etteivät makunystyräni tunnistaneet minkäänlaista maun vivahdettakaan! Tytöille kyllä maistui minunkin edestä ja leivät menivät viimeistä murua myöten, joten piti nyt tehdä näitä uudestaan tietääkseni, mistä jäin paitsi ;) Kaikki juustohiiret nyt korvat hörölle!

En todellakaan ole mikään kodinhengetär, mitä tulee ruuanlaittoon. Tämä on kuitenkin niin helppoa ja nopeaa tehdä, että jopa tällainen pastat lavuaariin kaatava ja keitokset pohjaan polttava rähmäkäpäläkin onnistuu!

Tähän suolaiseen iltapalaherkkuun ei tarvita muuta, kuin ciabattaa (tai jotain muuta omaan makuun sopivaa leipää), halloumijuustoa, oliiviöljyä ja tomaattia. Sitten vain leipä uuniin, halloumiviipaleet pannulle tirisemään ja ruskistumaan. Sivelin paistetuille ciabattaleiville hieman oliiviöljyä, päälle juustot, siivutetut tomaatit ja ripaus pippuria, ja valmista on! Itse jäin kyllä kaipailemaan tähän vähän vielä jotain vihreää ja mietimmekin, että rucola olisi sopinut tuohon kuin nenä päähän :) Hyvin nuo kuitenkin upposivat! Poikaystäväni mielestä mozzarellapestoleipäni kyllä pesivät nämä kuusinolla, mutta ihan kivaa vaihtelua ;)

Näihin kuviin ja tunnelmiin, leppoisaa viikonloppua!

5 thoughts on “Iltapalavinkki

  1. Eipä mitään :) Kiva kuulla! Kerro sitten, jos keksit tuohon vielä jotain hyvää ekstraa, me nimittäin jäimme vähän kaipailemaan jotain ;) Esimerkiksi juuri sitä rucolaa!

  2. Pestoa,rucolaa sekä lisäksi pinjansiemeniä ajattelin tähän lisäksi kokeille, muuta en minäkään keksi :)

  3. Niin on, ihana suolainen iltapalaherkku ihan sellaisenaankin! Itse asiassa minä teen juuri tuollaisia ohjeesi kaltaisia mozzarellapestoleipiä todella usein, tosin basilikan kanssa (suosittelen kokeilemaan sitäkin!) ja ne ovat kyllä niiin hyviä :) Nyt kaipasimme vain vähän jotain erilaista tällä kertaa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *