Paris, Je t’aime

Tavatessani ystävääni viime viikonloppuna ruokailun merkeissä päädyimme suunnittelemaan yhteistä matkaa ensi kesälle. Heittelimme ilmaan eri kohteita ympäri Eurooppaa, niin maita kuin kaupunkejakin. Yhden kaupungin kohdalla palaset kuitenkin loksahtivat paikoilleen ja huokailimme molemmat ihastuksesta. Pariisi!

Itse kävin kyseisessä kaupungissa vuonna 2008 ja jo silloin olin aivan varma, että tahtoisin sinne vielä uudestaan. Vaikka matkasta ei ole kuin nelisen vuotta, en muista paikasta läheskään niin paljoa kuin tahtoisin, saati että olisin tuolloin osannut ottaa siitä irti kaiken mahdollisen. Ryhdyin muistin virkistämiseksi käymään läpi kuvia kyseiseltä reissulta ja sydämeni ihan totta oikein pamppaili tuttuja maisemia katsellessani!

Pariisi tuntuu olevan aika mielipiteitä jakava kaupunki, toiset rakastuvat siihen päätäpahkaan (minäminä!) ja toiset taas pettyvät näkemäänsä ja kokemaansa. Usein myös puhutaan ranskalaisten olevan töykeää kansaa, mutta minä en ainakaan reissullani kohdannut yhtäkään tylyä pariisilaista :) Päinvastoin!

Matkallamme yritimme käyttää mahdollisimman paljon ranskaa, siskoni hieman pidemmillä opinnoillaan ja minä sen verran, mitä nyt kielestä osasin ja muistin. Onko se muuten ihan myytti, etteivät ranskalaiset pahemmin suostu englantia puhumaan? Nyt en nimittäin harmikseni enää paljoa kielestä muista, joten kiinnostaisi ihan sen kannalta, miten siellä nykyään pärjäisi :D

Pariisissa kaikki oli kaunista, puistot, arkkitehtuuri… Ja voih, ruuasta ei varmaan tarvitse edes mainita, kuinka herkullista se oli! Oi, oi ja vielä kerran oi! Toivoisin niin kovasti löytäväni itseni kesäkuussa istuskelemasta Pariisin katukahviloissa siemaillen Café au lait’ea, shoppailemasta Galeries Lafayette’ssa ja ihailemasta Tour d’Eiffelia upeassa iltavalaistuksessa. Milloin ruvetaan varailemaan matkaa, S? ;)

Vaikka matkasuunnitelmamme menisivätkin pieleen ja tämä jäisi tältä osin pelkäksi haaveiluksi, se on kuitenkin varmaa, että joskus aion ehdottomasti vielä palata tuohon upeaan kaupunkiin!

Millaisia kokemuksia teillä on Pariisista? :)

18 thoughts on “Paris, Je t’aime

 1. Me oltiin ystäväni kanssa pari vuotta sitten Pariisissa ja voi,olihan se kyllä upea paikka(tosin Lontoo oli enemmän makuuni). Ehdottomasti vielä päästävä joskus uudelleen,ehkä ensi keväänä.

  Ranskalaiset eivät kovin innokkaita olleet puhumaan englantia, jos kysyi jotain,sai yleensä vastauksen ranskaksi :D

 2. Pariisista ei ikävä kyllä vielä ole kokemusta, mutta isäni ja siskoni tykkäsivät paljon paikasta :)
  Itse olen lähdössä kesällä ystävieni kanssa Barceloonaan. Kuulemma sekin aivan huippu kaupunki!

 3. Moi Jonna! Törmäsin sun blogiin sattumalta, sulla on kyllä taiteellista silmää niin vaatteiden kuin blogin ulkoasunkin kanssa :) Kiva lukea vanhan lukiokaverin kuulumisia ;)

  Mais Paris.. Mä oon aika puolueellinen, mutta se on vaan niin ihana <3 Tosta kieliasiasta, viimeksi kun kävin siellä vaihtovuoden aikana, niin mä koin taas ihan päinvastaista kuin mitä yleensä sanotaan. Useassa paikassa vaikka ihan suht sujuvalla ranskalla itse puhuin niin pariisilaiset tuppas heti vaihtamaan englanniks kun kuulivat ulkomaalaisen aksentin :D Eli veikkaan, että pärjäisit siellä hyvin kun osaat englantia ja perussanastoa ranskaksi :)

  Tsemppiä pääsykokeisiin, törmäillään kirjastolla!
  Pauliina

 4. Kiva kuulla kokemuksia :) Kyllä se Lontookin palasen mun sydäntäni vei hih ;) Jännä, kun monilla on aika erilaisia ajatuksia tuosta kielestä!

 5. Olen käynyt valtaosassa Euroopan pääkaupungeista ja minun TOP5:ssa Pariisi ei kyllä päässyt ihan kärkisijoille, vaikka upea kaupunki onkin (: Ihania muistoja sieltä tottakai on, enkä oikeastaan edes osaa eritellä syytä, miksei se iske minuun niinkuin esim. Ljubljana tai Zürich. Emme ystäväni kanssa puhuneet kuin ihan pari sanaa ranskaa, mutta hyvin pärjättättiin, vaikka englannin kielitaito oli meidän kohtaamillamme ihmisillä aika onnetonta. Kukaan ei kuitenkaan ollut töykeä ja hyvin sujuvasti puhuttiin sekaisin ranskaa, saksaa ja englantia :D Mutta kyllä minä sinne lähtisin vielä uudestaan! Paljon jäi kuitenkin vielä näkemättä. Ranskan kaupungeista Strastbourg on muuten aivan ihana <3 Suosittelen vierailemaan!

 6. Moi Pauliina!

  Ei vitsit, mikä sattuma, että eksyit tänne :) Ja ihana, kun jätit kommenttiakin, kiitos paljon kivoista sanoista!

  Hih, puolueellinen kommentti tai ei, niin yhdyn kyllä täysin tohon ihanuuteen! Ja jännä tosiaan, miten kaikilla tuntuu olevan vähän erilaisia kokemuksia tosta kieliasiasta. Mulla ei kyllä ole tallessa ranskasta kuin muutamia sanoja, joten täytyy yrittää pärjätä sitten englannilla :)

  Tosi paljon tsemppiä sinnekin, törmäillään!

 7. Oii Barcelona löytyy kyllä minunkin listaltani! Sinne on ehdottomasti päästävä vielä joskus :) Lueskelen sitten sinulta juttuja kaupungista reissusi jälkeen ;)

 8. No niiin on! Oi, se mahtaa olla talvellakin tunnelmallinen :) Olen aina haaveillut sinne pääsystä joulun aikaan, kaupunki varmaan täynnä ihania jouluvaloja.
  Piditkö itse enemmän talvisesta vai kesäisestä Pariisista? Kova matkakuume hyrrää täälläkin!

 9. Kuten tekstissä kirjoittelinkin, niin Pariisi tosiaan jakaa mielipiteitä :) Tiedän monia, jotka eivät ole siihen ihastuneet, mutta toki mielipiteitä on aina joka asiassa useampia! Mukavaa kuitenkin kuulla, että englannillakin pärjää :)

  Sinäpä olet ehtinyt näkemään ja kokemaan paljon! Itselläni on vielä monen monta Euroopan ihanaa kaupunkia käymättä :) Ja kiitos vierailuvinkistä, täytyy pistää korvan taakse!

 10. Voi että löysin blogisi vasta nyt ja pakko todeta että kyllä kolahti! Sulla on mahtava tyyli ja oot todella kaunis. Jään siis mielenkiinnolla odottamaan lisää! :)

  -Jatta

 11. Moikka Jatta!
  Valtava kiitos kauniista sanoistasi :) Miten kivaa, että löysit tänne ja jätit vielä kommenttiakin piristyksekseni! Tervetuloa seurailemaan (:

 12. Oii tosi houkuttelevia kuvia! ♥ Näistä tää ikuinen matkakuume oikeen roihahti taas liekkiin…. En ole tietääkseni koskaan käynyt Pariisissa, mutta se on kyllä yksi kohde, jonne heti mahdollisuuden tullen suunnataan. Tutummaksi ovat ehtineet tulla vain perus aurinkolomakohteet kuten Kanariansaaret. :D

  Sulla on ihana blogi, hyviä kuvia, ihania juttuja ja oon tosi kaunis jajaja niin mun blogissa on sulle tunnustus, käy toki kurkkaamassa: http://pienivarpunen.blogspot.com/2012/04/liebster-blog.html

 13. Hih kiitos, minullakin tuli ihan hirmuinen kaipuu Pariisiin näitä kuvia katselemalla! :) Nimenomaan, ikuinen matkakuume!

  Voi kiitos kovasti :) Käyn kurkkaamassa tunnustuksesi!

 14. Siitä on etua, kun veli perheineen asuu Sveitsissä, “keskellä kaikkea, josta on lyhyt matka ympäri Eurooppaa” (: Mutta varmasti teille tulee aivan ihana matka! Shoppailtavaa ainakin riittää! Me lähdetään kesäkuussa valloittamaan Pohjois-Norjaa, can't wait!

 15. Sehän on näppärää! :) Varmasti tulee kyllä, rupesimme juuri vakavemmin suunnittelemaan sitä ja nyt on vietetty tovi jos toinenkin Ebookersin sivuilla lentoja ja hotelleja tutkien ;) Sinunkin reissusi kuulostaa hyvältä!

 16. Pariisi on kyllä kiva kaupunki. :) Olin siellä reilatessa kaverin kanssa lähes viikon ja kerran olin työreissulla, mutta silloin en kyllä ehtinyt hirveästi kaupungista nauttia. Siellä kyllä riittää nähtävää ja uskon että varmasti viihdyt toisellakin reissullasi! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *