Paris, day 3

Iltaapa iltaa!

Edellisestä postauksesta saitte jo pientä esimakua keskiviikon ohjelmastamme Pariisissa. Päiväksi oli lupailtu todella hyvää säätä, mittari kohosi lähemmäs 25:n asteeseen ja aurinko paistoi täydeltä taivaalta. Näin ollen päätimme tehdä tuona päivänä oikein kunnon nähtävyyskierroksen! Aloitimme aamumme ottamalla metron kohti Eiffel-tornia, suunitelmissa pitää pieni aamupalapiknik tornin juurella.

Vaikka olimmekin ihastelleet Eiffeliä jo yläilmoista käsin heti ensimmäisenä iltana, päästimme silti pienet riemunkiljahdukset noustuamme metrotunnelista ja tornin tultua kulman takaa yhtäkkiä näkyviin. Siinä se kohosi edessämme korkealle huipun jääden utuisen sumun peittoon!

Ei sitä ihan joka päivä syö aamupalaa puistonpenkillä Eiffelin juurella ;) Croissantit olivat tosiaankin aivan omaa luokkaansa Ranskassa, mmm! Meillä ei ollut hotellissa aamupalaa varattuna, vaan useina päivinä nappasimme vain nämä pienet herkkupalat mukaamme lähileipomosta.

Opimme muuten, ettei takeaway-kahvi tosiaankaan taida kuulua pariisilaiseen kulttuuriin! Totesimme kahvilassa rauhassa aamuespresson nautiskelun olevan enemmän paikallista tyyliä, tuon läikkyvän pikkupahvikupposen kanssa käveleminen kun ei ihan toiminut ja kahvikin oli kylmää, kun pääsimme perille… ;) Kiireiset ja hätäiset suomalaiset!

Pariisivinkkejä?-postauksessa eräs lukija kertoi kiivenneensä Eiffelin toiselle kerrokselle. Portaitahan on Eiffel-tornin toiselle tasanteelle kevyet 700, joka kuulosti minun korvaani aivan ylitsepääsemättömän suurelta luvulta ja marisinkin hetken tornin juurella ystäväni suostutellessa minua :D Loppujen lopuksi hän sai kuin saikin minut maaniteltua Escaliers-lipunmyyntijonoon ja onneksi näin ;)

Portaat kävelemällä säästi paitsi aikaa, myös rahaa. Vaikka tiesin porrasreitin olevan reippaasti halvempi kuin jos ottaisi hissin huipulle, olin silti aivan monttu auki kuullessani joutuvani pulittamaan vaivaiset kolme euroa siitä, että pääsen eräälle maailman tunnetuimmista nähtävyyksistä. Puhumattakaan siitä, kuinka järkyttävän pitkä oli tornin alapuolella luikerteleva hissijono, portaisiin pääsemistä kun ei tarvinnut odotella muutamaa minuuttia kauempaa. Jos kuitenkin valitsee mielummin hissin ja haluaa säästää aikaa, kannattaa lähteä liikenteeseen heti aamusta, jolloin jono näytti vielä ihan siedettävältä :)

Pääsimme onnistuneesti toiselle tasanteelle asti ja uskokaa tai älkää, ei tehnyt edes tiukkaa! Riemukaarelle kiipeäminen tuntui kymmenen kertaa hapottavammalta, vaikka portaita oli puolet vähemmän, mutta ne olivat kapeat kierreportaat, joiden jälkeen oli pääkin aivan pyörällä. Eiffelille sen sijaan kiivettiin mukavan leppoista vauhtia välillä ihastellen maisemia ;) Ja kyllä, maisemat olivat tosiaankin niiden askelmien arvoiset!

Fiilisteltyämme jonkin aikaa huikeaa urheilusuoritustamme ja upeita näkymiä lähdimme hissillä alaspäin. Eiffelin juurelta löysimme L’open Tour -sightseeingbussipysäkin ja päätimme hypätä sen kyytiin, turistibussiajelu oli todettu jo Lontoossa poikaystäväni kanssa niin näppäräksi tavaksi nähdä paljon lyhyessä ajassa. Yhden päivän lippu maksoi aikuiselta 30e, joka on kyllä minusta aika korkea hinta, mutta toisaalta sillä oli kätevää kulkea nähtävyydeltä toiselle ja reittejä oli useita.

Eikun kuulokkeet korville ja maisemista nauttimaan!

Suuntasimme bussilla Printempsille, mutta emme suinkaan shoppaillaksemme, vaan meillä oli suunnitelmissa jotain aivan muuta! Matkavinkkejä tiedustellessani herttainen Anniina jakoi niin mehukkaan vinkin, että päätimme jo Suomen päässä, että tuonne on päästävä! Vai mitä sanotte, miltä kuulostaa lounastaminen Pariisin kattojen yllä? ;)

Ravintolan nimi oli Le Deli-Cieux ja sen löytää tosiaan tavaratalo Printempsin katolta. Emme suinkaan olleet ainoat helteisenä päivänä auringosta ja ruuasta nauttimaan tulleet, vaan syömään päästäksemme jonotimme varmaan lähemmäs puolisen tuntia. Ravintola toimii tosiaan itsepalveluperiaatteella, jonottaessa kerätään tai tilataan pääruoka ja napsitaan linjastolta tarjottimelle niin jälkkäri kuin juomatkin. Pääruuissa oli varaa valita, oli muun muassa erilaisia salaatteja (tosin useimmat niistä olivat valmispakattuja), pasta-annoksia, pihviä, sekä nuo herkulliset hampurilaisateriat. Luulisi, että tällaisen sijainnin omaavassa paikassa joutuisi maksamaan maltaita, mutta annoksen hinnaksi juomineen kaikkineen tuli n. 20 e ja tämä hampurilaisateria oli vieläpä kalleimmasta päästä, halvemmallakin siis pääsee.

Tämä oli ehdottomasti yksi upeimmista paikoista, joissa olen koskaan ruokaillut! Aurinko porotti siniseltä taivaalta, terassi oli täynnä ihmisten iloista porinaa ja näkymät olivat kertakaikkisen upeat, katolta näki paitsi horisontissa siintävän Eiffel-tornin myös muun muassa Sacré Coeur-kirkon. Ehdottomasti vierailun arvoinen paikka, kiitos vaan tuhannesti Anniinalle kullanarvoisesta vinkistä! :)

Syötyämme taas kerran mahat täyteen hyppäsimme uudestaan bussin kyytiin, tällä kertaa suuntana hotelli. Matkan varrella ihastelimme Pariisin upeaa arkkitehtuuria, miten jokainen rakennus voikin olla niin kaunis?

Hotellillemme päästäksemme meidän oli vaihdettava sightseeing-bussin toiselle linjalle sopivasti Notre Damen kohdalla, joten ennen seuraavaan bussiin hyppäämistä katselimme hetken upeaa ja valtavan suurta rakennusta. Tämä on kyllä ehdottomasti yksi suosikkinähtävyyksistäni, en tiedä miksi, mutta etenkin paikan päällä katsottuna Notre Dame on minun silmääni vaan niin näyttävä, että ihan tulee kylmät väreet! Tai sitten Disney-leffa on vain jättänyt minuun niin kultaiset muistot… ;)

Lepäiltyämme hetken hotellilla otimme jälleen kerran suunnaksi Champs-Élyséen. Olimme sopineet sinne treffit eräiden tuttujemme kanssa, jotka olivat sattumalta kaupungissa samaan aikaan. Sitä ennen kävimme kuitenkin ostamassa pienet iltapalat Laduréelta!

Maistoimme ehta-aitoja macaronseja ensimmäistä kertaa ja testiraatimme valitsi yksimielisesti suklaan näistä kokeilemistamme mauista parhaaksi. Mikä on teidän suosikkinne? ;)

Macarons-maistelujen jälkeen lähdimme ystäviemme kanssa syömään ja veimme tytöt jo aiemmin hyväksi havaittuun Pizza Pinoon. Sitten kolmas päivämme olikin jo pulkassa ja suuntasimme rättiväsyneinä hotellille, kylläisinä, onnellisina sekä paljon nähneinä ja kokeneina!

Vielä olisi yksi kokonainen päivä jäljellä, ostoksista puhumattakaan, koko viikko mennäänkin blogin puolella oikein Pariisitunnelmissa! Viettelen huomenna vapaapäivää (saan NUKKUA ♥), joten voisin sitten ajan kanssa perehtyä shoppailusaldooni, te kun olette niin kovasti jo toivoneet esittelyä ostoksista ;)

32 thoughts on “Paris, day 3

 1. Maistoitteko raparperin makuisia macaroneja? Ne olivat kyllä varsinainen makuelämys enkä olisi uskonut raparperin makua löytyvän Pariisista!:D

 2. Mä en ole ennen erityisemmin tuntenut halua käydä Pariisissa, mutta viimeisien postaustesi ansioista saatan sittenkin joskus tulevaisuudessa Pariisissa pyörähtään. :)

  On ihanaa, että blogisi kuvat ovat ovat selkeitä ja niitä on paljon varsinkin näissä matkapostauksissa. :)

 3. you are so pretty!!!! could you show us some outfits with your white converse?

 4. Voi luoja, miten voit olla noin kaunis, en vaan tajua! Oot oikeasti kaunein ihminen ketä oon nähnyt ikinä :) oon uskomattoman kateellinen, pöh :(

  Sun blogi on niin hyvä, et tätä on ihan pakko lukea, vaikka joka kerta tuleekin niin kade fiilis. :DD

  Ootko ollut aiemmin Pariisissa? Muistelisin, kun olit Carany irc-galleriassa, sulla ois ollut joku eiffeltorni kuva siellä?:D

 5. Minä jonottelin Eiffel-tornin hissiin sen takia, että kärsin hirveästä korkeanpaikankammosta. Portaat olisivat varmasti upea vaihtoehto, mutta ei minulle. Hissi vielä juuri ja juuri onnistui :P.

  Tuo kahvila Printempsin katolla on ihana, siellä on tullut monta kertaa kahviteltua tai syötyä. Todellakin hintansa arvoinen paikka!

 6. Voii, emme maistaneet! Kuulostaa hirmu herkulliselta :) Taisimme maistaa vain tutuilta ja turvallisilta kuulostavia makuja kuten karamellia, suklaata ja vadelmaa.

 7. Ihana kuulla, että saatoit ehkä hippasen innostua Pariisista postauksieni myötä! :) Ja kiitos hurjasti palautteestasi, minä kun juuri mietin näitä matkapostauksia tehdessä, että jaksaakohan kukaan lukea tällaisia kymmenien kuvien postauksia! Mukava siis kuulla, että ainakin sinä pidät näistä :)

 8. Pitsipaita on Zarasta peräisin! :) Muistelisin vielä ainakin jokin aika sitten nähneeni noita myynnissä, omani olen ostanut jo parisen kuukautta sitten.

 9. Oh, thank you so much! :) I could definitely do that, I've been wearing my Converses a lot since I bought them, just haven't shown you any outfits yet. I'll try to take some photos some day, thanks a lot for your wish! :)

 10. Voih, kiitos hurjasti kauniista sanoistasi, olen ihan häkeltynyt! Kateellinen ei kyllä tarvitse olla, näkisit minut nyt täällä punaisen nuhanenäni kanssa hih ;) Hurjan kiva, että käyt lukemassa juttujani!

  Ja tosiaan muistat oikein, olin nelisen vuotta sitten Pariisissa perheeni kanssa :) Rupeaa aina hihityttämään tuo irc-galleriajuttu, voi niitä aikoja! :D

 11. Ihania nämä sun Pariisi-postauksesi :) Tulee kyllä entistä enemmän hinku päästä Pariisiin! Pärjääkö siellä muuten ihan englannilla? Oma ranskankielentaitoni kun on viime vuosina ollut hieman ruosteessa :D

 12. Ihania kuvia, upeita on myös naisetkin :) Täällä podetaan kamalaa matkakuumetta joten nää postaukset eivät auta asiaa ;)

 13. Tuo onkin hyvä pointti, kyllä minullakin hieman välillä jalat tutisti jos erehdyin portaita kiivetessä katsomaan alas! Olitpa sinä rohkea, kun korkeanpaikankammoisena menit kuitenkin huipulle, hissillä tai ei :)

  Kahvila oli kyllä todellakin kaiken sen jonottamisen arvoinen paikka!

 14. Voi kiitos ihana Mimmunen! :) Me vähän jänskäilimme tuota englannin kanssa pärjäämistä, monesti kun puhutaan pariisilaisten suhtautuvan niin nuivasti englantia puhuviin turisteihin. Pärjäsimme kuitenkin oikein hyvin ja nuo puheet taitavat olla jo vähän vanhanaikaisia! Ihan muutaman kerran oli ongelmia, kuten taksikuskin kanssa ja sitten kauempana keskustasta esim. outletkylässä, mutta muuten ei mitään huolta :)

 15. Voi kiitos Elisabete :) Matkakuume on kyllä vaarallinen juttu, minusta tuntuu että poden sitä koko ajan, vaikka juuri olisi reissusta palannut! :D

 16. Onko keltainen bleiserisi ohutta trikoo kangasta? Ostin moisen sinisenä, mutta materiaali mietityttää.. Pitääkö bleiska hyvin muotonsa? Nukkaantuuko se? Mitä pidät materiaalista? :)

 17. Tuo ei ole se trikoobleiseri, jota Zarassa on myyty monessakin värissä, muun muassa juuri hieman kirkkaampana keltaisena :) Itsekin olen katsellut kyseisiä bleiskoja, mutta muistan lukeneeni eräästä blogista, kuinka matsku tosiaankin nukkaantui todella nopeasti :/

 18. Vaikka tornin näköala on kaunista milloin tahansa päivästä, veikkaan, että illalla sieltä olisi vielä kauniimpaa nähdä Pariisia.. :)

 19. Ihania nämä Pariisikuvat! Tulee niin mieleen oma marraskuinen Pariisin matka!:) Me matkustettiin siinä suhteessa hyvään aikaan, että jonoja ei ollut enää niin paljon, joten eiffelin huipulle asti (hissillä siis) päästiin noin puolen tunnin jonottomisella:) Ja hei, voisit nyt jo pikkuhiljaa esitellä niitä sun ostoksia, tahtooo jo nähdä!!;)

 20. Aivan varmasti :) Öinen Pariisi valoineen jäi meiltä kyllä kokematta, mutta olisi varmasti aivan mieletön näky!

 21. Voi kiitos lilinen! :) Syksyllä olisi kyllä varmasti hyvä aika käydä tuollaisessa turistien valloittamassa kaupungissa, eikä teillä kuvien perusteella näyttänyt olevan ihan niin kylmäkään tuolloin :)

  Hihih, ostokset sain vihdoin kuvattua eilen ja taidankin postata niistä ihan juuri näillä näppäimillä! ;)

 22. Kiitos vastauksesta! Päätin sitten kuitenkin palauttaa bleiserin ja odottaa jos syksyn mallistoon tulisi täydellinen tummansininen beiseri :) kurjan kuuloista jos materiaali olisi nukkaantunut hurjasti ja lisäksi tahtoisin hieman jämäkämmän ja ryhdikkäämmän yksilön.

 23. Teit fiksusti! Ei kannata ostaa jotain, minkä tietää jo etukäteen olevan huonolaatuista :) Oma tummansininen bleiserini on Zara Basicin mallistosta ja kestänyt hyvänä jo varmaan puolisentoista vuotta! Ajattelin tosin tuunata sitä vähän vaihtamalla siihen kultaiset napit :) Toivottavasti sinäkin löydät pian täydellisen bleiserin!

 24. Voi kiitoksia kovasti! :) Käytössäni on Olympuksen E-PL3-minijärkkäri. Olen niiin ihastunut vempeleeseen, että olen aikeissa tehdä kamerasta postaustakin ihan piakkoin! :)

 25. Oih jee, sitä odotellessa, on meinaan uuden kameran osto edessä! Kiitos kovasti jo etukäteen ja aurinkoista kesän jatkoa :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *