Paris, day 1

Noniin, nyt alkaa kuvien ja matkatarinointien purkaminen! Näitä on tosiaan paljon, joten ajattelin käydä kuvat läpi päivittäin. Pariisi, päivä 1, olkaapa hyvät! ;)

Matkamme alkoi siis Helsinki-Vantaalta kymmenen aikoihin, lentomme oli tarkoitus lähteä kahdentoista kieppeillä. Lento oli hieman myöhässä, mutta saimme ajan mukavasti kulutettua Tax-Freessä, aamupalaa syöden ja turistiomaisesti pientä Pariisi-opasta (joka kulkikin mukanamme aina ja osoittautui näin loisto-opukseksi!) lukien.

Saavuimme Pariisin päähän, Charles De Gaulle:n kentälle muistaakseni neljän maissa. Päätimme ottaa kentältä taksin, ajatus täysin tuntemattomista Pariisin kaduista ja metrojärjestelmästä suurien matkalaukkujen kanssa kuulosti liian ahdistavalta! Taksamittari nousi aika suolaiseen lukemaan, mutta säästimme kuitenkin aikaa ja hermoja.

Olin kuullut etukäteen Pariisissa, kuten muissakin keskieurooppalaisissa kaupungeissa, hotellihuoneiden olevan todella pieniä. Siitäkin huolimatta olimme järkyttyneitä hotellihuoneen oven avatessamme, eipä sinne sänkyä enempää mahtunutkaan! :D Jätimme matkalaukut hotellille ja lähdimme tutkimaan Pariisin katuja!

Hankimme 10:n kappaleen metroliput läheiseltä asemalta ja suuntasimme 6-linjalla Riemukaarelle. Ennen nähtävyyksiin tutustumista täytimme kuitenkin murisevat masumme sipulikeitolla, joka tuoksui huumaavan hyvältä. Siihen se tosin sitten jäikin, tämä pariisilaisherkku ei nimittäin ollut ihan meidän makuumme, muutaman lusikallisen jälkeen valtava juustokerros (vaikka suuri juuston ystävä olenkin) ja leipäpalat alkoivat maistua aika puulta. Onpahan nyt kuitenkin maistettu ;)

Syöpöttelyn jälkeen lähdimme tutustumaan ensimmäiseen nähtävyyteemme, Arc de Triomphe’en. Pariisivinkkejä kysyessäni M suositteli kiipeämään Riemukaaren huipulle, minäkin kun muutaman vuoden takaisella reissullani ihailin rakennusta vain alhaalta käsin. Hän osasi myös kertoa sen olevan ilmaista nuorille EU-kansalaisille (olikohan ollut 18-23-vuotiaille), joten tosiaankin vierailun arvoinen paikka! Arvatkaa muuten ketkä kiersivät ympyrää Riemukaaren alapuolella kadulta toiselle, kunnes tajusimme, että meidän on kuljettava tunnelin ali kaaren juurelle päästäksemme ;)

Haukoimme kyllä henkeämme ylätasanteelle päästyämme, emmekä ainoastaan hapen puutteen vuoksi vajaa 300 porrasta kiivettyämme (tämähän ei ollut vielä mitään, olin vielä onnellisen tietämätön tulevasta koitoksesta!), vaan näkymät tosiaankin olivat mahtavat. Edessämme avautui upea Champs Élysées valtavine ihmismäärineen, toinen toistaan kauniimpia rakennuksia sekä tietenkin Pariisin tunnetuin nähtävyys, Eiffel-torni.

Bleiseri / Zara
toppi / Vila
hame / Zara
huivi / Esprit
laukku / LV

Yläilmoissa tähystelyn jälkeen lähdimme tutkailemaan Champsia ihan maankamaralta käsin, kuvaten myös pikaisen asukuvan ;) Ensimmäinen päivämme oli suhteellisen viileä, hameen kanssa pärjäsi juuri ja juuri!

Voitte vain arvata, että päästin pienet riemunkiljahdukset suosikkikauppani bongattuani, eikä sieltä myöskään poistuttu ilman kullanruskeaa paperikassia ;) Ihastelimme myös korttelin kokoista Louis Vuittonin lippulaivaputiikkia, jota tyydyimme tällä kertaa ihan vain katselemaan ulkoa päin.

Hetken shoppailtuamme kello alkoi jo näyttämään sen verran paljon, että oli aika etsiä jokin mukava paikka istahtaaksemme syömään. Champsilla valinnanvaraa kyllä löytyi, erilaisia ruokapaikkoja oli vieri vieressä pitkin katua! Ensimmäisen punakatoksisen ravintolaterassin nähtyämme hihkaisin sen näyttävän todella tutulta, “Olimme varmasti tuolla syömässä viime matkallamme”, kunnes huomasin lähes kaikkien ravintoloiden terassien näyttävän tosiaankin ihan samalta ;)

Päädyimme Pizza Pino -nimiseen ravintolaan, jonka terassilla nautimme Scampi-pizzat. Te lukijatkin osasitte kokemuksen myötä kertoa, kuinka juomien hinnat hipovat Pariisissa pilviä, eikä nyt puhuta suinkaan alkoholista! Minä maksoin omasta cokiksestani reilut 6 euroa, kun ystäväni tilasi viinilasillisen hintaan 3,5 euroa.

Nautiskeltuamme herkulliset pizzamme alkoi Champs Élysées jo hiljalleen pimentyä ja aurinko laskea Riemukaaren taakse. Lähdimme siis hipsimään kohti hotellia, matkustaminenkin alkoi jo painaa ja seuraavana aamuna oli herättävä aikaisin ;)

27 thoughts on “Paris, day 1

 1. Oih, mitä pariisilaistunnelmia, ihania! Vaikka monta kertaa Pariisissa olenkin käynyt, niin Riemukaaren huippu on jäänyt käymättä. Saisikohan tästä syyn taas käydä Pariisissa :-)?

  Massimo Dutti on minunkin lempparikauppa, huonompi juttu minulle, kun lähin sellainen on 15 minuutin ajomatkan päässä. Mitä kivaa löysit?

 2. Ihania kuvia,tulee niin kova matkakuume :) Me käytiin tuolla Vuittonin lippulaivamyymälässä ja eksyttiin kyllä pariin kertaan siellä vaatteiden ja laukkujen keskellä :D

  Me taidettiin käydä tuossa samassa pizzapaikassa syömässä kun cokis tosiaan maksoi yli 5€ ja pizzakin taisi olla lähelle 20 euroa :D

 3. Oi oi, varmasti oli ihan huippureissu! Kyllä sitä pitäisi joskus päästä Pariisissa käymään, vaikka normaalisti olenkin enemmän rantalomailija. :P Tuo sipulikeitto näyttää kyllä niin hyvältä, mums <3

 4. Kivaa, kun olet takaisin Jonna! :) Ihania postauksiasi on jo ehtinyt hieman kaipailemaan! Ja aivan ihana tämä Pariisin matkakertomus, jään innolla odottelemaan jatkoa näille! :)

 5. Oi mitä ihania kuvia :) Kyllä vaan kasvaa kuume päästä jonnekkin euroopan kaupunkiin lomalle mutta ensin kyllä jonnekkin lämpimään nyt kesällä :)

  Täällä jo innolla ootellaan mitä ostoksia olet tehnyt :)

 6. Hih, tuohan kuulostaa aivan loistavalta syyltä tehdä uusintareissu Pariisiin! ;) Meillekään ei tullut edellisellä reissulla jotenkin mieleen käydä tuolla huipulla, mutta maisemat olivat kyllä näkemisen arvoiset!

  Voi että, miksi oi miksi Massimo Duttia ei ole meillä täällä Suomessa! Voisi kyllä tosiaan olla vähän liian vaarallista lompakolle, jos se löytyisi noin läheltä ;) Löysin muun muassa pari kivaa paitaa ja aivan upean maximekon, esittelen ne kyllä varmasti vielä täällä! :)

 7. Milloin te olettekaan olleet Pariisissa? :) Tuo lippulaivamyymälä olisi kyllä ollut varmasti näkemisen arvoinen! Eräänä iltana ehdotin siellä poikkeamista ja lähestyimme jo ovia, kunnes tajusin, että ulkopuolella on metrien jono.. :D Siihen se sitten jäikin!

  Hmm, tuolla pizza ei onneksi ollut ihan yhtä kallista, muistaakseni vain noin 14e :)

 8. Oli kyllä aivan loistava! Minäkään en ole moniin vuosiin ollut kaupunkilomilla, vaan köllötellyt lähinnä etelän rannoilla, mutta tälle vuodelle onkin sattunut sekä Lontoo että Pariisi ja on kyllä ollut kivaa vaihtelua :)

  Sipulikeitto oli alkuun hyvää, mutta lopuksi olo oli jo ihan kamala siitä juustokasasta.. :D

 9. Voi miten ihana kommentti! :) <3 Mukava kuulla, että näille matkakertomuksille on kiinnostusta, näitä kyllä riittää! ;)

 10. Hih, kiitos Miims :) Voi minuakin kutkuttaisi lähteä jonnekin etelän lämpöön, mutta nyt on kyllä matkustelut matkusteltu vähäksi aikaa! En ole ikinä ollut talvella missään lämpimässä, joten ehkä sitten silloin :) Oletteko te jo varanneet matkaa jonnekin tai suunnitelleet jo, minne lähdette?

  Ostoksia tulee varmasti näkymään täällä! ;)

 11. Me oltiin marraskuussa 2010 :) Kamalan pitkä aika jo :D

  Ehkä se ei sitten ollutkaan tuo sama paikka,niitä punakattosia kun tosiaankin oli siinä enemmän rivissä :D Kuulosti vaan tuo paikannimi niin tutulta! :)

 12. Tulin kanssa muutama päivä sitten Pariisista, joten on todella kiva katsoa teidän kuvia! Me myös kauhisteltiin noiden (alkoholittomien) juomien hintoja. Ruoka oli vielä aika kohtuullisen hintaista, mutta juomat, kääk. :)
  Moneen museoon pääsee alle 26-vuotiaat ilmaiseksi, mutta esim. opettajakortilla saa vanhemmatkin alennusta joistakin museoista ja nähtävyyksistä. :)
  Odottelen mielenkiinnolla tulevia Pariisi-postauksia!

 13. Voi miten kivaa kuulla! :) Tosiaan, ruoka oli useimmissa paikoissa kohtuuhintaista, mutta voi niitä juomien hintoja. Monesti myös ajattelimme joissain sivukatujen ravintoloissa, kaukana keskustasta, pääsevämme varmasti halvemmalla, mutta ruoka oli yllättävän kallista sielläkin.

  Me kävimme vain Louvressa, jonne myös pääsi nuoret EU-kansalaiset ilmaiseksi. Mukavaa, että noinkin moneen nähtävyyteen yms. pääsee pulittamatta sisään! :)

 14. Ihania kuvia ja todella hyviä laadultaan! :) millä kameralla kuvaat ja onko sinulla joku erityinen objektiivi? :)

 15. Voi miten ihania kuvia!

  Itse olen heinäkuussa lähdössä Pariisiin, näistä postauksista saa ihanasti vinkkejä! <3 postauksiesi ansiosta olen itse alkanut hössöttää matkasta vielä pahemmin kuin äitini, sait siis minut innostumaan vielä enemmän Pariisista hihi! Vaikka täytyy myöntää, en itse ollut alussa NIIN innoissani kuin nyt :D

  Pitäisi hankkia justiinsa vielä joku tommonen järkkäri, ei mun ikivanhalla digikameralla saa alkuunkaan yhtä hyviä kuvia kun nämä..:D

 16. Kiva kuulla, että Riemukaari-vinkistäni oli hyötyä! :) Ja on muuten aivan upeita kuvia!

 17. Melkeinpä missä päin vain Keski-Eurooppaa alkoholittomat juomat (usein pullotettu vesi mukaanlukien) maksavat runsaasti enemmän kuin alkoholi. Se on vähän hassua näin suomalaisesta näkökulmasta (: Hienoja kuvia! Oli varmasti kiva reissu.

 18. Voi aivan ihanaa kuulla, että näistä voisi olla sinulle jotain apua tulevaa matkaa varten! :) Pariisijuttuja on tulossa vielä rutkasti, joten innostuksesi tulee varmaan vielä kasvamaan hih ;) Oikein ihanaa reissua teille jo etukäteen!

  En voi kyllä kehua tarpeeksi minijärkkäriäni, jos vaan on kameran osto ajankohtainen, niin suosittelen tätä lämpimästi! Todella kätsä juurikin matkalla, kun ei haluaisi raahata painavaa ja suurta kameraa optiikkoineen kaikkineen mukana :)

 19. Aivan ehdottomasti oli, kiitos vielä tuhannesti siitä ja kaikista muistakin vinkeistäsi!! :) Ja kiitos myös suuresti kohteliaisuudesta!

 20. No on kyllä hassua, hitsi vie kun sitä yrittää valita paremman linjan ja ottaa cokista, niin puolet halvemmat hinnat kannustavatkin valitsemaan alkoholin heheh! :D

  Kiitos kovasti :) Reissu oli kyllä todella onnistunut!

 21. Saako kysyä, minkämerkkinen tuo minijärkkäri on? Paljon maksoi, mistä ostit ja kuinka hyvä se on? Sekä muut tekniset tiedot :D

 22. Toki saa, höpötän kamerajutuista tosi mielelläni! Minun on niin pitkään pitänyt tehdä oikein kunnon kamerapostaus, sitä kun on toivottukin. Nyt voisi olla aikaakin tehdä sellainen :)

  Anyways, minijärkkärini on luokkansa parhaaksikin valittu Olympuksen PEN E-PL3, http://www.topshot.fi/product/5675/olympus-pen-e-pl3-silver-14-42mm-kit. Omani on peräisin tuon edellisen linkin kaupasta, Helsingin Malminkartanossa sijaitsevasta Top Shotista, joka toimittaa kyllä myös verkkokaupan kautta :) Ja hintaa kun tiedustelit, niin kyseisestä paikasta kameran 14-42mm kittilinssillä (jolla pääsee hyvin alkuun) saisi tarjouksena hintaan 499e.

  Ja tosiaan, olen ollut vannoutunut Nikonin järjestelmäkameroiden käyttäjä jo vuosia, kunnes sain tämän käsiini muutamia kuukausia sitten ja hurahdin täysin! Pienen kokonsa lisäksi kamera on helppokäyttöinen, ei sisällä liikaa nippuloita ja nappuloita, ja sopii täten loistavaksi esimerkiksi ensimmäiseksi järkkäriksi :) Kamerassa on myös kääntyvä näyttö, jota käytin itsekin monta kertaa Pariisissa kuvatessani.

  Kertakaikkiaan en voi kuin suositella tuota! Kysy ihmeessä, jos haluat tietää vielä lisää, minä oikein innostuin ;)

 23. Satutko muistamaan milloin ostit tuon kuvissa näkyvän mustan Zaran hameen? Näyttää tosi kivalta!

 24. Voih, hame on ostettu jo joulun/talven aikoihin Zarasta! Tuo on kuitenkin aika perusmallia, joten jotain sen kaltaista luulisi olevan myynnissä taas syksyyn päin :) Toivottavasti löydät omasi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *