Ostolakkoa ja ensimmäinen tunnustus

Iltaa!

Olen viime viikosta lähtien viettänyt jonkin sortin huhtikuun (otin siihen tosin pienen varaslähdön) ostoslakkoa. Tai no lakkoa ja lakkoa, sallin itselleni pari suunnittelemaani vaateostosta keväälle. Lähinnä tarkoitukseni on vähentää turhanpäiväistä ostostelua ja miettiä hieman tarkemmin, tarvitseeko sitä kaappiinsa aina lisää niitä samoja rytkyjä. Luin jokin aika sitten Lilystä jutun shoppailusta ja se kyllä pisti miettimään. Etenkin seuraava lause:

“Vaikka kaikki tekstiili- ja vaatetehtaat lopettaisivat toimintansa, maailmassa olisi tarpeeksi vaatteita pukemaan kaikki ihmiset vielä monen sukupolven ajaksi.”

Jutun voi lukea täältä.

Puheeni ei ole kovin hyvä alustus seuraavalle, mutta köhköh… Lakkoilu sujuu oikein hyvin, kun pysyy kaupoista poissa, eivätkä nettikaupatkaan ole minulle erityinen ansa, mutta auta armias kun lähdimme hoitamaan poikaystävän asioita tänään ja Zara oli liian lähellä… :D

Raahasin sovituskoppiin pitkästä aikaa vaatteita enemmän kuin laki (=Zaran ohjeistukset) sallii! Älkää kauhistuko ja moralisoiko, minä en vienyt kotiini kaikkea kuvassa näkyvää :D Yhden vaatekappaleen kuitenkin, sellaisen, jota olen aina salaa ihaillut koskaan kuitenkaan uskaltamatta sovittaa ja josta olen etsinyt omaa kokoani jo jonkin aikaa! Värikkäät pökät nimittäin, mutta missä värissä, se selviää sitten myöhemmin ehdittyäni kuvata ne ;) Zara oli kyllä täynnä niiin herkullisia värejä, tuollaista mansikkasorberttista, minttua, pinkkiä, persikkaista… !

Onko siellä muita ostolakkoa viettäviä tai ostoksiaan vähentäviä?

20 thoughts on “Ostolakkoa ja ensimmäinen tunnustus

 1. Kyllähän sitä tulee mietittyä näin opiskelijana mihin rahansa pistää eikä ole varaakaan koko ajan ostella jotain uutta. Ostolakkoon en itse näe siis tarvetta (mies on varmaan toista mieltä). ;)

  Mutta hei, kuvia odotellessa. :D Meikäläinen on metsästänyt värikkäitä housuja viime kesästä lähtien eikä vieläkään ole niitä oikeita osunut kohdalle. Täytyy varmaan käydä Zarassa vähän katselemassa tarjontaa, kun nyt olen pääkaupunkiseudullakin, hihi. :P

 2. Täälä! Tosin olosuhteiden pakosta. Lompakko itkee tyhjyyttään. Nyt on niin paljon kaikkea ihanaa, ja minun näköisiäni juttuja että on vaikea olla shoppaamatta.

 3. Näinhän se on :) Itse olen intoutunut pitkästä aikaa ostelemaan enemmän nyt kevään kynnyksellä, joten koin olevan aika pistää pieni vähennysprojekti pystyyn, ihan sen lompakonkin kannalta!

  Zarassa on hirrmuinen määrä värikkäitä pöksyjä! Lähes samaa väriäkin useampaa mallia, joten nyt hopihopi Zaraan ;) Toivottavasti tärppää!

 4. Lohduttavaa kuulla, että muutkin lakkoilevat ;) Lompakon kannalta rajoitetaan täälläkin, ettei tarvitse katsoa pankkitilillä pelkkää digitaalista kärpästä :D Kevät on kyllä huono aika lakolle, kun kaupoissa on vaikka mitä ihanaa!

 5. Ainiin joo, ihan unohdin HP:t, silloin ei minunkaan lakkoni ole voimassa heheh.. Tämä kuulostaa jo itsensä huijaamiselta! :D

  En valitettavasti nähnyt, pitikin kommentoida silloin jo tuohon postaukseen, että ei ole osunut silmään :/ Tulen nykimään hihasta, jos Zaraan vielä eksyn (toivottavasti en) ja laukkua näen! :)

 6. Täältä löytyy yksi ostolakkoa yrittävä :) Vaikeaksi tämän tekee se, että olen vaatekaupassa töissä ja niitä ihanuuksia joutuu katselemaan lähes joka päivä :D Onhan tämä ostelu jo ainakin hieman vähentynyt, mutta parantamisen varaakin on.

 7. Minunhan pitäisi varmaan lakkoilla, mutta en vaan millään jaksaisi :P Enkä ole niin kauhistuttava shoppaaja kuitenkaan ku menee kuukaudessa yleensä muutenkin alle 100e shoppailuun, niin en koe että mun tarvitsis osallistua lakkoiluun :P (mä harrastan tämmöstä hienoa päätöksieni selittelyä millä oikeutan kaikki tekoni :P)

 8. Noniin, lisää vertaistukea! :D Auts, sinulla on kyllä paha tilanne. Tuohon kun ei toimi sitten sekään logiikka, että kun ei yksinkertaisesti käy kaupoilla, ei tule mitään ostettuakaan. Töistä ei noin vain jäädä pois ;)

 9. Haha joo huhtikuu on aika paha kuukausi ostoslakkoon ;D Voi harmi kun tuota Zaran laukkua ei tunnu löytyvän mistään, kun kaverini oli jo Saksassakin käynyt sitä katsomassa tuloksetta :( Mutta vinkkaa ihmeessä jos näät sitä tulleen Helsingin Zaraan!! :)

 10. No sittenhän sitä ei tarvitse lakkoilla, osta sinä meidänkin puolestamme ;) Tekojen oikeuttaminen selittämisellä on aina sallittua! :D

 11. Voi höh, ehkä sitä ei sitten vaan ole tullut vielä valikoimiin muuten kuin netin puolelle.. Kannattaa soittaa vaikka Aleksanterinkadun myymälään ja tiedustella laukkua! :) Toivottavasti saat sen itsellesi, se on kyllä hurjan kiva!

 12. Mun ostoslakko on vielä toistaiseksi pitänyt, mutta tänään tuli palkka ja yleensä se on aina sillon menoa :D onneksi olen koko päivän töissä,niin ei tule houkutuksia nettikaupoissa;)

 13. Zara on kyllä petollinen kauppa, sinne ei kannata eksyä jos on suunnitellut ostolakkoa=) Jos ei käy pitkään aikaan kaupoilla niin tuntuu ettei omasta vaatekaapista puutu mitään, sitten kun eksyy kauppoihin niin huomaa, että tollastahan en vielä omista ja toihan ois tosi kiva.

 14. Ehkä ostin ehkä en.. ;) Löysin itselleni sopivamman värin, minttua hankkisin mielummin vaikka sen bleiserin muodossa!

 15. Hah voiei :D Sitten tuleekin jo pyhäpäivät, niin et pääse edes kaupoille ;) Mä muuten palautin juuri ne MK:n korkkarit niin tilasin niiden tilalle ne Ionnat mustina, eikai tää ole huijaamista jos tilaa palautuksen tilalle heheh? :D

 16. No on kyllä ja tiivistit logiikankin täydellisesti :D Onneksi sieltä kaupoilta on helppo pysyä poissa mutta voivoi jos eksyy vahingossa sinne!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *