Tukkapulmia

Heipparallaa!
Ensinnäkin, näääin iso KIITOS eiliseen opiskelupostaukseen kommenttia jättäneille! Kuljin semmoinen hymy huulillani koko päivän, kiitos teidän tsemppauksienne :) Olen taas entistä vakuuttuneempi siitä, että minulla taitaa olla kyllä parhaat lukijat siellä ruudun toisella puolen!
Tarkoitukseni oli kuitenkin pohdiskella pientä tukkapulmaani! Jokainen vaaleahiuksinen varmasti tietää sen tunteen, kun välillä tekisi mieli räväyttää ja värjätä tummaksi? Sitten kun päässä on ruskeat kutrit, sitä haikaileekin vaaleita (se ei olekaan sitten ihan helppo prosessi!). Tämä tosin taitaa koskea useita meistä, kiharahiuksiset tahtovat suorat ja toisin päin. On se kumma, kun me naiset emme ole ikinä tyytyväisiä ;)
Minulla on ollut muutaman viimeisen vuoden hyvin samanvärinen tukka koko ajan, olen käynyt kampaajalla aina vaan vähän freesaamassa tyveä ja aurinko on tietysti kesäisin tehnyt tehtävänsä vaalentamalla hieman. Joskus yläasteella värjäsin kerran hiukset ihan tummiksi, mutta en viihtynyt niissä en sitten yhtään! Sen jälkeen värjäilinkin hiuksia takaisin vaaleaksi raidoittamalla, mikä kesti reilun vuoden, kunnes sain haluamanilaisen lopputuloksen. Viime syksynä uskaltauduin laittamaan tummempaa raitaa hiuksiini parisen kertaa, kunnes taas halusin vaaleampaa. Ja nyt en enää tiedä mitä haluaisin!

Ylioppilasjuhlissa viime kesänä tukka oli vaaleimmillaan, kun sitten tuossa uutena vuotena otetussa kuvassa se on hieman toffeinen sävyltään. Muiden silmään ero ei varmaan ole mikään päätähuimaava ;) Olen varannut kampaajan heti pääsykokeen jälkeen, siihen mennessä pitäisi keksiä minkänäköistä raitaa siihen päähän taas haluaisi! Ihan niin rohkea en tosiaan ole, että uskaltaisin heittää kokonaan tumman värin päähäni, tosin sitä ei minut tunteva kampaajanikaan suostuisi tekemään hih ;)

Oletteko te viihtyneet jo pidempään samannäköisellä tukalla vai vaivaako teitäkin pieni muutoskärpänen? Nyt hipsin siskoni luokse pitämään kisakatsomoa, jonka jälkeen pitäisi illalla vielä jaksaa lueskella. Huomenna tulee pitkästä aikaa varmaan asukuvaakin, kun menen toisen siskoni kanssa brunssille! :) Mukavaa lauantaita ja superjännää kisakatsomoa!

33 thoughts on “Tukkapulmia

 1. Mulla on ollut aina tummanruskeat hiukset mutta nyt raidat on vallannu mun pään ja oon melkein blondi jo kohta. Ja näin on käyny ihan vahingossa :D

 2. mun mielestä toi pikkasen rusehtava(onko se sana?:-D)näyttää kivemmalta ! kesäblondissakaan ei ole mitään vikaa kylläkään :-)

  mä oon viimein päätynyt siihen tulokseen, että ehkä tämä oma väri sitten on kuitenkin se kaikkein paras. pientä vaalentelua käyn kampaajalla sillon tällöin tekemässä, mutta sen suurempiin värjäysoperaatioihin en enää ryhdy.sain joskus yläasteella päähäni, että mulla on tumman ruskeat hiukset ja siinä sitten pari vuotta olinkin 3kuukauden välein kampaajalla värjäämässä hiuksia, ettei tyvikasvu näyttänyt aivan järkyttävältä.ja silti sitä aina ehti tulla näkyviin, vaikka usein kampaajalla kävinkin :-D voi näitä teini-ikäisen päähänpistoja.nykyään oon kyllä sitä mieltä, että lähes kaikille sopii parhaiten se oma väri, sillä se omaväri sieltä kuitenkin sitten puskee näkyviin aika nopeeta tahtia :-)

 3. Olin ensimmäiset 20,5 vuotta tummahiuksinen, sitten siihen väliin 3,5 vuotta ihan vaaleahiuksinen, ja nyt olen taas ollut alkuvuodesta asti tumma. Olin haaveillut vaaleasta tukasta niin kauan, että olin tosi onnellinen siinä, mutta aikansa kutakin :) Kyllä tää tumma (= punertava keskiruskea) on mun juttu – nyt kun katon niitä blondikuvia niin kyllä tää sopii pisamanaamalle paremmin! Ja on tietysti paljon helppohoitoisempikin… :)

 4. Tuttuja hiuspohdintoja :) itse olin 15 vuotta ihan
  blondi, välillä pari virhettä tuli tehtyä, ja kokeilin tummaa.
  Nyt, parin vuoden kovan työn jälkeen olen vihdoin täysin
  sinut hiusteni kanssa. Kasvatin alta oman maantienharmaan värin
  ja nyt ainoastaan raidoitan sitä vaaleammaksi. Luonnollinen väri, ja voi pitää pitkiäkin välejä värjäyksessä :) mutta totta on, että aina sitä haluaa jotakin
  muuta kuin itsellä on! Hiuksesi nykyisellään ovat mielestäni
  todella kauniit :)

 5. Mun mielestä tuo toffeen värinen sävy on parempi, se on jotenkin ihanan lämmin ja sopii mun mielestä sulle hyvin :)

 6. Itselläni on tässä ollu projektia koko ajan vaaleammaksi saada tukkaa :) Vissiin seiskaluokalla mulla oli ihan oranssitukka, ja siitä ollaan lähetty :)

  Sulle kyllä sopii varmasti tummakin ;)!

 7. Tuo vaaleampi ehdottomasti. Olet kyllä yks niistä harvoista joille oikeesti soppii tosi tosi hyvin nuin vaaleat! :)

 8. Hih, kyllä se on sana ;D Kiitos kovasti Siirinen, tykkään kyllä itsekin kovasti tuosta tummemmasta, mutta toisaalta taas vaaleasta… Äää!

  Heh, ihan tumma ei todellakaan sopisi minullekaan, juurikasvu oli ihan kamala ja sitä sai olla koko ajan värjäilemässä :D Nykyisessä värissäni se ei onneksi ole paha, kun se sekoittuu raidoissa aika hyvin. Ja tosiaan, oma väri on kyllä monille juuri se passeli! ;)

 9. Aika pitkään maltoit kuitenkin olla vaaleassa tukassa! :) Oi punertava keskiruskea kuulostaa aivan ihanalta väriltä! Jos minulle vain sopisi kunnon ruskea tukka, voisin värjätäkin. Tumma väri ei vaan tartu hiuksiini mitenkään, haalistuu heti pois ja sitä saisi koko ajan olla värjäilemässä :/

 10. Kurkkasinkin juuri hetki sitten blogiisi ja sinulla on todella nätti luonnollinen väri hiuksissasi! :) Ja kiitos kovasti, itsekin viihdyn kyllä ihan hyvin näin :) Pientä vaaleaa freesausta raitojen muodossa kaipailisin kyllä!

 11. Oi kiitos Reetta :) Minäkin pidän siitä, mutta toisaalta taas olen aina ollut vaalea, että koen sen ehkä enemmän omaksi. Hih, on meillä naisilla suuret ongelmat ;)

 12. Oranssista ei onneksi varmaan ole ollut niin paha lähteä vaalentamaan kuin vaikka ihan tummasta :) Vaikka ainahan se on iso prosessi tuo vaalennus!

  Hih, kiitos mutta tumma ei kyllä sovi! :D Tai ehkä hetken, kunnes väri lähtee heti haalistumaan ja sitä saisi olla koko ajan värjäilemässä.

 13. Voi kiitos1 :) Olen ollut aina vaalea, että sen ehkä koen kuitenkin enemmän omakseni, tutuksi ja turvalliseksi ;)

 14. Mä pohdiskelen samaa juttua että mitä tälle tukalle teen. Mulla kampaaja jo ensi viikon lauantaina mutta meen alkuviikosta jo käymään siellä mun kampaajallani kun vien pidennykset sinne ja sitten pohditaan että miten tästä saa sellasen elävänvärisen kun tää on nyt tällänen tasanen ja tylsä.

  Mun mielestä noi molemmat värit on ihania ja kumpikin sopii sulle :) Yleensähän se menee niin että kesällä vaalea ja sitten syksyllä taas hiukan tummempi mutta musta miten vaan on kiva :) Ootko miettinyt että laittaisit sekaan sellaista todella vaaleaa ruskeeta? Näin kaupungillä yhen tytön jolla oli ihan vaalean seassa vaaleanruskeaa ja näytti todella kivalta :)

 15. Raidoilla saa todella helposti eloa tukkaan, pienikin määrä hieman erisävyisiä tekee jo paljon :) Minäkin haluan jo kampaajalle!

  Kiitos kovasti :) Niinpä, itsekin juuri viime syksynä aloin kaipailemaan tummempaa väriä, ettei tarvitse loistaa lumen kanssa kilpaa heheh.. :D Ei vaan! Kesällä tumma väri myös haalistuisi tukastani tosi nopeasti, joten varmaankin päädyn tuohon vaaleampaa lopputulokseen, se tuntuu muutenkin enemmän omalta :) Tuo vaalean ja vaaleanruskean yhdistelmä kuulostaa hyvältä, täytyypä pistää mieleen!

 16. Tuo toffeinen sävy on minusta todella kaunis ja luonnollinen. :) Itsekin kyllä suosittelisin jotain eri värisiä raitoja hiuksiin.

  Mulla on ollut tukkakriisiä meneillään varmaan viimeisen vuoden ajan vähän koko ajan. Tukka meni kamalan huonoon kuntoon, kun söin Roaccutania seitsemän kuukautta akneen ja tukka siis kirjaimellisesti tippui päästä! :( Nyt olen vaan antanut hiusten levätä ja viimeksi tähän päähän on laitettu raitoja joulukuun alussa. Oma väri on siis melkoisen hyvin päässyt kasvamaan. Hassua sinsänsä, että haaveilin jo aiemmin omasta väristä ja vasta pakon edessä aloin sitä kasvattamaan. Ja olen tähän kyllä ihan tyytyväinen! Korkeintaan tätä voisi hiukan raidoittaa, mutta koko päähän en enää väriä halua. :)

 17. Joo mulla vähän sama että aurinko tosiaan vaalentaa tätä kuontaloa oikeen urakalla. Olin tossa yksipäivä ostamassa väriä kaupasta kunnes tajusin että kesä on tulossa ja aurinko vaalentaa :D kattoi myyjä mua hassusti kun kipitin värit takaisin hyllyyn ja lähin kotiin tyhjin käsin.

 18. Molemmat sopii sulle mut jotenki tuo tummempi väri on kauniimpi ja luonnollisemman näköinen :)

 19. Täällä painitaan useinkin saman ongelman kanssa! Itselläni on melko vaalea oma tukan väri, joten tämmöinen raidoitettu vaalea on minulle helpoin, koska värjätä tarvitsee vain noin puolen vuoden välein. Mutta olen ollut useampaan otteeseen myös tummatukkainen ja mielestäni minulle sopii parhaiten semmoinen suklaanruskea sävy. Minulla on tummat silmät ja kulmat ja silmäni pääsevät paremmin oikeuksiin tummissa hiuksissa. Mutta kun tosiaan se oma tukan väri ja ihokin on vaalea, niin niihin taas sopii paremmin vaaleat hiukset. Hankalaa on!:D En varmaan koskaan osaa päättää mikä olisi se paras hiustenväri minulle ja varmaankin tulen vaihtelemaan tummasta vaaleaan niin kauan että hiukset tippuvat päästä :D

  Sinulle sopii kyllä hyvin nuo molemmat vaaleat sävyt! Ehkä kesäksi ei kannata tummentaa kun aurinko kuitenkin vaalentaa hiuksia, mutta syksyllä hieman tummempi voisi toimia hyvin :)

 20. Tuttu juttu täälläkin, mulla kun on vielä vaihdellut hiusten väri melkein mustasta ihan blondiin. Nykyinen värini on kiva,mutta jo aika kulahtanut(ja kamala juurikasvu). Meinasinkin varailla kampaaja-aikaa ja värjätä samalla värillä kuin viimeksi,taisi olla jotain vaalean ja toffeen sekoitusta ja siihen jos laitettaisiin muutamia vaaleita raitoja sekaan niin juurikasvukin peittyisi :)

  Tuo vaalea kyllä sopii sulle todella hyvin tuossa vasemman puoleisessa kuvassa!

 21. Kiitos ihana Niina :) Raidat tukassa tekevät kyllä paljon! Itselläni ei ole pitkään aikaan ihan tasaväriä ollutkaan, vähintään alakerroksissa on ollut omaa väriä tuomassa vähän eloisuutta.

  Voi kauhistus! :/ Tukkasi näyttää kyllä tosi kivalta nyt, joten ihan “hyvään saumaan” tuli tuo levon tarve, meinaan että uskalsit kasvattaa oman värin ;)

 22. Kiitos paljon :) Veikkaan kyllä kallistuvani näin kesää kohden taas vaaleampiin raitoihin, mutta syksyllä voisin ehdottomasti taas värjätä tuon toffeesävyn takaisin!

 23. Hih, kiva kuulla, että muillakin on samoja “ongelmia” ;D Oi minusta ruskeat silmät näyttävät hurjan nätiltä vaaleiden hiusten kanssa! Toki myös toisinpäinkin :) Raidoitettu vaalea on kyllä minullekin paras, väri on kivan eloisa ja hieman tummempi tyvikasvu ei paista niin pahasti raitojen seasta!

  Ja kiitos :) Varmaan teenkin juurikin noin, että lisään hieman vaaleita raitoja kesäksi ja syksyllä sitten taas tummempaan päin!

 24. Oho, sinähän olet ollut rohkea kun olet ihan mustaksikin värjännyt! :D Oioi vaalean ja toffeen sekaiset raidat kuulostavat kyllä ihanilta :)

  Voi kiitos, vaaleampaan lopputulokseen varmaan taas päädynkin :) Olen kuitenkin ollut lähes koko ikäni vaaleatukkainen, joten se tuntuu enemmän omalta!

 25. Molemmissa kuvissa väri on tosi kaunis ja luonnollinen, mutta kyllä kesää kohti sinuna kallistuisin ehdottomasti tuohon vaaleampaan! :) Harvoin olen nähnyt noin kaunista vaaleaa, usein kun vaalean sävyt tuppaa olemaan katukuvassa keltaisia ja “laikukkaita”, ainakin sulla kuvassa näyttää ihanan fressiltä!! Ja millainen kaunotar oletkaan kunhan saat kasvoille rusketusta kesän myötä.
  Itse olen luonnostaan tosi tummahiuksinen (melkein mustat), joten hitusen katkerana olen joutunut toteamaan, etten voi itselleni koskaan noin ihanan luonnollista vaaleaa tukkaa saada… Toisaalta olen kyllä ylpeä siitä, että olen saanut luonnostaan melkein mustan kuontalon, enkä sitä maantienharmaata joka meillä suomalaisilla taitaa olla yleisin, ja sitä myöten myös vihatuin. :D Tummassa on vaan se vika, ettei oikein värin suhteen pääse kikkailemaan niinkuin blondit, kun mikään väri ei tahdo tarttua/pysyä.

 26. Vaaleaan varmasti kallistunkin, kesällä tummempi väri vaan haalistuisi entistä nopeammin pois ja muutenkin vaalea tuntuu ehdottomasti enemmän omalta :) Hih, väristä on täysin kiittäminen taitavaa kampaajaani! Minustakin se on aika luonnollinen, mikä on varmaan raidoitusten ansiota ja tietenkin omakin värini on aika vaalea. Voi kiitos, rusketus tekee kyllä ihmeitä ;D

  Oi, ole vain ylpeä kauniista tummasta tukastasi! Nimimerkillä maantienharmaa :D

 27. Heippa! Osaisitko neuvoa, miten saisin ruskeasta tukasta tuollaisen toffeenvaalean? :) onnistuuko ihan vaan raidottamalla tarpeeksi?

 28. Heippa! :) Hmm, valitettavasti en oikein osaa varmasti sanoa, kun en itse ole noin päin tummasta vaaleanruskeaan värjännyt. Uskoisin kuitenkin, että parilla raidoituskerralla hyvän kampaajan hoteissa saisit haluamasikaltaisen ja luonnollisen lopputuloksen! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *