Pariisivinkkejä?

Heippa muruset!

Täällä päin alkaa olla viimoiset hetket käsillä ennen koetta, joten koska en itse ehdi nyt mistään tarinoimaan, ajattelin tämän olevan hyvä hetki pyytää teiltä hieman apua. Kaipailisin nimittäin vinkkejä viikon päästä koittavalle Pariisin reissullemme ystäväni kanssa! Kenties jotain hyviä ravintolasuosituksia? Entä missä on aivan ehdotonta käydä Pariisissa (muuallakin kuin Eiffel-tornilla ;D)? Mistä saa kaupungin parhaat croissantit? Shoppailuvinkkejä? Sattuuko jollain olemaan kokemusta La Vallée Village -outletkylästä, kannattaako käydä vai olisiko ihan hukkareissu?

Arvostaisin kaikkia mahdollisia vinkkejä suuresti! Pidämme ystäväni kanssa pienoisen suunnittelupalaverin ensi viikonloppuna, joten olisi ihanaa päästä sitten hänen kanssaan lueskelemaan kommenttejanne :)

Valtava kiitos jo etukäteen, jos joku viitsii käyttää pienen hetken kokemustensa rustailemiseen! Palataan sitten ensi kerralla asteen verran iloisemman ja vapautuneemman Jonnan kera ;) Pitäkää peukkuja!

40 thoughts on “Pariisivinkkejä?

 1. Itse olin Pariisissa viime kesänä ja minulle jäi kaupungista vähän tylsä kuva, koska satoi! Kannattaa siis toivoa hyvää säätä niin lomasta tulee varmasti parempi!:)

  Meidät vietiin käymään yläkaupungilla, josta avautui näkymä Pariisin ylle. Näkymä oli tottakai hieno, mutta hintojen kanssa kannattaa olla siellä varovaisia, koska kaverini maksoivat neljästä kokiksesta 36e. Suosittelen kuitenkin, että jos haluaa nähdä Pariisista laajempaa kuvaa niin kannattaa käydä katsomassa!:)

  Joka tapauksessa suuri plussa Pariisissa on hotellien aamiaiset, vaikka emme olleet edes monenkaan tähden hotellissa aamiainen oli parempi kuin monessa muun maan hotellissa konsanaaan! Oli jokaiselle jotakin. Missään erityisen hyvissä ravintoloissa ei keritty käymään reilun kahden päivän aikana, mutta ranskailaisia crepeitä kannattaa maistaa!:)

  Hitsi, kun en muista sen paikan nimeä missä shoppailtiin, mutta varmasti se oli niitä yleisimpiä siellä olevia shoppailukatuja!:) Champs-Élysées nimiseltä kadulta löytyy kuitenkin kaikki hieman kalliimmat liikkeet:)

 2. Pariisivinkkejä ei valitettavasti ole antaa, mutta onnea hirveästi tulevaan koitokseen – muista edeltävänä päivänä lopettaa lukeminen vähän aiemmin ja tee illalla jotain hauskaa ja rentouttavaa. Sitten vaan mahdollisimman hyvät yöunet ja aamulla kirja pysyy kiinni ;)nyt voi kesä alkaa ja tälle viikolle on vielä luvattu ihan hyviä säitäkin, jee!!

 3. Itse olin juuri vuosi sitten Pariisissa, ja nyt täällä vähän kateellisena kun sinä pääset sinne ;) Riemukaaressa kannattaa käydä tutustumassa myös siellä ylhäällä, sieltä on todella upeat maisemat (ei ihan niin upeat kuin Eiffel-tornista, mutta kuitenkin..). Ja Riemukaaresta näkee hienosti Eiffel-tornin, sitä kun ei itse tornistä varsinaisesti näe ;) Riemukaareen pääsi ilmaiseksi nuoret EU-kansalaiset (en nyt muista tarkkaa ikärajaa, olisko ollut alle 25-, 26- vai 30-vuotiaat) joten kannattaa pitää ajokortti/passi mukana kun sinne matkaa niin säästää muutaman pennosen :)

  Suussasulavan herkullisia croisantteja saa mielestäni jokaisesta leipomosta, ja niitähän riittää! Kannattaa kokeilla myös erilaisia makeita leivonnaisia. Ja suolaisista herkuista suosittelen quicheja, todella hyviä juuri Ranskassa! Aivan ihana kombo on myös tuore patonki leipomosta, joku ihanan rasvainen juusto ja vähän viiniä, sopivat myös piknik-eväiksi! :)

  Tsemppiä loppurutistukseen! Itselläni oli sama tilanne viime vuonna ja kauppikseen päästiin, se on kyllä maailman ihanin tunne kun sinullekin se paksu kirjekuori tipahtaa postiluukusta heinäkuun alussa :) Pää kylmänä ja rauhallisin mielin kokeeseen niin kaikki sujuu varmasti mainiosti! Kokeen jälkeen nautit sitten täysin siemauksin ansaitusta lomasta sekä ihanasta Pariisin reissusta! :)

 4. Jos on tiukka aikataulu, niin Versailles peilisaleineen kannattaa skipata! Nimimerkillä viime keväänä olin samaan aikaan miljoonan japanilaisen kans siellä eikä koko paikassa mahtunut edes kylkeä kääntämään. Samaa reittiä ei pääse takaisin ja ihmisiä ei mahdu ohittamaan. En edes huomannut mikä oli peilisali, todella aikaa vievää ja turhauttavaa, mut puutarha näytti hienolle mitä nyt nopeasti ehdin käydä vilkaisemassa, kun itse rakennuksessa aikaa kului aivan liikaa. Olin siellä viime toukokuussa, ja kesäkuussa on varmasti yhtä paljon ellei enemmänkin väkeä! Säästätte hermoja ja aikaa kun ette lähde sinne :) Eiffelin hisseihin on myöskin monen tunnin jonot. Menkää aikasin jonottamaan, ja portaitakin myös suosittelen! Itse kiipesin 2. tasanteelle asti portaita pitkin, ja ei tosiaankaan tuntunut raskaalle. Oli ennemminkin hauskaa kävellä portaita pitkin niin korkealla! Joku päivä käykää piknikillä joko Luxemburgin puistossa tai siinä puistossa mikä lähtee Eiffelin luota. JA käykää illalla/yöllä lautta-ajelulla tai semmosella jokiristeilyllä, Pariisi on tosi kaunis yöllä valoineen! Etenkin kun Eiffeliin sytytetään valot, ja johonkin kellon lyömään vielä se välkkyi kuin diskopallo;-) Onnea pääsykokeeseen ja ihanaa reissua!

 5. Paljon paljon tsemppiä kokeeseen! Mä pidän sormia ja varpaitakin pystyssä sun puolesta!;) Ja Pariisivinkkejä vähäsen; Me kierreltiin oikeestaan vaan nää ihan perus turistinähtävyydet, joten niistä en kauheesti ala tarinoimaan, mutta käytiin myös yhtenä päivänä tuolla outlet-kylässä, kirjoittelinkin siitä jotain blogissa (http://lililii.blogspot.fi/2011/11/pariisitunnelmia-osa-2.html). Mun mielestä se oli siis kiva paikka, mutta toisaalta mentiin samalla reissulla myös Disneylandiin, että en tiedä olisinko sinne pelkästään lähtenyt:) Mutta siellä oli mielestäni kivoja kauppoja, ja hyvää tavaraa..

 6. Kannattaa käydä Sacré-Coeur kirkolla, Montmarten kaupunginosassa. Toi kirkko siis sijaitsee Montmarten kukkulalla josta näkyy koko kaupunki, sen jälkeen kannattaa jatkaa matkaa kirkon taakse jossa sijaitsee muutaman kadun jälkeen pieni aukio jonne taiteilijat kokoontuvat päivittäin maalailemaan ja myymään teoksiaan. Kun jatkaa aukiolta tarpeeksi alas saattaa löytää itsensä Moulin Rougelta :)

 7. Olen asunut Pariisissa muutaman kuukauden muutama vuosi sitten. Perusnähtävyyksien lisäksi voisin suositella Pont Almaa (Dianan onnettomuuspaikka), Avenue Montaige; aivan upea katu, Siellä on kaikki Diorit ja muut sekä Sinkkuelämään hotelli jossa Carrie oli asuessaan Pariisissa ;D Pont Almalta pääsee hyvin avenue Montaignelle ja montaignelta esimerkiksi champsille…, Sitten hyviä ostoskatuja: Avenua Saint Honore!!. tietenkin Champs elysee, Rue de sevres..
  Ostoskeskuksia: Lafayette; jo nähtävyys itsessään! Lafayeten vieressä on Printempsin kaupat. Les Halles on myös hyvä ja suuri kauppakeskus. Bon Marche oli lempparini, tosin se sijaitsi 5 tai 6 alueella, joten melko kaukana, mutta todella hyvä kauppakeskus. Siellä ei ollut bussillisia turistilaumoja useinkaan:)

  16, 7 ja 8 arrestissmentit ovat kalliimpia alueita ja sen huomaa mm. kahviloiden hinnoissa.

 8. Ja sitten vielä loistava ravintola. Italilainen ravintola Victor Hugolla,en muista nimenä, mutta se löytyy helposti. Kävelet Trocaderolta (Trocadero on iso aukea, josta suora näkymä eiffelille.) suoraan Hugolle, niin se on siinä aukeella :) Voin selvittää sen nimenkin vielä jos kiinnostaa.

 9. Ainiin pieni varoituksen sana :) jos liikutte metrolla ja no yleisestikin pidä huolta laukustas vaikka se olisi sylissäs joku saattaa just kaivaa sieltä lompakkoa! Varsinkin nuoret tytöt on pahimpia, kun ei niistä uskois!

 10. Vaikka kaikki noi “perus” turistinähtävyydet kuulostaa niin “perus” turisteilulta, niin kannatan silti niiden läpi käymistä :-) Ne on ihan syystä suosittuja! Seinen ranta on ihana sellasella alkuiltasella kun siellä on ihmisiä viineineen ja patonkeineen ja kitaroineen. Oopperan portailla on ihana istuskella ja tarkastella menoa ;-) Varsinkin jos on eväitä! Ja sitte on tietty ihana melkein korttelin kokoinen Luikkarin liike Champs Elyseellä, hih. Disneylandin puolesta liputan ehdottomasti, kun oon siellä kaksi kesää ollut kesätöissä ja se on mielestäni kokemisen arvoinen. Tosin vaikka nyt ei ole vielä edes pahin turistiaika, niin kannattaa sille visiitille melkein kokonainen päivä varata. Outlet kylästä en oo itse ikinä hirveesti mitään löytänyt (paitsi Nikelta) mutta voihan siellä tietty olla jotain spessua nyt! Ja siinä yhteydessä on iso ostoskeskus missä on kaikkia peruskauppoja (ja tietty Sea World jihaa!) jos haluut käydä :-)

 11. Hih juuri eilen illalla listailin itselleni juttuja elokuun reissua varten! Suosittelen käymään Bois de Boulognen puistossa, se on valtava ja ihana! Lisäksi Versaillen linna on upea ja siellä kyllä viihtyy myös ne, jotka eivät pakosti historiasta tai yleensä museoissa kiertelystä ole kiinnostuneita! RER-lippu yhteen suuntaan maksaa noin 3 euroa ja alle 26-vuotiaat EU-kansalaiset pääsevtä tänne (kuten todella moneen muuhunkin museoon) ilmaiseksi! :)

  Ruokapaikoista ei ole kauheasti antaa vinkkiä, kun monena vuonna olen vain mennyt vanhempieni perässä sen enempää ravintoloiden nimiä rekisteröimättä :D Mutta viime reissulla käytiin pariin otteeseen latinalaisessa korttelissa syömässä todella hyvää ruokaa edulliseen hintaan (muistaakseni alle 20 €/3 ruokalajia)! Sieltä löytyy monta paikkaa mistä valita :)
  Angelinasta Rue de Rivolilta saa järkyttävän hyvää kaakaota! Ja Printempsin katolla on ihana ruokapaikka, josta mahtavat näkymät :) Hih, toivottavasti näistä edes joku innostaa! :)

  Paljon onnea kokeeseen!

 12. Onnea kokeeseen! :)

  Pariisin Boulevard Haussmannilta löytyy kaksi ihanaa tavarataloa,Printemps ja Galeries Lafayette joissa kannattaa ehdottomasti vierailla! :)

 13. Itse olin Pariisissa toista kertaa tossa vapun aikoihin ja oli kyllä ihana reissu! Tässä vähän vinkkejä:
  * Kulkemiseen kaupungissa kannattaa ottaa Carte Nominative Transport -kortti. Sen saa ostettua esim. heti lentokentältä, eikä tarvi takseja maksella kaupunkiin. Itse ostin kortin, joka oikeutti 5pvän rajattomaan kulkemiseen Pariisissa ja sen ympäristössä. Oli niin helppo vaan hypätä metroon tai junaan eikä tarvinnut ostella kertalippuja. Ja tuli tosi edulliseksi! Hinta tais olla 35euron hujakoilla.
  *Älä osta pelkkää vettä ravintolassa! Pieni lähdevesipullo maksaa yleensä ihan älyttömästi, samalla hintaa saa limsan/bissen/viiniä.
  *Eiffel-tornin “diskovalot” syttyy klo 22 ja kestää jonkun 10 minsaa ehkä, siellä kannattaa käydä! Sitten Sacre-Coeurin kirkolle ehdottomasti: sieltä avautuvat upeat maisemat. Louvressa kävin ekalla Pariisi-reissulla, yksi kerta riitti ihan hyvin ja Mona Lisa (oikeasti ihan tosi mitätön) tuli nähtyä.
  *Croissanteja ja crepejä saa tosiaan ihan joka kadunkulmasta ja aina ne on ihania!
  *La Vallee Village oli ihan käymisen arvoinen paikka. Esim. Hilfigeriä ja Lacostea yms. edukkaasti myynnissä. Menin sinne junalla Pariisin keskustasta, ja samalla näki kivoja maisemia.
  *Postimerkkejä saa ostettua pienistä tupakkakaupoista.
  *Riemukaarta ja Eiffeliä kannattaa ihailla vähän kauempaa, niin saa parhaimman käsityksen niistä kuin jos seisoisi ihan vieressä.

  Ihanaa reissua sulle! :-)

 14. Turistipaikat kannattaa ehdottomasti käydä kuitenkin lävitse jos olet ekaa kertaa liikenteessä sielläpäin! :) Champs Elyseen sekä tietysti itse Eiffel-tornin nähtyäni minulta taisi päästä pieniä riemunkiljahduksia niinkuin Carriella Sex and the City-sarjassa :)

  Louvre on oma suosikkipaikkani, koska siellä on niiiiin paljon nähtävää! Erityisesti kannattaa käydä tsekkaamassa se pieni (mutta ei ihan niin pikkiriikkinen kuin kaikki väittävät) Mona Lisa sekä Napoleonin asunto kaikkine upeine koristuksineen!

  Lisäksi Outlet Village on ihan käymisen arvoinen, vaikka en sieltä itse löytänytkään kuin muutaman paidan. Sen vieressä sijaitsee kuitenkin myös suht isohko shopping mall, joten jos ei löydä mitään Outletistä, voi sieltä ehkä bongata jotain! :) Outlet Village sijaitsee jonkin matkan päässä Pariisin keskustasta, joten Disneyland-kierrosta voi toki harkita samalle päivälle. Meillä meni kuitenkin niin kauan shoppaillessa, ettei sinne keritty :/

  Mahtavaa reissua sinulle! :)

 15. Niin se on ihan totta, sää tekee varmasti monestakin kaupungista tylsän hih ;) Vautsi, yläkaupunki kuulostaa aivan mielettömältä! Rakastan nimittäin juurikin korkeilta kohdilta avautuvia upeita maisemia, joten kiitos ehdottomasti vinkistä!

  Voi miten harmi, ettemme ottaneet aamupalaa! Ajateltiin, että on näppärä aloittaa aamu aina kipaisemalla johonkin viereiseen kahvilaan, tuskin siellä kuitenkaan nälkäiseksi jää :)

  Kiitos hurjasti Riikka kommentistasi, kirjoitit vielä niin pitkän pätkänkin! Arvostan sitä kovasti ja näistä on varmasti apua :)

 16. Voi kiitos kovasti kommentistasi Chloe <3 Ihan pisti hymyilyttämään, kun eilen kävin nopeasti illalla lukaisemassa kommentteja läpi :) Hih, aurinkoiset ja lämpimät säät rantautuvat tosiaan juuri sopivasti näin kokeen päätyttyä! ;) Kesä on nyt enemmän kuin tervetullut!

 17. Kiitos ihan mielettömästi M kommentistasi! :) Tässä tuli paljon sellaista tietoa, mitä en olisi osannut tulla ajatelleeksikaan. Kävin Pariisissa muutamia vuosia sitten, enkä tuolloin käynyt Riemukaaressa ollenkaan, joten siellä täytyy ehdottomasti käväistä! Etenkin, jos se on ilmaista :)

  Ja oi nam, miten hyvältä nuo ranskalaisherkut kuulostavatkaan! Suuntaamme kyllä varmasti noiden mainitsemiesi eväiden kanssa piknikille puistoon jonain päivänä ;)

  Kiitos oikein kovasti myös tsempistä! Ihana kuulla, että sinä olet tuon mielettömän tunteen päässyt jo kokemaan :) En voi edes kuvitella, miten hienolta tuntuisi, jos kotiin saisi sen paksun kirjekuoren. Tällä hetkellä en kuitenkaan yhtään tiedä, mitä sieltä odottaa, mutta toivotaan parasta!

 18. Heippa ja kiitos hurjasti kaikista hyödyllisistä vinkeistäsi! :) Pariisissa voi kyllä olla tosiaan jokunen muukin turisti tuolloin, joten voi olla ihan hyvä idea jättää jotain välistä. Toisaalta meillä on ruhtinaalliset neljä päivää aikaa, että ihan hirveä kiire ei onneksi ole!

  Kävin Pariisissa muutamia vuosia sitten ja muistan silloin jonottaneeni Eiffelille piiitkään.. Siellä on kyllä varmasti pakko käydä tälläkin kertaa, ystävänikään kun ei ole Pariisissa koskaan käynyt. Aikaisin jonottelemaan, niin ehkä siitä selviää! Minua kiinnostaisi toisaalta myös päästä Eiffelille iltamyöhään ja nähdä kaupungin valot.. Jokiristeily iltavaloissa kuulostaa kyllä myös mahtavalta :)

  Kiitos vielä kerran kommentistasi, tästä oli paljon apua! :)

 19. Voi kiitos lili <3! Niitä peukkuja ja varpaita kyllä tarvittiinkin ;)

  Muistelinkin hämärästi, olisitko sinä käynyt tuolla outletissa! Suuntaampa siis blogisi puolelle lueskelemaan ;) Täytyy miettiä, voi kyllä olla että outletreissu jää tekemättä tällä kertaa. Eiköhän sitä shoppailtavaa löydy sieltä itse kaupungistakin hih!

 20. Oii, miten hyvältä kuulostaa! Tuolla kirkolla on varmasti käytävä, olisi mahtavaa nähdä Pariisi kaikessa komeudessaan hyvältä paikalta :) Ja tosiaan, taskuvarkaita ei voi ikinä etenkään ulkomailla ollessa varoa liikaa, joten pieni muistutuksen sana on aina paikallaan!

  Kiitos oikein kovasti kommentistasi, Laura! :)

 21. Oi, sieltähän löytyy sitten oikein ekspertti antamaan vinkkejä ;) Kiitos tosi paljon, näistä on aivan varmasti apua! Jokunen vuosi sitten Pariisissa ollessani en pahemmin kiinnittänyt huomiota shoppailuun, joten noita vinkkejä kyllä kaivattiin :)

 22. Ja kiitos vielä ravintolavinkistä, kuulostaa ihanalta! Jos vain nimi tulee mieleesi tai saat sen helposti selvitettyä, niin olisin enemmän kuin kiitollinen! :)

 23. Hei, kyllähän nyt perus turistipaikoissa täytyy aina käydä, oli kaupunki mikä tahansa! ;) Huh, suupielistäni valuu kuola sekä tuolle viini&patonki-yhdistelmälle että korttelin kokoiselle LV:lle!

  Kiitos aivan mielettömästi kommentistasi Iida, tästä on paljon apua! :) Voi olla, että jätämme tuon outletkylän suosiolla pois, eiköhän sitä shoppailtavaa löydy itse kaupungistakin. Mielummin sitten ehkä menisi sinne Disneylandiin! Ja vau, mikä kesätyöpaikka sinulla on ollut ;)

 24. Voi kiiitos Ida kovasti kommentistasi! Aivan ehdottomasti kiinnostaa, tässähän tuli vaikka kuinka monta hyvää vinkkiä :) Vitsit, täytyy kohta tulostaa koko tämä kommenttiläjä mukaani Pariisiin, niin paljon hyvää infoa on tullut ;) Pistän etenkin tuon puiston ja latinalaisen korttelin mieleen, myös kattoruokailu kuulostaa aivan mielettömältä!

 25. Vautsi, kiitos ihan älyttömästi valtavasta määrästä hyviä vinkkejä! Arvostan suuresti sitä, että jaksoit nähdä noinkin paljon vaivaa :)

  Etenkin tuo info liikkumisen suhteen hintoineen päivineen oli todella tervetullutta! En olisi myöskään voinut kuvitellakaan tuota veden huikeaa hintaa, joten hyvä tietää!

  Voi että, kiitos vielä kerran! Paneudun tähän listaan ehdottomasti ystäväni kanssa ennen reissua :)

 26. Itse asiassa minä olen käynyt Pariisissa jokusia vuosia sitten, mutta ystäväni on ihan ensimmäistä kertaa siellä päin liikenteessä, joten varmasti koluamme perusturistinähtävyydet myös :)

  Louvre täytyy kyllä ehkä tsekta ihan jo yleissivistyksen vuoksi ;) Vaikka kaikki sitä Mona Lisaa niin kovasti hakkuvatkin! Täytyy pistää harkintaan tuo Outlet Village, lueskelinkin tuosta lähellä sijaitsevasta isosta ostoskeskuksesta.

  Kiitos ihan hirmuisesti kaikista hyödyllisistä vinkeistä ja siitä, että jaksoit käyttää aikaaasi niiden rustailemiseen, tästä on paljon apua! :)

 27. Okei, pitää kai munkin sitten Pariisista vinkkejä antaa, kun just sieltä tulin ja kaupunki tuli kierrettyä tarkkaan. :)

  Suosittelen käymään Eiffelin sijaan/lisäksi Tour Montparnassessa. Sinne pääsee metrolla jäämällä pysäkillä montparnasse bienvenue eikä tornista voi erehtyä. Torniin ei ollut lainkaan jonoa ja ylös päästiin siis 5 minuutissa, toisin kuin Eiffeliin. Tornin katolta on aivan mahtavat näkymät ihan joka suuntaan ja saa otettua ihania kuvia Eiffelistä yms.

  Ravintoloista suosittelen L'épicerie ravintolaa kauppakeskus Les Hallesin vieressä osoitteessa rue montorgueililla. Ihanaa ruokaa, jättimäiset jälkkärit ja tosi tosi nopea ystävällinen palvelu! Toinen lempiravintolani oli italialainen ravintola Sacré coeurin vieressä rue lamarckilla nimeltään Babalou. Omistaja on ystäväni ystävä ja sieltä saa aivan parasta italialaista pizzaa ja ihanaa tiramisua!

  Luksusshoppailuun suosittelen avenue montaignea, champs elyseesia ja rue faubourg saint honoréa, joista kahdessa jälkimmäisistä löytyy myös perus Zarat ym. Yksi huippu shoppailualue on myös rue de rivoli joka on tooodella pitkä katu. Rue de Rivolilla on muun muassa Stradivarius ja muita mitä ei Suomesta löydä. Sieltä voi poiketa helposti myös ostoskeskus Les Hallesiin, josta löytyy muun muassa halpa Newlook.

  Apua mitähän muuta? Tässä tuli jo aika pitkä teksti ja varmasti silti monta kivaa juttua unohtui! Toivottavasti näistä on jotain apua! :)

 28. Kiitos hirmuisesti vaivannäöstä, kun selvitit vielä ravintolan nimen! :) Pistän tämän ehdottomasti mieleen, kuulostaa sen verran herkulliselta ja etenkin tälle pastafriikille ;)

 29. Voi apua, olin jo ajatellut jättävämme outletin, mutta sait ylipuhuttua.. :D Ystävänikin innostui siitä niin kovasti, että sovimme jo suuntaavamme sinne ;) Kiitos ihana Maria!

 30. Hei mahtavaa, että tulit kommentoimaan! Lueskelin nimittäin jo aiemmin blogistasi juttuja Pariisista ja minun piti tuolloin jättää kommenttiakin :)

  Kiitos aivan mielettömästi vinkeistä, näistä tosiaankin on paljon apua! Lueskelimme näitä juuri ystäväni kanssa ja etenkin tuo Tour Montparnasse oli hyvä tietää, Eiffelille kun tosiaan saa varmaan jonotella tovin jos toisenkin. Se taitaa nimen perusteella olla hotellimme lähelläkin :) Myös shoppailuvinkit olivat todella hyödyllisiä ja tervetulleita, pistämme nämä ja myöskin ravintolasuositukset ehdottomasti mieleen!

  Kiitos vielä valtavasti vaivannäöstä, kun jaksoit rustailla näinkin paljon!! :)

 31. Suosittelen! Olen joka kerta saanut sieltä ilmaisen jälkiruoankinkin :) Mukavat tarjoilijat ja super hyvää ruokaa :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *